Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonka australijczyka

Nie rozumiem czemu nie moge odebrac towaru kupionego na allegro osobiście

Polecane posty

Sa sytuacje gdzie sie nie da ale to opisuja na aukcji badx mozna to logicznie wyjasnić np. 1. sprzedawca zamawia towar z chin prosto na adres kupującego co opisuej w aukcji 2.Wielka hurtownia/magazyn gdzie nie ma jak przyjąc klienta ale u osoby prywatnej?

No jak to po co, zastanówmy sie hmmm...zeby odebrac to co chcesz sprzedac?

Gość marttikka
może ktoś poprostu niema czasu na takie spotkania, lepiej mu wysłać, sama sprzedaje różne rzeczy na allegro i powiem że byłby to dla mnie kłopot uwawiać się z kimś na odbiór osobisty bo niemam na to czasu

Gość A JA WIEM.....................
a chcesz zapolacic przy odbiorze czy przelew zrobilas i tylko sama chcesz odebrac bez kosztow przesyłki?

Pytam po co ktoś ma mi przyłazić do mojego prywatnego mieszkania? jaki ja mam mieć w tym interes? jak ktoś chce kupić niech zapłaci za wysyłkę, a nie to do widzenia, są inne aukcje, niech sobie szuka z odbiorem osobistym.

No olac drobnostki typu majtki za 5zł, ale towar np. za 300-1000zł? np. laptop? np. telewizor, to co że niby jak czemu? chyba wystawie negatywa, w dodatku co, osoba odpisuje jeden mail na dwa dni, telefon z aukcji nie działa to co mam niby zapłacic z góry za coś czego nie mam i nie wiem czy dostane? prosze o jakies sensowniejsze argumenty bo typu nie chce mi sie, nie wpuszcze sa debilne

ja sprzedalam kilka rzeczy na allegro i ludzie odbierali z domu, umowilam sie wieczorem i nie było problemu

wiesz co.... może byc opcja,że towaru nie ma na stanie

Kinga, głupia jesteś czy jak, jak auto bedziesz sprzedawać to tez sie skryjesz w internecie i nie ma odbioru osobistego? a listonosza, kuriera to juz wpuścisz, smieciarza, kominiarza, naprawiacza pralek itp. nie odzywaj sie głupia pisdo jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia

Rozumiem że na aukcji była opcja odbioru osobistego a teraz sprzedający sie nie zgadza? Bo jeśli nie było to nikt nie uzna ciebie za osobę poważną, przecież każdy przeczyta dlaczego ten negatyw i wyjdziesz na idiotę/kę

no własnie, ale to jak nie ma na stanie to niech napisze, ja poczekam bele do swiąt bo ma być to prezent i teraz nie wiem co robic, normalnie specjalnie szukalam dostawce obok mnie a tu zonk nie ma kontaktu, jedyny otrzymany mail na dwa dni to że nie chce osobiscie sprzedac bo sie boi a ma juz negatywy że ludzie wpłacali i towaru niet, dlatego nalegam na odbiór osobisty

Gość taka prawda........
na aukcji są podane opcje dostawy ewentualnie możesz zapytać PRZED zalicytowaniem czy ktoś sie zgadza na odbiór, jak ci nie odpowiada to po prostu nie kupuj:o po co psuć sobie nerwy takimi głupotami:o jak ktoś nie chce sie spotykać na odbiór osobisty to go nie przekonasz wypisujac mase maili ze swoimi racjami:D

Opcje sprzedazy nie są zobowiązujące, zobowiązujący jest opis aukcji...kretynko

Nadal nie rozumiem co to za różnica :o jeśli na aukcji napiszę że sprzedaję auto, które mozna oglądać na parkingu koło Biedronki a po zakupie kluczyki przyślę pocztą i ktoś zgodzi sie na takie warunki to nie widzę w tym nic dziwnego, ani nie widzę powodu do wystawienia negatywa :o dziwni jestescie :o kupujecie coś, a potem chcecie jakieś dodatkowe opcje niz były w aukcji :o

no ja wiem, tylko przedmiot nietypowy, wymagający sprawdzenia, aukcja sie konczyła zaraz i nie bylo jak zapytac, pozatym mówie, że osoba sie okazuje nie odpisywac mimo logowania do allegro, to co jak mam zapłacic z góry? pozostaje negatyw:(

to w takim razie znajdź bardziej kompetentnego sprzedawcę, a swoją drogą... jak coś zamawiasz przez net, to mala szansa ze dojdzie do świąt, ja ponad tydzien temu pozamawialam kilka rzeczy i do dzis nie m, poczty i kurierzy sa zawaleni paczkami, więc jak nie odbior osobisty to lepiej nie ryzykowac

Kinga nie rozumiem cie, może nalezy sie zutulizowac i dac sie wszepic do internetu jak w matrixie, żyjmy wirtualnie, ukryjmy sie, jak auto sprzedac na parkingu a klucze kperta? niemogę, hahahhahahahahaha mam beke z ciebie

:o za co ten negatyw? była opcja odbioru osobistego czy nie? nie mozesz dać negatywa za to że wymyśliłaś sobie że ty wolisz odebrać osobiście :o trzeba było kupić w sklepie...

Gość bo pewnie dorabia na przesyłce
i straci te parę zł na zawyżonych kosztach wysyłki.

czyli szybko musze szukać podobnego towaru gdzie indziej a z tamtego napisze że jak nie to nie

Miej sobie :) chodzi mi o to że sprzedający może sobie wymyślić nawet najdurniejsze zasady i opcje dostawy i wszystko jest ok dopóki są one opisane na aukcji :) znasz je wcześniej i zgadzasz sie skoro kupujesz...nie wiem co w tym jest niejasne :o

Wtedy on Tobie wystawi zasłużonego negatywa :D przecież Ty nie masz racji, skoro w aukcji nie było opcji odbioru osobistego :) ja bym ci wystawiła negatywa na pewno :) tymczasem Ty chcesz komuś wystawiać negatywy bo nie umiesz czytać :D

to jest niejasne że nie ma normalnego kontaktu od niedzieli, a sklepów nie ma bo internet wszystko zniszczył ja umiem czytac w opisie nie ma że tylko wysylka, że w miekscowość 'internet", same wybranie opcji dostawy przeciez jest zawsze negocjowalne, kazdy normalny i inteligentny człowiek dogaduje sie mailowo lub telefonicznie, po to mamy rozum chyba

Po to na allegro są opcje wysyłki, żeby sprzedający je zaznaczał :) a kupujący mógł sobie przeczytać jakie są do wyboru. Myślałam że to jest jasne jak słońce, ale widać nie bo niektórzy mają wyobraźnię...:p

I jedyną rzeczą jaką powinnaś zrobić to zapłacić skoro kupiłaś i czekać na towar inaczej dostaniesz negatywa, sprzedający napisze że kupiłaś i nie zapłaciłaś a Ty napiszesz co??? Że wybrałaś opcje dostawy której nie było :p

w taki razie jesteśmy z innej planety, po to podaje swój adres i skąd jestem i nr tel aby był kontakt ze mną, czasem jak sprzedaje zapomne kliknąć odbiór osobisty i nie stwarzam problemu, trzeba yć elastycznym, trzeba mieć mózg, a nie byc betonem z kilem w doopie bo ja kliknęłam tylko zapłata z góry i jestem bogiem o! co sie to porobilo z ludxmi to nie wiem, uczepisz sie sztywno jak komuch jakiegoś przepisu i mimo braku logiki ciągle tego bronisz

napisze, że to na prezent pod choinke a zero kontaktu i z obawy przed oszustwem tylko dobióre osobisty, ponieważ sprzedawca sie nie zgodzil znaczy chciał mnie okrasć jak wynika z innych negatywów - proste nie?

zonka... w sumie to opcje są zawsze podane, jak nie jest napisane, ze mozliwy odbior osobisty to zwykle takiej opcji nie ma, ale czasmi mozna się dogadać