Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gardzicie takimi?

Gardzicie facetami, którzy migali się od wojska np. przez studia?

Polecane posty

Gość do Pavlo1985
nie odpowiedziales na moje pytanie 21:02 [zgłoś do usunięcia] do Pavlo1985 chodzilo mi ogolnie o ludzi zaradnych, inteligentnych, odnoszacych sukces. po wojsku moze byc koles po samej podstawowce co kopie rowy i pije w pracy. to ma byc jakis wzor?

no, kolega chyba w pontonie zasieg stracil. ja sie powoli zmywam bo zrobilem co mialem zrobic...

A za wzór uważasz ludzi po szkole wyższej którzy traktują innych ludzi jak ścierwo?? Nie wiem ile żyjesz na tym świecie ale powiem Cio że wykształcenie mówi o człowieku tylko tyle ile czasu poświęcił kształceniu się ale w żadnym wypadku nie jest wykładnią tego ile człowiek jest wart. Nie raz i nie dwa spotkałem ludzi z niepełnym podstawowym bądź po zawodówce którzy byli bardziej zaradni, pomocni ,mądrzejsi i bardziej majętni niż osoby wykształcone.

"no, kolega chyba w pontonie zasieg stracil. ja sie powoli zmywam bo zrobilem co mialem zrobic..." Masz rację wracaj do Battlefielda się "szkolić" :D A pływa to ryba w wodzie nie okręt inteligencie :D Okręt idzie kursem :P

Gość do Pavlo1985
co z tego, ze facet w gumiakach ma firme i pieniadze, jak wyslawiac sie nie potrafi i mowil wyszlem poszlem ktury?

Pavlo - mimo wszystko chyba wolałabym tego wykształconego, bo ciężko mi uwierzyć w "mądrość" kogoś kto zakończył edukację na podstawówce. Może podwórkowe cwaniactwo jak już...

Gość ;lkm,;lm
umawialam sie kiedys z takim jednym nawigatorem-dziekuje bardzo. psycha zryta do cna. ja ogladalam tez taki film prod. rosyjskiej. Chlopak po wysjciu z wojska popelnil samobojstwo wymeczywszy najpierw psychicznie cala rodzine

pozwól pomarańczu że Ci przypomne o co pytałeś. Pytałeś o ludzi: "chodzilo mi ogolnie o ludzi zaradnych, inteligentnych, odnoszacych sukces" Napisałem o tym że ludzie po zawodówkach są nieraz bardziej zaradni i odnoszą sukces. Brakuje tylko inteligencji tak?? Trzeba było pisać że chodzi Ci TYLKO o inteligencję a nie o sukces i zaradność

Gość do Pavlo1985
czlowiek po podstawowce, ktory ma firme moze byc cwany, ale dalej bedzie prosty i bez oglady

Moor to o czym ty piszesz to inteligencja a nie mądrość. Nie myl tych dwóch pojęć bo to zupełnie coś innego. Jest taka anegdota nawet: "Wiesz czym się różni inteligencja od mądrości?? Tym że człowiek inteligentny nigdy nie pcha się w sytuację z której mądry znalazł wyjście"

"oto nasza marynarka... ahahahaa..." Idż pograj w Medal of Honor tam mają przecież lepsze :D

To idź posklejać swój model "Ronalda Reagana" przecież ładniejszy niż te polskie okręty

wydaje mi się, że to właśnie podwórkowe cwaniaczki najczęściej wpadają w głupie tarapaty.

"czlowiek po podstawowce, ktory ma firme moze byc cwany, ale dalej bedzie prosty i bez oglady" Człowiek urodzony w bogatej rodzinie po studiach za to to chodząca skarbnica kultury :D Dziwnym trafem tylko w większości przypadków to dusigrosze które własnej matce schabowego wiecej na obiad żałują a innych ludzi traktują jak wybrakowany towar :D Dalej chcesz o kulturze pisać i porównywać kto lepszy?? To zadaj sobie pytanie na kogo pomoc możesz liczyć jeżeli masz jakiś problem?? Kogoś kto ma kasy jak lodu i przez to stracił szacunek do ludzi a jedyny szacunek jak ma jest ukierunkowany w stronę pieniędzy?? Czy od kogoś kto sam mało ma ??

Moor mało to się słyszy w raportach policyjnych że coraz większy odsetek złodzejów to młodzież z bogatych i ułożonych domów ??

Gość zbkkhjfhjs
Mojej dobrej kumpeli ojciec jest majorem. Wykorzystał swoje znajomości żeby załatwić synowi NIE pójście do wojska. Stwierdził, że "żaden idiota mu syna tresować nie będzie". I ja się zgadzam z tym poglądem.

Gość Trudno powiedzieć ale na pewno
;lkm,;lm -------------> Nie obrażaj mnie... ekhm "dziewczynko", tylko dlatego, że nie zgadasz sie z moim zdaniem. Jak piszesz: nie rozumiesz. Nie musisz. Bywa. Nie zamierzam przekonywać Cię do swojej opinii, ja ją jedynie wyraziłam. Więc swoje protekcjonalne odzywki zachowaj dla swoich dzieci, z łaski swojej. Nie przypominam sobie, żebyśmy "brudzia" piły, żebyś mnie od dziewczynek tykała. Trzasnęłaś ponadto kulą w płot - doskonale wiem, co się w wojsku dzieje i to od najgorszej strony, znam z pierwszej ręki relację bliskiej mi osoby, która była w jednostce falowej. Także wiem o czym piszę, Ty widocznie niestety nie. Temat wywołuje takie emocje (łącznie z przytykami i wyzwiskami), że wniosek nasuwa mi się jeden - kogoś tu bardzo boli, że ich samych (albo ich mężczyzn) ktoś może uważać za słabiaków i tchórzy, którzy się wymiksowali, bo się bali i tyle :)

Gość Trudno powiedzieć ale na pewno
Teraz doczytałam, że oczywiście Twój mąż nie był w wojsku :) No oczywiście. Dlatego tak Cię "tknęło". Coś jednak jest na rzeczy. Pozdrowionka 🖐️