Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonka australijczyka

Nie rozumiem czemu nie moge odebrac towaru kupionego na allegro osobiście

Polecane posty

Gość i co jeszcze :)
to tak jakbyś poszła do sklepu osiedlowego, "kupiła" serek, nie zapłaciła za niego i domagała się by ci kierownik sklepu przywiózł go osobiście taksówką do domu :D

Gość kobietkalala
KingaStefankaFanka ma racje. Takie życie, trzeba było wcześniej myśleć.

Gość wkurzona szczera osoba
zonka australijczyka nikt cie nie oszukał, no zawsze kiedys musi byc ten 1 raz i napewno trafisz, nie bój sie. wytlumacz mi madra osobo, jak ja oszukuje chcąc odebrac osobiscie, czy ty wogóle czytasz i rozumiesz co czytasz? napisałam sto razy że osoba ma negatywy ze nie wysyla towaru, nie odbiera tel. nie odpisuje na maila, naprawde jestes taka tepa że uwazasz iz mam zapłacic w ciemno takiemu komus? i to mnie nazywasz oszustka cwaniaro? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dla mnie głupotą jest kupowanie od kogoś takiego,czegokolwiek!Jeśli widzę takiego sprzedającego, omijam go z daleka, choćbym nie wiadomo jak chciała towar,który proponuje!Po co ryzykować, dać się nabić w butelkę? Kolejna sprawa, jeśli ktoś nie zaznaczył,że zgadza się na odbiór osobisty w aukcji, to go nie możesz zmusić!Może zarabiać na wysyłce, albo byś nieśmiałym, albo nie mieć ochoty tracić czasu na spotkania z Tobą( dojazd do miejsca spotkania itp) to nie jest obowiązkiem.Do domu w życiu bym nie zaprosiła,ani nie życzyła aby ktoś z allegro zapukał do moich drzwi! Niestety SAMA zrobiłaś sobie problem,pochopną i za szybką licytacją.Nie możesz wymagać niczego poza tym, co było zawarte w aukcji.

Wkurzona szczera :D autorka MUSIAŁA licytować bo było 3 minuty do końca aukcji i na nic nie było już czasu i dlatego ona MUSIAŁA a dopiero potem czytała co kupiła :D i teraz to wszyscy są dziwni tylko ona jedna ma rację bo tak sobie wymyśliła i tak ma być:classic_cool:

Napisałam krowo ze miałam racje i dobre rpzeczucie, to oszust nabijajaca ludzi w butelke, towar idzie z chin dlatego nie odbiera tel, niebardzo odpisuje na maila i zapomnij o odbiorze, kazdy cwaniak jak ma cos do ukrycia sie wymiguje tepa strzalo, naaukcji ani slowa o tym fakcie na aukcji pisze 24h dostawa a sie okazuje ze wklepala gdzie indziej ze 30dni, mam cie i was kretynki w dupie 🖐️

Gość nvbkfdbgfdbg
krową to jestes ty! tak to sobie mów do kolezanki albo do matki jak ci na to pozwala. trzeba być naprawdę niezłym tępakiem żeby najpierw licytować a potem czytac warunki aukcji. Jak ci sie coś nie podoba to nie licytuj proste!!!

Nie wyrażaj sie tak nieładnie dziewczynko bo zlość niedobrze wpływa na urodę :p O ile dobrze zrozumiałam kupiłaś coś na jednej aukcji, a czytasz informacje z innej podobnej aukcji tego samego sprzedającego :) co jest głupie bo ktoś może mieć przedmiot który Ty kupiłaś i chcieć wysłać Ci go w 24 godziny, a przedmoty takie same ale z innej aukcji dopiero sprowadza i dlatego tam jest inny opis. Nigdy sie tego nie dowiesz bo skoro nie wpłacisz należności sprzedający nie będzie mógł wysłać rzeczy :) no ale co tam :p będziesz mogła sie cieszyć że spotkałaś oszusta :p

Gość lkjsolkdawd
Linka nie poda bo to wibrator analny :) I się wstydzi

Gość Nigdy nie zgadzam sie na
odbior osobisty ani za pobraniem, bo dosc duza czesc kupujacych to zyeby. Umawiaja sie na termin i nie przychodza, nie powiadamiaja, a pozniej bez powiadomienia przychodza nastepnego dnia / dzien pozniej. Maja dziwne wymagania i chca zeby im osobiscie dostarczyc towar. Albo czasem im sie odwidzi i nie zaplaca za pobranie. A poza tym nie mam checi by przylazili mi do domu, a adres z Allegro jest adresem zameldowania, ale niekoniecznie mieszkania.

Gość wkurzona szczera osoba
zonka australijczyka Wrzuć na luz kobieto, po co te nerwy i obrażanie innych? Przyznać trzeba,że sama sobie ten problem sprawiłaś SWOJĄ nieuwagą.Druga sprawa,że sprzedawca ma gdzieś skrycie napisane w aukcji,że na towar trzeba czekać tak długo.Nieraz widziałam takie aukcje ze sprzętem elektronicznym i rezygnowałam z kupna - bo zwyczajnie nie miałam ochoty czekać tak długo.Ale nie można winić sprzedawcy i żądać niemożliwego,za własna głupotę:)

no własnie że nic nie ma napisane nawet drobnym maczkiem, a one mnie pierwsze obrazaly nazywajac oszustka i nienormalną wiec to sa głupie krowy i tyle, dw kingi na tej wlasnie aukcji bylo 24h! glupia kretynko

i potwierdza sie ze jestes glupia jak but, nawet czytac nie umiesz, odpowiedź tyczyla "Druga sprawa,że sprzedawca ma gdzieś skrycie napisane w aukcji,że na towar trzeba czekać tak długo" , a wysylka 24h napisane jak byk na poczatku opisu aukcji...b/k

Gość bncjdcdfcd
KRETYNKO!! na aukcji są zaznaczone opcje dostawy i płatność!! skoro nie było zaznaczonego odbioru osobistego to nie wiem o co ci chodzi. Licytuając zgadzasz się na wszytskie warunki! a ty licytujesz a potem chcesz zmieniąc komuś zasady. Puknij się w łeb!! takie osoby jak ty powinny mieć zakaz korzystania z internetu, a juz na pewno z portali aukcyjnych!

Nieważne nawet :) ale ma to napisane a Ty mimo to zlicytowałaś ten przedmiot bez czytania opisu i powinnaś teraz zapłacić a nei sie wykłócać i wymyślać :o

opis zakłamany, zmanipulowany, sprzedający zwyczajnie oszukuje, miałam zapłacić z góry? najnormalniej w swiecie was pogielo, i wlasnie dlatego nigdy nie place z góry i mam niestety racje bo kasa przed swietami by poszla...a ja ani towaru ani prezentu o! niestety dla takich jak wy to niezrozumiale, no ale czego oczekiwac, swoj broni swojego

No to ja juz w końcu nie wiem teraz skąd Ty to wyczytałaś :p było napisane w opisie aukcji czy nie było???? Jeśli było, nawet gdzieś z boku, w zakładce, albo na dole to Twoja wina bo powinnaś przeczytać wszystko a nie tylko to co na środku. Mogłabym Ci przyznać rację jedynie jeśl inie było absolutnie nic nigdzie napisane w żadnym miejscu na aukcji a potem sprzedający przysłał ci maila że trzeba czekać miesiąc...wtedy iałabyś powód żeby sie wycofać z zakupu i wystawić negatywną opinię...ale nadal nie miałabyć prawa żądać odbioru osobistego.

Ty nadal nie rozumiesz ze klikając kup teraz albo wygrywając licytację podpisałaś umowę kupna sprzedaży i sprzedawca legalnie moze sie domagać w sądzie kasy od Ciebie :o ????????????

Gość bncjdcdfcd
Jesteś zwyczajną idiotką, ciekawe że dopiero po zakupie kapnęłaś się że opis jest zmanipulowany. Kupujesz sobie cos i po kliknięciu kup teraz bądz tez licytuj dochodzisz do wniosku: o nie to jakis oszust. Jestes po prostu nieodpowiedzialną i niepoważną osobą!! Tacy jak ty nie powinni w ogole korzystać z aukcji internetowych. dostaniesz od sprzedającego negatywa, a od allegro ostrzeżenie. 3 razy taki numer i zablokują ci konto, i ja ci tego życze!!! a jakby sprzedjacy byl taką pizdą jak ty, to by mogl cie podac do sądu i by wygrał, bo nie wywiązłas się z zawartej umowy z tytulu sprzedaz-kupno.

to logiczne, bo w koncu mi napisal ze to idzie z chin jak gnebilam go mailami z pretensjami ze zero kontaktu a ja chcialam kontaktu co jest obowiazkiem sprzedajacego!!! jesli ja widze jak byk ze 24h to po co mam szukac gdzie indziej opisu czy czasami nie jest to miesiac? chyba jedna informacja mi starczy, owszem domagac sie prawnie odbioru os. nie moge ale na to musi byc logiczne i prawdziwe wytlumaczenie a takiego nie mialam co oznaczalo przekręt, proste chyba nie?

hahaha zadnego ostrzezenia nie bedzie pajacu do entej potęgi :D

Nie mówię że ten sprzedawca jest uczciwy, bo może i nie jest, ale skoro było to gdzieś napisane to nie ma prawo jak najbardziej wymagać od ciebie wywiązania sie z umowy.

Gość wderfgth
ależ ta autorka jest pojebana:O głupia jak but. imbecylizm w czystej postaci:O

Jesli opis jest błędny czy nierzetelny mam prawo odstapic od umowy a sprzedawca moze mi co najwyzej buciki wylizac

Gość fgdgfdgfdg
wylizać to ty mu możesz ale penisa. Skąd wiesz ze jest nierzetelny skoro nawet towaru nie otrzymałas? IMBECYLKO.

wiem, po co sie ciulu odzywasz jak nie znasz sprawy?

Gość vgfdvgbfdgvb
nie trzeba znać, z twoich wypowiedzi wynika ze jestem jakimś pajacem

Współczuję temu sprzedawcy, naprawdę :o zlicytuje taka, nie pzreczyta opisu a potem pretensje o nie wiadomo co :o mam nadzieję że sprzdający nie będzie głupi i zrobi z tobą porządek

Gość aaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjj
debilko to to leć do chin po prezent:) No faktycznie - to nie jest logiczne wytłumaczenie braku możliwości odbioru osobistego:)