Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem do jasnej ch..

farbowanie włosów w 10 tyg ciąży

Polecane posty

Gość już nie wiem do jasnej ch..

czy to naprawde mogło zaszkodzi ć ? Fryzjerka mówiła,że nie.

Gość kalafiorowa
można, nic się nie boj ja jestem w 30 tyg, tez na poczatku sie bałam bo tyle sie nasłuchałam ze szkoda gadac, jak zapytałam lekarki to tylko sie usmiechneła i mówi ze spokojnie mozna. wieć odrazu poleciałam zeby ludzi nie straszyc odrostami:))

Gość jasne że można
nie wiem skąd się wziął ten durny pogląd, że to wielce szkodzi!!!!

To nie tylko durny pogląd, po prostu trzeba zrobić to z głową. Wybierać farby bez amoniaku, nie kisić się w zamkniętej łazience 2mx2m z farbą na łbie w tym smrodzie ;)

Wziął się stąd, że farby mają w składzie szkodliwy amoniak.

Gość mama lisek
ja farbowalam ale to twoj wybor jak wiele innych w ciazy

Każdy lekarz powie że farbowanie nie szkodzi ciąży. Po prostu nie można za bardzo wdychać amoniaku. Kup farbę z małą zawartością amoniaku i działaj ;)

Gość Patent na własne zdanie
Ja nie farbowałam bo zwyczajnie po 5-6 bo farba zachowywała się jak szaponetka na kilka myć. po 2 tyg nie widać było moich wysiłków. Farba porządnie się przyjęła po ok 6 miesiącach od porodu...:(

Gość kryzysowa narzeczonaaa
Nie "KAŻDY lekarz powie, ze nie szkodzi", bo moja lekarka, jedna z najlepszych w Polsce, profesor AM o ogromnej wiedzy i doswiadczeniu, ODRADZAŁA mi w ciąży fabrowanie farbami innymi niż naturalne! To samo dezodoranty, lakiery do paznokci itd. Lekarze mają zdania podzielone, ale generalnie nawet Ci bardziej liberalni każą czekać do II trymestru

Gość Można, wiem bo
A lakierów to nie rozumiem ( chyba że chodzi o duże ilości oparów)

Gość tyu7u765u765
Ja nie farbowałam, dzięki czemu prawie udało mi się powrócić do naturalnego koloru i włosy odżyły :) Jak już zejde z resztek farby (chyba jeszcze jedno podciecie wystarczy) to rzucę sobie refleksy i będzie super :)

Gość keight88
A moja teściowa jak się dowiedziała, że będę farbować włosy (jestem w 11 tyg) to stwierdziła, że dziecko będzie rude :D

Gość ehhhh....
ja jestem fryzjerką, tzn uczyłam się w tym kierunku. To jest na takiej zasadzie: nikt nigdy nie badał kobiet w ciąży czy farby jakoś szkodzą płodowi czy nie. Ja zafarbowałam raz 22.05 ostatnia miesiączka a ja farbowałam 18.09 jakoś. nie chce mi się liczyć który to był dokładnie tydzień. Każdy robi jak uważa, ja dmucham na zimne i nie farbuje(wtedy musiałam-własny ślub) ale to jest indywidualna decyzja. Jak farbowałam to znajoma doświadczona fryzjerka kazała mi farbować w dużym pomieszczeniu i tak żeby było chociaż okienko można otworzyć żeby tego nie wdychać. I jeszcze zależy jak reagujesz na zapach farby, moja mama fabowała kilka dni temui i powiem szczerze, że uciekałam gdzie pieprz rośnie-nie mogłam znieść zapachu...

ja tez farbowalam w ciazy ale zawsze wychodzil inny kolor niz byl planowany :) fryzjerka mowila mi ze wszystko zależy od hormonów :)

Gość ehhhh....
i odradzam farbowania na blond, tzn jesli ktoras farbuje to radze mieć jakąś ciemniejszą farbę w zanadrzu, spotkałam się z kilkoma kobietami którym zamiast blond wyszły zielone :)