Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonka australijczyka

Nie rozumiem czemu nie moge odebrac towaru kupionego na allegro osobiście

Polecane posty

Gość najlepiej zapytac przed licyta
nigdy nie spotkałam się ze sklepem internetowym ze trzeba płacić za przedpłata? Czy to elektronika, ciuchy czy zabawki - zawsze płace przy odbiorze. Jeśli klient koniecznie chce przy odbiorze to prosisz o przedpłatę kosztów wysyłki na konto i zazwyczaj nikt nie robi problemów.

Może i tak sie zdarza, ale jeśli "na oko" przesyłka nie wygląda na zawyżoną nie można z góry zakładać że zamiast w paczce priorytetowej dostanie sie w zwykłej kopercie listem ekonomicznym, bo niby jakim prawem można kogoś tak bezpodstawnie posądzać o oszustwo, którego jeszcze nie było? :o

Gość polecam...
Bzdura, rejestrujesz się i kupujesz, tak gdzie ja kupuje, zawsze jest za pobraniem, nie trafiłem na sklep aby z góry płacić, cokolwiek zamwiam płce za to w drzwiach, czy to za jedzenie, czy telewizor, czy usługę, czy węgiel, niestey ale wiekszość sprzedawców daje za pobraniem i nawet odbiór osobisty, nie masz pojęcia o czym piszesz kobieto.

i właśnie tu trafiłeś w sedno - czesto sprzedający wliczaja sobie tam prowizje dla allegro, koszt wystawienia przedmiotu, podatek itp itd

dokładnie pierwsze słysze zeby sklepy wysyłały tylko za przedpłatą??? nie znam żadnego a kupuję sporo w sieci

Może kupujesz w innych sklepach niż ja :) zreszta nie wiem czy często tak jest ale wiem że w niektóych miejscach tak jest, tyle że ja zawsze płacę z góry i nie jestem aż tak bardzo zainteresowana czy można płacić za pobraniem albo odebrać osobiście :) dla mnie to jest zaletą kupowania w necie że nie musze osobiście angażować sie w łażenie po sklepach, płacenie gotówką, czekaniu na listonosza...płacę przelewem, sprzedawca przysyła i po sprawie

Nawet jeśli NIEKTÓRZY sprzedający wliczają sobie prowizję w koszty wysyłki to nie jest to zasadą i nie mozna kogos o to posądzać zanim tego nie zrobi. Ja np nigdy tego nie robiłam i nie zamierzam bo to nieuczciwe i nie rozumiem czemu ktoś ma mnie o coś takiego podejrzewać :o

kupuje juz od 5 lat na ebayu i nikt mi jeszcze NIC nie wyslal bez zaplaty.Transakcja sie konczy i nie ma zadnej "zaplaty przy odbiorze". Bynajmniej na amerykanskiej wersji.Lapka tez tak kupilam.a jak sie cos nie podoba to odsylam a jesli nie zgadza sie opis w realu i cos nie tak to kontaktuje ebay.

Koniec :p juz tu więcej nie piszę bo ilość moich wpisów w tym żałosnym temacie mnie przeraża :p Żeby nie było :D jak dla mnie mozecie sobie nawet z Warszawy do Wrocka pieszo chodzić po zakupy, byle byście zawczasu uprzedzili o tym sprzedającego :) zawczasu czyli PRZED zakupem a nie po

Gość polecam...
Kupiłem ponad 1000 rzeczy i ciagle kupuje, dla mnie wygodniej jest za pobraniem jesli już mowa o wygodzie, nie musze logowac do banku, wklepywac kodów i notowac czy może wszystkie z zakupionych 100 przedmiotów zapłaconych z góry dotarło do mnie, nie dotrze coś a o nim zapomne to nie trace ani złotówki, koles mnie nie wyrucha, kase wole nosić zawsze w kieszeni, dziwna jesteś, chyba z domu nie wychodzisz do ludzi z takim podejściem, a kurier pewnie paczke ci wrzuca przez płot, przeciez nikogo w domu nie chcesz mieć :D

Skoro w akcji nie ma ODBIORU OSOBISTEGO to trzeba było nie kupować. Czepiasz się, sama nie wiesz czego i w dodatku bezpodstawnie. Jak się nie podobał sposób dostawy to trzeba było sobie iść do centrum handlowego. Negatyw? Za co? Za to, że chcesz rzeczy, których sprzedający nie oferował?

Gość fryttttkowa
autorko jesli na aukcji nie było opcji odbiór osobisty, a ty się tego domagasz - to jestes kretynka do kwadratu. kazdy ma prawo sprzedawać na takich zasadach jakie mu się podobają, jak sie nie podoba to nie kupuj.

Gość ostatni dlatego ze
[zgłoś do usunięcia]furgonetka furgonetka@tlen.pl'; jeśli kupujesz coś w sklepie stacjonarnym to nie masz prawa zwrotu, tak jak na aukcjach, to czy jest prawo zwrotu to tylko dobra wola sklepu TOTALNA BZDURA!!!!!!!! kazdy klient ma prawo zwrocic towar zakupiony w sklepie (potrzebny paragon) w ciągu doby BEZ PODANIA PRZYCZYNY, tylko ludzie tego nie wiedzą

Gość ostatni dlatego ze
jak kilka razy sprzedawca nie chciał mi przyjac towaru lub wymienić ( bo w domu stwierdzilam ze kolor jednak mi sie nie podoba, bądź w innym sklpeie widzialam to samo a tańsze) powiedziałam, ze zgłoszę sprawe w odpowiednie miejsce i odrazu nie było problemu ani z wymianą ani ze zwrotem!

Gość fryttttkowa
czytam i nie wierze, autorka jest jakas kretynka :D zrob sobie swoj serwis na wlasnych zasadach idiotko. poki co to ktos inny wymyslil allegro i sa na nim takie zasady a nie inne. jesli kupujesz cos i nie ma tam opcji odbiór osobisty, ani za pobraniem to ty masz pierwsza wysłać kase, a potem dostajesz towar, ew możesz go zwrócić jak ci się nie podoba, bez podawania przyczyny. takie sa zasady przyjete na allegro. jak ci sie nie podobają to nie wchodz, nie kupuj - proste.

Gość fryttttkowa
sory ale kupujac w sklepie, majac paragon mozesz zwrocic towar tylko na zasadzie, ze jest z nim coś nie tak. na zwykle widzi mi się nie maja obowiazku zwracac pieniedzy i przyjmowac towaru. to tylko i wylacznie dobra wola sprzedającego. kupujac przez internet mamy 7 dni na zwrot bez podawania przyczyny. i ja nie mowie o jakims widzi mi sie, tylko o stanie prawnym w polsce.

Gość ja tam wolllle
ja tam wole placic za pobraniem, bo mam pewnosc, ze listonosz w zebach mi przyniesie paczke, a nie kurwa zostawi awizo i ma w dupie :o

Gość hgfhjgjgj
skoro ci to przeszkadza że nie ma odbioru osobistego to po jakiego czorta licytowałaś na aukcji??? jak ci warunki nie pasowały to trzeba kupić było u kogo innego, a nie ty kupujesz a potem chcesz ustalac swoje zasady gry.

Gość aaazzz1
Boże kobieto Ty jesteś nie normalna!!! Krew mnie zalewa jak czytam coś takiego :/ Skoro chciałaś odbiór osobisty, a nie było zaznaczone, że jest taka możliwość to się nie licytuje! Jesteś żałosna z tym negatywem, zawarłaś umowę kupna - sprzedaży i masz obowiązek zapłacić a nie trząść gaciami, że ktoś chce Cię oszukać. Tak jak tutaj już było pisane jest możliwość zwrotu, reklamacji. Sprzedawca nie ma obowiązku zgadzać się na Twoje fanaberie, to Ty zgadzasz się na jego warunki, po czym nie chcesz zapłacić. Ja pierdole, nawet się nie wygłupiaj z tym bo z góry jesteś przegrana. Mam nadzieje, że nigdy u mnie nie będziesz nic kupować, szkoda nerwów sprzedającego na takich klientów. Ja np nie mam ochoty się umawiać z klientami na odbiór osobisty i wisi mi czy to komuś psuje czy nagle wymyśli tak jak Ty. Klikając licytuj zgodziłaś się na jego warunki!!!

Gość nie mogę z ciebieeeeeee
nie no autorka jesteś niezła. Skoro sprzedający nie zaznaczył opcji odbiór osobisty to czego ty chcesz? Nie każdy ma ochotę przyjmować obcych ludzi w domu po przesyłkę i nie każdy ma na to czas. Wygodna jesteś. Ogarnij się :o

Chciałm powiedziec, że to wy jestescie nienormalni niestety, mialam powód chciec odebrac osobiście co napisałam, podałam powód ze z góry nie zapłace ale wy za tepi jestescie aby przeczytac i zrozumieć co sie czyta. Sprawa jest jasna, w aukcji jak sie okazuje ma dwa opisy - jeden wysyłka 24H drugi do 30dni!!!! i jak sie okazuje towar idzie z chin czego nie ma w opisie aukcji, dobrze zrobiłam nie placąc bo to oszutstwo, i co łyso wam wy tępe krowy?

Gość aaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjj
bo ludzie są zryci i umawiają się - Ty czekasz a oni nie przychodzą, nie raz miałam takich "kupujących"

nie wyobrażam sobie, żeby umawiać się z kimś na osobisty odbiór paczki :o po pierwsze to zawracanie 4 liter po drugie trzeba miec czas po trzecie ..gdzie anonimowość pomijam fakt, że to może się okazać niebezpieczne :o

taaaa niebezpieczne ahahahahaha, wy naprawde nie jestescie normalni ahahahahahaha, cos za 300zł niebezpieczne a auto za 10-50tys spradajesz i kupujesz pewnie pod eskorta policji hahahahhahaha jasne lepiej dac sie oszukac niz samemu odebrac czy dostac za pobraniemn - głąby

po to zeby sie dogadac, nie wazne jakie sa opcje zawsze wypytuje sprzedajacego, zawsze dzwonie i rozmawiam a nie mjliuje czy smsuje jak kretynka, po tym poznaje czy mam doczynienia z idiota oszustem czy z normalnym czlowiekiem

Gość nie czytalam calego watku
ale odpowiem. mieszkam w bloku, prowadze firme. mam 3 pokoje z czego z 1 zrobilam magazyn. handluje na allegro i szczerze, nie zaznaczam odbioru osobistego bo ludzie sa zryci, gdy tylko orientowali sie ze firma jest w bloku to przychodzili mi nawet po 20 !!! a ja o 15 koncze prace! duzo jest takich firm, ludzie po prostu chca miec zycie prywatne, a ze w celach oszczednosciowych z czesci mieszkania czy domu robia sobie miejsce dzialalnosci gospodarczej to ich sprawa. z reszta jak nie pasi to nie musisz kupowac u danego sprzedawcy - zanjdz sobie takiego gdzie jest odbior osobisty.

Gość aaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjj
Ty jesteś zryta bo kupujesz w ciemno, nie czytasz najpierw komentarzy i zasad sprzedającego - kilkając kup teraz zawarłaś umowę kupna sprzedaży na zasadach określonych w opisie aukcji. To jak podpisanie umowy. Podpisałaś to masz obowiązek się z niej wywiązać czyli zapłacić z góry i czekać na towar tyle ile pisze na aukcji. Jeśli jednak nie dostajesz towaru to masz prawo wtedy się burzyć i działać w różny sposób - ROZUMIESZ????????????????????? Jak idziesz do pracy i pradodawca podsuwa Ci umowę gdzie stawka wynosi 5zł za godzinę, dyspozycyjność 24h 7 dni w tygodniu to co robisz?? Podpisujesz i się kłócisz że chcesz 10zł czy dziękujesz i NIE PODPISUJESZ?