Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takumnie

Przyszłe mamy czy chodzicie do ginekologa z mężami?

Polecane posty

szczerze..., jesli cos nie szkodzi to nie mowi sie ze "nie jest zdrowe" tylko ze jest obojetne dla plodu..:-) wiec mozna to robic na kazdej wizycie

no dokładnie ;) jakby szkodziło, to by nie było możliwości robienia USG 4D czy 3D, bo tamte fale dźwiękowe są zdecydowanie silniejsze i trochę inne :D Który lekarz by wtedy na to pozwolił? :>

gdyby nie mozna by bylo robic usg zbyt czesto to moj lekarz na pewno by mi nie robil tak czesto na poczatku ciazy - co kilka dni chodzilam na usg..

poza tym szczerze.. podalas przyklad Anglii, ze tam sie nie robi tak czesto usg.. ale dla mnie Anglia nie jest najlepszym przykladem opieki lekarskiej kobiet w ciazy bo tam do 12 tygodnia nie dadza nawet progesteronu na podtrzymanie ciazy.. w ogole ciaza u nich do 12 tyg nie jest chyba ciąża.. bo nic nie robia na pocxzątku...

Gość do alicjalalicja
zgadza sie, ze do 12 tyg nic sie nie robi, ale po 3 poronieniach, przy kolejnej ciazy ma sie opieke od poczatku ja w 4 ciazy, 3 wczesniejsze poronilam mialam 7 usg

No to ja dziękuję czekać do 3 poronień :/ gdybym była w Anglii w tej chwili nie byłabym już w ciazy... Mi tez opieka medyczna sie tam nie podoba (jeśli idzie o ciażę). Ponoć porody tam sa lepsze, bo na zawołanie ma sie znieczulenie- tak słyszałam, ale opieka nad ciężarno to dno jak dla mnie ;/

hahaha dobre po 3 poronieniach? Chyba bym stamtad uciekala jak najdalej do ginekologa do Polski .. kurde po 3 poronieniach, to co najmniej 2 zmarnowane życia są... bo tak niewiele potrzeba aby ciaze podtrzymnac... i urodzic zdrowe... :-( czyli każda kobieta w Anglii musi przezyc najpierw 3 poronienia aby ktos sie nia odpowiednio zajął???? smutne to ...:-(

" 13:17 [zgłoś do usunięcia] takumnie mój mąż był na połówkowym bo chciał. Po wizycie zadzwoniła do niego mama żeby spytać o wrażenia i ze złością powiedział jej, że mało na tym monitorze widział (a lekarz mu wszystko tłumaczył) " o:D Heheheee... Ze nmą było dokładnie tak samo! Lekarz jeżdzi żonie słuchawką po brzuchu a mi tłumaczy na monitorze: "O, widzi pan tu jest kość udowa, tu cośtam.." A ja tam tylko widzę jedną transmisję z wybuchu wulkanu! :D