Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezimienna@

Wchodzi mi tylko na ciepło

Polecane posty

Licząc liczby od zera do 10 do piątego miejsca po przecinku musisz policzyć zero bo to też liczba. Co do błędów to właśnie zauważyłem że popełniłem go w 1 miejscu przy liczeniu drogi auta bo prawdidłowo 100 km robisz wjeżdżając na 100 kilometr a nie metr przed nim i tu się zgodzę że zera jako początku nie liczysz :) Ale licząc LICZBY od 0 do 10 nie można pominąć zero bo to też liczba

Gość UF0
Nie miałeś liczyć liczb tyko określonymi krokami policzyć do określonej wartości a następnie powiedzieć ile razy ten krok robiłeś

"Nie miałeś liczyć liczb" I A co?? Baranki?? "tyko określonymi krokami policzyć do określonej wartości " I Czym jest ta wartość?? Barankiem czy cyfrą? "a następnie powiedzieć ile razy ten krok robiłeś" I to właśnie zrobiłem uwzględniając 0 jako liczbę czego Ty nie uwzględniłeś bo dla Ciebie zero to nie liczba i wogóle nie istnieje

Gość UF0
04:51 [zgłoś do usunięcia]Pavlo1985 Pavlo1985-25@tlen.pl'; Tak dla przypomnienia i uproszczenia powtórzę Policz do dziesięciu Nie wymień wszystkie liczby z zakresu od 1 do 10 Widzisz różnicę czy niebałdzo??

Gość UF0
04:57 [zgłoś do usunięcia]Pavlo1985 Pavlo1985-25@tlen.pl'; Ja czekam aż ty policzysz do 10 Ale chyba za trudne to dla Ciebie Może Ci pomóc?? Po jeden jest dwa , później trzy

Prościej się chyba nie da- weź kartkę i długopis i zapisuj te postępy w liczeniu tejże wartości. Tyle że żeby zacząć liczyć tą wartość musisz mieć punkt startowy czyli 0 które zapisujesz na początku później 0,00001 itd. kończąc na cyfrze 10 którą to też zapisujesz na kartce jako ostatnią wartość

Po co Ci mój cytat?? Przecież Ty chciałeś żebym liczył wartość a nie policzył do dzieisięciu a to chyba różnica co ciągle zaznaczasz :D Chyba że poraz kolejny źle sformułowałeś pytanie

wynikiem liczenia do dziesięciu jest zawsze dziesięć ponieważ liczymy tylko liczby naturalne a one zaczynają się od 1. Gdybyśmy liczyli nie tylko cyfry naturalne licząc do dziesięciu musielibyśmy wyliczyć nawet pierwiastek z trzech. wynikiem liczenia ilości cyfr od zera do dziesięciu jest jedenaście. Dzieje się tak gdyż liczymy także zero gdyż wtedy liczymy również liczbę całkowitą zero która wyznacza początek naszej wartości

Dlatego od zera bo jakiejkolwiek wartości nie chciałbyś przedstawić na wykresie to ZAWSZE będzie ona miała punkt zerowy. Nie na każdym wykresie przedstawiającym wartość dałoby sie znależć punkt np jedynkowy bądź dwójkowy

Zero jest przyjęte za wartość początkową. A dlaczego akurat liczymy od zera i dalczego akurat zero a nie 1 lub -1? Bo zero jest jedyną cyfrą która nie jest ani ujemna ani dodatnia

Gość UF0
NO tak tylko że to nie zmienia faktu, że zajęło Ci to pół godziny co dowodzi, że nie miałeś koncepcji jak policzyć do 10 z dokładnością do 5 miejsca po przecinku. Natomiast teraz szafujesz świeżo nabytą wiedzą. ntb 0 jest również liczbą naturalną;) Sprawdź w wikipedii bo nie doczytałeś do końca:)

Gość UF0
Natomiast 0 nie jest liczbą wymierną czyli ułamkiem. Więc się go nie zlicza.

Gość UF0
def brzmi mniej więcej tak: Liczby wymierne to intuicyjnie ułamki powstające przez podzielenie liczby całkowitej (zwanej licznikiem) przez liczbę całkowitą różną od zera (zwaną mianownikiem), np. . Dzielenie przez zero jest operacją niewykonalną. Więc jak widzisz google CI wiele nie pomogło;)

Gość UF0
Masz na dobranoc: xxxxx 04:49 [zgłoś do usunięcia]UF0 ZAczynając od jednego...No rusz główką giniusiu z boolywoodu xxxxx Miło mi było się z Tobą pomęczyć:) Wiedziałem że się wystraszysz jak zacznę cytatami rzucać Pozdawiam całą ekipe ajaksu

heeee takie napięcie takie emocje, i poszli spać spełnieni. Cholera a ja muszę się bzykać aby osiągnąć taki stan:( To wydaje się takie proste zgnoic kogoś wyzwac go poniżyć olać obrazić i spokój ducha i ciała. Jednak co was łączy to klikanie na tym samym poziomie:). Noi co ? obraziłem i jednego i drugiego hmmmmmmmmm jak się czuję ? Kufa dalej chce mi się bzykać:( to nie działa

a wiem już dlaczego ponieważ i jeden i drugi składa i sie jak może aby na poziomie jebnąć drugiemu:) tak z szacunku do intelektu drugiego:) więc czy to jest gnojenie czy smarowanie dupy miodem. Sam już nie wiem :)

bibi słoneczko nie zmienia to faktu że byłaś w nocy sama:( biedna żono swego męża:) on w nocy uprawiał samogwałt w oparciu o nieziemskie wpisy nie z tej ziemi z przedstawicielem nacji pozaziemskiej.

dzień dobry :) jak to podsumować? 7 Horacy -Na Boga, to są rzeczy niepojęte! Hamlet Chciałżebyś wszystko pojąć? O Horacy, Więcej jest rzeczy na ziemi i w niebie, Niż się ich śniło waszym filozofom. 7 heh :) no co ? Skoro już czerpiemy z niezmierzonych bogactw literatury heh ;) 7 Dobrego dnia :)

ja jak powiedziałam że idę spać to poszłam :-) późniejsza baletnica to podszyw ale, ale.... czy oni całą noc nie spali? o matko- sałatko, mi się nawet nie chce za dnia tego czytać :-)

Gość orajts
czemu zmiana topiku, tamten już nieaktualny?

Gość orajts
omasz, to brzmi jak niezgodność przytaczana przy rozstaniach:D

Gość do tej pory ta niezgodnosc
wam nie przeszkadzala

ja się przyznaję, poszłam owczym pędem, bo strasznie ich wszystkich lubię :-)

Czy zero jest liczbą naturalną? To zależy od definicji. Czasem matematycy przyjmują, że zero jest liczbą naturalną, a czasem zaczynają od jedynki. Przy określaniu kolejności jest obojętne, czy liczby naturalne będą się zaczynać od 0, 1, czy od jakiejkolwiek innej z liczb. Przy określaniu LICZEBNOŚCI sensowne jest, żeby liczby naturalne ZACZYNAŁY sie od zera, czyli od mocy zbioru pustego. Źródło math.edu.pl Czyli wyszło na moje :D I Witam wszystkich

I znowu skasowali moje dwa ostatnie posty. pierdole taką dyskusje... zaczyna mnie to wkurwiać coraz bardziej. Nie rozumiem dlaczego jeżeli mam ochotę pogadać sobie o kulinariach na erotycznym( a poniekąd tytuł tego topiku też ma konotacje kulinarne jak twierdzi autorka) to mi się to kasuje. Czy temat zupy pomidorowej w godzinach porannych jest jakoś szczególnie drażliwy dla moderatorni? Może moderatornia nasza pejsy wyglądające jak warkoczyki dla niepoznaki a pomidorowa to mosze jest niekoszerna?

Gość Cry me a
river