Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezimienna@

Wchodzi mi tylko na ciepło

Polecane posty

Gość UF0
A później powiedz mi ile razy musiałbym podawać wynik licząc po kolei do dziesięciu przy założeniu, że licze z wyżej wymieniona dokładnością

Dla uproszczenia dodam że 5 zer i jedynka to nie to samo co jedynka i pięć zer :P

Tak dla przypomnienia i uproszczenia powtórzę Policz do dziesięciu :D Nie wymień wszystkie liczby z zakresu od 1 do 10 :D Widzisz różnicę czy niebałdzo?? :D

Ja czekam aż ty policzysz do 10 :D Ale chyba za trudne to dla Ciebie :D Może Ci pomóc?? Po jeden jest dwa :classic_cool: , później trzy :D Dasz sobie dalej radę sam czy potrzebujesz jeszcze pomocy>???

Gość UF0
Dobra. Udowodniłem co miałem udowodnić ide film oglądać. Wpadne za 10 lat licząć po jednościach;) żeby zobaczyć jak se radzisz

Aha odpowiem na Twoje pytanie żeby nie było że cham i prostak niewykształcony jestem : " ile razy musiałbym podawać wynik" Tylko raz :D Przecież licząc do dziesięciu wynikiem końcowym zawsze będzie dziesięć :D

Gość UF0
Tak chodziło mi o to ile kolejnych wartości zawierałby ciąg będący Twoją wyliczanką. Ale nie chciałem żebyś zbytnio sie wystraszył:O_O

Gość UF0
Zresztą ok podaj właśnie raz tenże wynik. A raczej ilość elementu ciągu przy czym każdy kolejny element to x+1/100000. Już zakumałeś? Troche nieprecyzyjnie ale jestem po podstawówce

Mów co chcesz ale ciężko nie zgodzić się że wynikiem liczenia do dziesięciu jest dziesięć. Jeżeli zapytałbyś o to ile liczb wyliczysz licząc do dziesięciu Twoim sposobem to wtedy dałbym bardziej adekwatną odpowiedź :D Ale przecież nie o to pytałeś :D A może o to chciałeś zapytać tylko nie umiesz sformułować pytania?? :D

Gość UF0
Dla rozjaśnienia pozwolę sobie wyciąć stopke (auć) z wszystkich twoich postów oprócz pierwszego:)

Gość UF0
W końcu nie jesteś stonogą tak? Gdybyś był to z łatwością policzyłbyś to na palcach:D Ale nie będę Cię dodatkowo pogrążał...doceń:)

Gość UF0
Ale licząc od zera to chyba jest 1100000 liczb jednak?

Gość UF0
A nie dobrze:) Sory nie używam kalkulatora

Gość UF0
No tak ale skąd Ci się ta 1 na końcu wzięła?

Gość UF0
zero też walnąłeś do wyliczanki? To bez sensu. Jak liczysz kroki to zaczynasz od zera?

napewno?? Patrz 0-1 0,00001-0,99999 - tu masz 99999 liczb + liczba zero co daje 100000 liczb 1-2 też 100000 2-3 -100000 3-4 - 100000 4-5- 100000 5-6 -100000 6-7 -100000 7-8 -100000 8-9- 100000 9-10 - 100000 tutaj pomijając liczbę 10 mamy 100000 liczb 10 x 100000 = 1000000 + liczba 10 co daje 1000001 liczb Dalej nie pasuje?? :D

Gość UF0
Nie no pasuje tylko troche za późno:P Nie musisz mi rysować takich rzeczy bo je widze i bez rysowani:P Miałeś policzyć. 0 sie nie da policzyć bo...? Dalej sie chcesz przekomarzać?

Gość UF0
No tak ale jak szukałeś w google to tak Ci mogło wyjść. Wujek google jest najmądrzejszy ale strasznie precyzyjnie trzeba mu pisać o co chodzi

zero też cyfra a chciałeś wsyzstkie cyfry jakie idzie naliczyć do 10-ciu:D Sam już chyba nie wiesz albo co chciałeś albo o co Ci teraz chodzi :D Swoją drogą nie zadawaj zagadek których rozwiązania sam nie znasz bo Twoja odpowiedź pokazuje jak bardzo ty się znasz na odpowiedziach na pytania które zadajesz :D

Gość UF0
Tak ale 10 to akurat wartość którą musisz podać bo to końcowa suma dodawania natomiast 0 nie trzeba dodawać bo to nic nie zmienia. Zresztą według Ciebie do 10 też miałem zacząć liczyć od 0? I weź się już nie ciesz jak garbaty do sera bo ia tak zajęło Ci to tyle czasu, że zdążyłeś pomulić nad tym

Gość UF0
Jak zrobiłeś 0 kroków to oznacza że żadnego nie zrobiłeś. Taksamo jest ze zliczaniem.

z matematyki jeżeli mamy zbiór od -1 do 1 to w skład tego zbioru wchodzą trzy cyfry -1,0 i 1 czyli zero też wchodzi w skład zbioru zgadza się?? Jakbyś wtedy miał wszystkie cyfry do piątego miejsca po przecinku wyliczyć to 0 też byś pominął a 0,00001 już nie?? Zero to też cyfra tyle że wyraża brak wartości

Gość UF0
Czyli wg Ciebie jak masz 10 km do domu to jedziesz przez 11? Tak zrozumiałem

Mając 10 kilometrów do domu jedziesz 0-1 pierwszy kilometr 1-2 drugi 2-3 trzeci 3-4 czwarty 4-5 piąty 5-6 szósty 6-7 siódmy 7-8 ósmy 8-9 dziewiąty 9-10 dziesiąty.Wyłączając liczbę 10 Czyli jedziesz 10 kilometrów. Jeżeli przejedziesz linię 10-go kilometra to już zaczynasz jechać 11 kilometr

Gość UF0
Aha...Czyli w pierwszym kroku Od 0 do 0 robisz jeden kilometr:)

Wleje 11 z tego powodu że równych 100 km nigdy nie zrobię i braknie napewno benzyny żeby chociażby 50 metrów przejechać ponad te 100 km. Zauważ że to że masz dokądś tam 100 km nie znaczy że równo 100 km co do centymetra jest

Narysuj sobie linię która będzie wyrażać te przebyte 100 km odkąd ją zaczniesz?? Od 7 kilometra?? Od 1 kilometra?? Czy może od zerowego kilometra od którego zaczynasz podróż?? Wtedy od początku drogi (0 km) do pierwszego kilometra ile przejedziesz?? metr?? Czy kilometr którego ciągle Ty jakoś nie widzisz??