Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakupy i innne

Gdzie woliście robić zakupy? LIDL czy BIEDRONKA?

Polecane posty

Gość Zakupy i innne

Robię zakupy w biedronie bo mam blisko raz, i dwa bo rzeczy są tanie a dobre jakościowo(kupuje tam wszystko prócz wędlin i gotowych dań typu lasagne pizza, kurczaki w panierce) i Widzę teraz oferty lidla i ciekawe czy warto się tam wybrać na zakupy? Jak jest z tamtymi produktami-są jakieś niejadalne?:D? Lepsza biedronka? Tansza?

Gość Zakupy i innne
Sorry w temacie wolicie miało być :)

Gość mama dziewczynki
ja wole biedronkę i kupuje tam prawie wszytko

Gość frynka
zdecydowanie LIDL ale niestety blisko mam do Biedry i tam robię zakupy

Pod wzgledem sklepu jako ogólu - lidl. W biedronce niektóre rzeczy, w tym pieluchy i kiedyś chusteczki. Od niedawna chustki z lidla bo biedronkowskie wywołwły nie wiadomo skąd reakcje alergiczną. Biedronka kolo nas jest bardzo mala i cieżko swobodnie zakupy robić. Lidl jest wygodniejszy. Ale generalnie, jak dla mnie LIDL lepszy.

Gość lubię Jabłka
nie cierpie lidla,wszystko jakieś takie nie polskie,niemieckie czy inne.Za to w biedrze non stop robimy zakupy.Jeśli chodzi o ceny to ponoć Kaufland wygrywa,ma najtaniej.

Gość chodzę i tu i tu i tam też
Raczej Biedronka jeśli idzie o jogurty, śmietanę i sery w plastrach. W Biedronce też kupuję przyprawy typu majeranek, oregano, bazylia - jak są, bo nie zawsze są. W Lidlu mają pyszne czekolady i ketchup Mikado. Kupuję tam też środki czystości z serii W5 i kosmetyki/chemię marki cien np super mydło w płynie po ok 5 zł za pojemniczek z dozownikiem. W tesco kupuję papier toaletowy. W kauflandzie kupuję pampesy - teraz jest promocja active baby są po 38 zł za paczkę w 5 są 52 szt. A wędlinę i mięso w Marcpolu, bo tam pracuje moja znajoma na mięsie i przynajmniej wiem czy świerze. A w carrefourze kupuję często wkłady do euromopa po 3.99, baterie i auta metalowe modele dla synka w cenach od 3,99 do 7,99 :)

!!świeże

Gość Zakupy i innne
ok dzieki, bo własnie zastanawiam sie zy przed swietami sie nie wybrac do lidla

Z tych dwóch to już wolę Lidla, chociaż nie robię zakupów na co dzień ani w Lidlu ani w Biedronce. Z Lidla smakują mi niektóre słodycze, a z Biedronki jakoś w ogóle nic :o

Gość w lidlu jest przyjemniej
szersze alejki, lepiej posegregowany towar, lepszej jakosci - ale drozszy w biedrze wszystko tansze ale gorsza jakos, tlumy ludzi tloczace sie w za waskich alejkach, towary nie poukladane w ogole tematycznie

jak na świąteczne zakupy, to w Biedronce szczerze mówiąc jest mały wybór. Mają dość wąski asortyment, ale Lidl wcale nie lepszy. Tutaj największy wybór ma jednak Kaufland, bo jest po prostu największy. Wiem, że w kaufie kupię laskę wanilii, syrop klonowy czy fajny peeling do stóp, a w Biedronce czy Lidlu jednak wybór dość ograniczony. Ale już mając te dwa, to chyba więcej jednak w Lidlu kupisz.

Gość natmik
zdecydowania lidl! biedronki u nas są zawsze brudne i pełno tu żuli:/ zawsze wszystko powywalane i naśmiecone, nie wiem czy tam ktoś sprząta. W lidlu zawsze czysto i dużo miejsca. Wędliny z Pickoka są super wszystko dobre, warzywa świerze i na żadnym produkcie się jeszcze nie zawiodłam.

jestem zecydowanie dziewczyną LIDLa :) moje ukochane marcepany w mlecznej czekoladzie i nadzieniem nugatowym..... oj zjadłoby się teraz!

Gość freda18999
tylko Biedrona

Gość biedronkatooszusci
co z tego ze biedronbka tania jak pomniejszone sa pojemnosci produktow a wy sie na to nabieracie...nawet koncentrat pomidorowy ma 190 a nie 200 wygrwya lidl....

Gość kot bez butów
nie lubię ani Lidla ani Biedronki Biedronka z tym swoim wiecznym bałaganem, napojach dla paletach wygląda jak magazyn, a nie sklep a ceny można znaleźć tańsze w Tesco

Gość Jakby tu powiedzieć
zdecydowanie wolę jakość artykułów Lidl. Obecnie mieszkam za granicą ale już z kraju dobrze zdążyłam poznać Biedronkę i Lidla także już wtedy lidl bardziej mi pasował a tu gdzie teraz mieszkam Lidl jest jednym z najlepszych tańszych sklepów . Ostatnio poszerzyli swoją usługę i ciepłe świeże pieczywo o każdej porze (nawet wieczorem) i to pieczywo jest wystawiane regularnie co 1,5 i jest jeszcze ciepłe, poza tym włączyli do oferty artykuły delikatesowe (mrozone torty, desery i dania ) i smakowo są rewelacyjne. Nie wiem jak w Pl ale tu Lidl awansował na jeden z najlepszych sklepów - niemarketów i faktycznie, wszystko dobrej jakości i tańsze niż w markowych sklepach (tych z wyższej półki tak zwanej ;) ). No ale do sedna. Tak porównując pamięć o Lidlu w Pl to nie umywał się raczej do biedronki, nie wiem jak obecnie bo widzę że większośc woli Biedronkę.

ja kupuję i tu i tam, oby dwa sklepy mam koło domu, biedrona - tania markowa chemia i wiele produktów dobrych marek robionych dla biedrony, np. jogurty bakomy, czipsy bahlsena, przyprawy itp. czesto pracuję jako mystery shopper i odwiedzam wiele biedronek, niektóre są straszne i w życiu bym tam zakupów nie zrobiła, ale ta obok mnie jest czyściutka, nie ma towaru na paletach i wszystko jest świeże! lidl? fajne produkty, niekiedy delikatesowe w dobrych cenach, ale obsługa chamska, brak wielu cen na regałach, długie kolejki do kasy, wiele produktów użytkowych identycznych jak w tchibo, za pół ceny w nie gorszej jakości!!!

Gość Myślę, że w Lidlu, choć jest
trochę droższy od Biedronki, to produkty opatrzone marką własną ma lepszej jakości od biedronkowych (poza nielicznymi wyjątkami, np. papierem toaletowym, czy ręcznikami kuchennymi). Ale jest jedno ALE - w tym lidlowym jedzeniu jest sporo sztucznych dodatków spożywczych i trzeba czytać etykiety i naprawdę zwracać uwagę na to co się wrzuca do wózka, bo niektóre produkty to istna tablica Mendelejewa. Podsumowując jakbym miała wybór to nie robiłabym zakupów ani w jednym ani w drugim, tylko np. w Simply (grupa Auchan), albo w Almie. A co sądzicie o dyskontach Aldi?

Aha, dodam jeszcze, że Lidl ma taką przewagę nad Biedronką, że ma więcej gotowych produktów do szybkiego przygotowania (posiłków mikrofalówkowych), które oczywiście zdrowe nie są, ale chodzi mi tu o sam fakt, że je oferuje (bo czasem się przydają) i organizuje tygodnie tematyczne z produktami z kuchni z całego świata (które nie zawsze są super jakości, no ale są, a w Biedzie ich nie ma). Z rzeczy dla dzieci to pieluchy akurat lepsze ma Biedronka, ale chusteczki najlepsze są w Lidlu (plus Lidl ma jeszcze linię kosmetyków i art. pielęgnacyjnych dla niemowląt Cien Baby, a Biedronka nie).

Gość vcbcvc
kaufland jest tanszy i jest tam wszystko a nie tylko biedronkowo lidlowe produkty

Kaufland należy do grupy Lidla, ale moim zdaniem ma dużo gorszej jakości asortyment (mam na myśli marki własne). Jeszcze co mi się przypomniało odnośnie Lidla to to, że ma czasem w limitowanej ofercie sporo markowych niemieckich produktów z górnej półki (czekolady Ritter Sport, słodycze Haribo, wielkie kremy Nivea, proszki Weisser Riese itp.). W Kauflu ich jakoś nie zauważyłam.

W lidlu lubię kupować słodycze. Wielkie żelki po 10 zeta są super na każdą imprezę, neo moim zdaniem smakuje lepiej niż oreo, batony lepsze od twix itp :) I wody do picia...mm...poezja :D truskawkowe, jabłkowe, owoce leśne, gruszka. Od koloru do wyboru :D I mają pyszny likier latte (jakoś tak się nazywa) :D I lody :), twaróg wędzony - którego nigdzie indziej wcale nie widziałam.. Za to w biedronce uwielbiam krewetki po 10 zeta :D Ze śmieciowych parówek ich drobiowe mi najlepiej smakują :)

Gość tylko i wylacznie
LIDL i tak od 2 lat

Gość ManiaWszędobylska
Ja kupuję wszystko w kauflandzie. Do biedronki chodzę czasami, jak mam po drodze. Generalnie wkurza mnie to, że nie mają wielu produktów. Jeśli już wybierać pomiędzy tymi dwoma, to zdecydowanie Biedronka, przynajmniej mają dużo polskich produktów.

Gość Kupić bramkę do kuchni
Mogę wtrącić słówko - czytaj składy kochana. Te napoje i niektóre słodycze z Lidla są koszmarnie niezdrowe. Zresztą markowe odpowiedniki często też wcale nie są lepsze pod tym względem.

ja czytam składy, spoko. Właśnie o to chodzi,że one nie są bardziej szkodliwe od firmowych, jedno i to samo świństwo, więc nie widzę sensu przepłacać (np ustronianka truskawkowa i z lidla truskawkowa - jak dla mnie bez różnicy w smaku, jedna 3,50 a w lidlu 1,60) A zapomniałam - na całe zgrzewki kupuję wody dla dzieci półlitrowe. Są gazowane, niegazowane i lekko gazowane. Po 59 groszy - idealne do szkoły (zwykłe, bez smaku)

Gość yay
Ja robię zakupy w Biedronce i Tesco. W Tesco jest większy wybór. W biedronce ostatnio straszny syf był jak się wchodziło do sklepu, straszne bagno od śniegu, jakby nikt nie sprzątał.

Gość mmnjvhdb
wszystkie zakupy robie w kauflandzie. a ztych dwoch to biedrona. tak chodze po pampersy dada i gabki do zmywania. wesolych swiat!