Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 29 lat i sama

29 lat i sama

Polecane posty

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
i szczerze wole przyslowiowe nie wyrozniajace sie z tlumu szare myszki niz wyzwolone kobiety typu frykowskiej dody :D ktore nie roznia sie niczym od portowej dziwki - przepraszam za slowa ale taka prawda ! nie nadajecie sie na rodzine chyba ze patologiczna !!

Gość ja27i mysle ze tak zostanie
Ja mam 27 i tez zawsze od zawsze. Nigdy nikogo nie miałam, nikt o mnie nie zabiegał, nie starał się. Kolegów nie mam-tylko "cześć". Zeński krąg przyjaciół. I tak stwierdzam, że jak będę ciagle o tym myślec i każdego napotkanego faceta postrzegac jak Tego potencjalnego to nic sie nie zmieni. To chyba przychodzi samo, zaskakuje i czasem i miejscem. Więc może odpuścić i robić swoje a co ma być to będzie?? Zapisałam się na portal randkowy-jestem miesiąc i nic. Albo ktoś chce się spotkac w wiadomym celu co widac po zdjęciach lub tresci wiadomości. Albo tzw "przypały". To ja już wolę byc wolna i sama niż z kimś takim. Albo od wiadomośc o do wiadomości. Ilez można pisać. A sama też nie mam śmiałości "napisac i zagadać". Nie wiem co:). Sama znam parę, która się tak poznała. Spotykaja się od pół roku i świata poza soba nie widza. Ale wierze ze wreszcie trafi swoj na swego. Ogólnie nie umiem gadac z facetami, nieśmiała jestem i wstydliwa. Wszystko siedzi mi w głowie-to moej niskie poczucie wartości. A ponoć ładna jestem i zniewalam uśmiechem. Ale wstydzę się go używac do obcych ludzi a tym bardziej chłopaków:). Jak już widze jakiegoś fajnego w moim typie to od razu myśl: 1) gdzie ja do niego, 2 ) wyśmieje mnie-pewnie powie że jestem pasztet, 3) na bank kogoś ma itd. Więc czarno to wszystko widzę-ale jak tu juz wiele osób pisało - "nie kazdej to pisane". A ta samotności zaczęła mi dokuczac od niedawna. mam wspaniałego brata, z którym jestesmy bardzo zżyci. On też nie miał Dziewczyny. Niedawno kogoś poznał i sa bardzo szczęśliwiw i czuję się odrzucona. Oczywiscie rozumiem to, jak najlepiej im życze i sama się wycofuję i schodze na drugi plan. A w głębi serca-też bym tak chciała i serce mi pęka z zazdrości. I to mi uświadamia moją beznadziejną sytuację. I nie mówcie, że w moim wieku to juz trzeba brac co jest:). Jak tak to ja dziękuję:). A branża moja jest ta sama co autorki - przedszkole. Więc o panów ciężko, a na studiach też same dziewczyny:). Także żyję nadzieją i nią żyje, ale co przyniesie życie to się okaże:).

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
bycie z kims to nie przebieranie sobie itp :) jesli bedziecie miec taka psychologie to bedzcie starymi zgorzknialymi pannami chyba ze chcecie nimi byc naprawde i byc same a wtedy pamietajcie nikt wam na starosc szklanki wody nie poda !!

Gość 29 lat i sama
Ojej, nie spodziewałam się takiego zainteresowania tematem. Co do ubioru to po prostu nie lubię jakiś wyszukanych, odważnych strojow. Bardzo mnie krepuja i czuje sie w nich głupio i nieswojo. Co do religii i staroświeckosci to niczego nie zmienię bo nie będę udawać kogoś kim nie jestem bo jaki to ma sens? Na kłamstwie nie zbuduje sie związku i zresztą to nie w moim stylu. Jak widzę nie tylko ja jestem w podobnej sytuacji. ŁukaszCzegoSzukasz - nie oszukujmy sie, facetowi jest łatwiej kogoś znaleźć.

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
nie prawda ze łatwiej !! wiem ze wiele jest kobiet na swiecie ale nie bede sie rzucal na 1 lepsza !!

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
zawsze warto byc soba bo sztucznosc jest wyczuwalna ! a ja tego nie lubie

Gość 29 lat i sama
Oczywiście że łatwiej. Nie mówię żebyś na na pierwsza lepszą rzucal ale mężczyzna w wielu 30 lat ma większe szanse na małżeństwo i rodzinę niż kobieta w tym samym wieku.

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
dlaczego niby bo co latwiej jest zyc w celibacie i byc zelazna dziewica do smierci ?

Gość wadasdsadsd
nie jestes z POznania? Mam podobna koleznakę, tez pracuje w przedszkolu i jest sama. Nienajlepsza taka praca, tam są głównie baby

Gość sdcfeswfw
ja 33 lata i sama, nieufna, za duzo mialam kolegow i za duzo sie od nich nasluchalam o kobietach i jak je traktuja, poza tym straszliwie niesmiala jestem

Gość sdcfeswfw
poza tym ja musze cos poczuc do mezczyzny by z nim byc intymnie, neistety mezczyzni tego nie rozumieja...zreszta do tej pory to mnie tylko wykorzystywali

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
nie lubie takich co sie daja wykorzystywac :D chyba z dwóch nicków piszesz :)

Gość sdcfeswfw
a skad mam wiedziec czy ten ktos mnie wykorzysta skoro swietnie udaje?

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
nie wnikam :D zdaje sie ze tez udajesz piszac z dwoch nicków

Gość wyświadczcie sobie przysługę
ŁukaszczegoSzukasz umów się z 29 lat i sama :D

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
moze i chcialbym ale nawet nie wiem gdzie mieszka jak ma na imie nic o niej nie wiem poza tym ze jest staroswiecka i nie miala jeszcze nigdy faceta

"Co do religii i staroświeckosci to niczego nie zmienię bo nie będę udawać kogoś kim nie jestem bo jaki to ma sens?" taki ma sens, że albo coś zmieniasz, albo do końca życie będziesz w takim samym stanie, jak obecnie. Podejścia nie chcesz zmienic, ubioru też nie... nie wprowadzajac zadnych zmian, nie oczekuj, że Twoje zycie sie zmieni. Pol biedy, gdybyś byla zadowolona z obecnego stanu. Ale nie jestes. Więc zmień te swoje idealy, skoro nic dobrego z nich nie wynika. I zmiana ma to do siebie, że jesteśmy kimś innym, nie udajemy kogoś, kim nie jesteśmy.

Gość ŁukaszCzegoSzukasz
Hybner dlaczego sie jej czepiasz i jej wiary wez spieprzaj dziadu !!

Hybner ma racje. Mądrze pisze. Zmiana to właśnie zmiana siebie i podejścia, a nie udawanie kogoś kim się nie jest. Może na poczatku tak jest-ale potem już nie. Trzeba coś zmienic-żeby kiedyś nie oglądnąć się za siebie i nie żałowac gdy będzie już za późno. Za późno na wszystko...A życie mam tylko jedno. Idzie Nowy Rok-to dobry czas na zmiany, zmiany na lepsze. Zmiany w swojej głowie. Ale i tez te "wizualne". Nic nie szkodzi spórbować. Na próbę-czy to coś da. Bo jak nie-zawsze można wrócić do tego co było. A wiara-czemu jej się czepiacie. To nic złego. Przecież nie ma sie tego wypisanego na czole:). I ze wszystkim da się ją pogodzić:).

Gość tlkjowie
kobiety w PL w wieku do ok 45 lat to facetów jest więcej niż kobiet więc w czym problem - możecie sobie powybierać ;) nie smęcić tylko tak: uśmiechac się, zapisać na studia zaoczne na jakis mieszany kierunek, spokojnie możecie miec faceta np tak ze 2-3 lata moodszego (kto powiedział że zawsze musi byc starszy - moze być minimalnie młodszy), możecie sie o męża modlić też (ja tak robię i sa efekty tyle że ja jestem strasznie wybredna) będzie dobrze więc powodzenia :) I jest duużo wolnych facetów około i tuż po 30 tylko widocznie akurat w waszym otoczeniu nie to znaczy że trzeba zmienić troche otoczenie :)

Mówisz modlić:)? W zasadzie czemu góry w to nie zaangazować:). Oni tam wiedzą co dobre:).

Gość singiestwo
ale stan wolny teraz jest cooool i na czesie

myślę, że jeszcze niedawno było .Trąbiło się o modnym byciu singlem. ale to przereklamowane:). I czasy się zmieniają. Chyba, że się mylę:)

Gość nicanica
a ja mam 29 lat ,meza i wolalabym byc sama !

Gość tlkjowie
jest cool ale dla kogoś kto tego chce a sa takie osoby co jednak w wpewnym momencie chca tej rodziny itd. więc trzeba coś w tym kierunku robic żeby zmienić stan rzeczy na inny - to nie jest az takie trudne tylko blokuje nas nasze podejście, rezygnacja, depresja itp.

Gość brak powodzenia
I'm so proud of you!!!

Gość brak powodzenia
spotkajmy się na pl. 3 maja w katowicach a nie bedziesz już sama

Ja też boję sie, że nawet jak ktoś sie "trafi" to odstraszy go to, że nigdy z nikim nie byłam. Bo to podejrzane:). Kłamać? Chyba nie tędy droga:).

Gość nnnnnjnjnk
ja 4 lata jestem sama i nie chciałam nikogo. teraz chcę a nie ma ;) ale i tak wchodze z założenia, że lepiej być samemu niż sie męczyć z jakimś fajansem. patrząc po moich koleżankach , które męcza się w związkach, sa upodlane i ryczą do poduszki to nigdy bym się nie zamieniła. Dlatego bycie samemu jest cool , po prostu wygoda, wolność, czyli to co teraz się liczy. Czasy kobiety kury domowej z 6 dzieciaków dookoła już się skonczyły.

Gość Manwe
brak powodzenia nie jest straszny