Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Wracając do tematu o zagrożeniach duchowych wszyscy powinni sobie uświadomić o walce jaką toczymy .List św. Pawła do Efezjan 6:10-18 Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, lecz przeciw Zwierzchnościom, przeciw Władzom, przeciw rządcom świata tych ciemności, przeciw pierwiastkom duchowym zła na wyżynach niebieskich.Silną bronią tych złych mocy są właśnie okultyzm czyli spirytyzm, biała i czarna magia, karty tarota, horoskopy, wróżbiarstwo, astrologia, jasnowidztwo, bioenergoterapia, posługiwanie się wahadełkiem etc., posługiwanie się nieznanymi energiami i stosowanie takich technik jak np. reiki czy metoda Silvy w celu zaprogramowania swojego umysłu; także joga, channeling itd. satanizm i kulty demoniczne, voodoo, posługiwanie się symbolami pogańskimi i satanistycznymi, także amulety, duchowe praktyki związane z mitycznymi wierzeniami np. hinduistycznymi, tybetańskimi.To wszystko są przyczyny opętań i dręczeń duchowych wielu cierpień w szczególności młodych ludzi ale nie tylko .

Nikt niema nic przeciwko padło ponad 200 postów a tylko tobie coś się nie podoba .Ludzie chętnie dyskutują i nikt nie jest zmuszany do brania udziału w dyskusji jest dobrowolna więc po co tu zaglądasz jak ci się nie podoba .Ja nie kasuję postów chyba że ktoś mi ubliży to zgłaszam do usunięcia w przeciwnym razie tego nie robię .Dyskusja ta także dotyczy zdrowia .

Jesteś ateistą ? To po co tu człowieku zaglądasz ? Moje wypowiedzi są zgodne z prawdą a jak ci się nie podobają nie zaglądaj .Święta są ale takich jest pełno wszędzie wszystko im przeszkadza tak cię boli że rozmawiam o Bogu ? To twój problem .Pod iloma pseudonimami się już podszywałeś co ??? Co trochę to masz inny pseudonim zaśmiecasz tylko i robisz awanturę bo coś ci się tam nie podoba masz ze sobą problem to idź do terapeuty i nie spinaj się tak :-D Jak moderator usunie temat to ja się podporządkuję w przeciwnym razie w tym temacie będę się udzielał jeśli ktoś się odezwie .

Gość i tak jesteśy jednością
Dziwny jesteś, mie obchodzą skrzywdzone dzieci a was NIE . I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Gość ale beznadzieja
To do żadnego lekarza też nie pójdziesz, bo profesor Lew-Starowicz też jest pedofilem? Nie zrobisz zakupów, bo jakiś sprzedawca też jest pedofilem. Na dzień ojca nie złożysz życzeń swojemu ojcu, bo istnieją ojcowie-pedofile. 'Taki jest twój tok rozumowania. Wszystkich wrzucasz do jednego wora. Najlepiej przestań z domu wychodzić, bo w prawie każdej grupie społecznej na przestrzeni wieków znaleźli się pedofile, mordercy i gwałciciele. Nie zamierzam rezygnować z wiary z powodu kilku grzesznych księży. Bardzo dobrze znasz grzechy kościoła, a może dla odmiany napiszesz o dobru,które kościół czyni?

Dlaczego to tają I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Kiedyś jeden ateista powiedział że Kościół jest jedyną instytucją która zrobiła więcej dobrego niż złego i prawdę powiedział .

uważasz ,zę coś jest prawdizwe tylko dlatego ,ze ludzie w to wierzą ?:) Zapytałeś ich na czym opieraja swoja wiarę ? wierzą bo .... inni tak wierzą . A fakty śa faktami . Dogmat o wniebozwięciu jest dogmatem współczesnym . Żyją jeszcze ludzie dla których Maria po prostu zmarła i tyle .

po śmierci Jezusa i Jego wniebowstąpieniu na świecie pozostało około 60 Jego uczniów . Czy wobec tka przeważającej ilości pogan powinni orzucić swoja wiarę - bo pogan było dużo więcej ? przedziwny argument :)

Opieram swoją wiarę na Biblii i na tym co głosi Kościół Katolicki natchniony przez Ducha Świętego i nim jest kierowany dlatego przetrwał przez tysiące lat .

a czy KK jest natchniony prze Ducha Świętego - to jeszcze szersza dyskusja .

Biblia. Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą (...) Mateusza 16:18. Tyle mam do powiedzenia na ten temat :-)

no i ty oczywiście rozumiesz ,ze Jezus mówiąc - zbuduję swój kościół - miał na myśli KK ?:D

tak do dyskusji zachęcasz - ale jak ktoś ise zjawia i chce pogadać - dajesz nogę . Nieładnie :)

To z Apokalipsy św Jana Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie wieniec z gwiazd dwunastu: W świecie starożytnym są to typowe atrybuty bogiń, takich jak Isis (zob. Apulejusz, Metamor 11,2-6). Przedmiotem dyskusji jest tożsamość Niewiasty. Według tradycyjnej interpretacji rzymskokatolickiej jest to Maria, Matka Jezusa. Skoro jest w apokalipsie to i będzie na końcu a to znaczy że wniebowstąpiła .Zapewniam cię że mądrzejsi od ciebie i ode mnie rozmyślali nad wniebowstąpieniem i skoro Kościół tak uznał to tak jest .Ja wierzę ty jak chcesz tak rób .Na razie .

Gość podstawa to
oczywiscie ze katolicy to obrzydliwi poganie (rzecz jasna nie wszyscy), ale w tej religii najwazniejsze to byc grzesznikiem, ale WYGLADAC na dobrego (ta sama zreszta maksyma obowiazuje w kazdej religii bez wyjatku). chodzi o umiejetne maskowanie sie wykorzystujac do tego celu imie samego Boga, sakramenty swiete, takie jak kaplanstwa ( chciwosc ksiezy i oslawiona pedofilia, maskowanie homoseksualizmu, zapewnienie sobie wygodnego bytu do konca zycia bez pogoni za praca i groszem) czy malzenstwa (zastraszajaca jest ilosc prostytutek, ktore maskuja swoja prostytucje przy pomocy sakramentu malzenstwa, wychodzac "za maz" dla statusu kasy i grubego portfela). dopuszczone w tej religii jest wszystko BEZ WYJATKU , byle bylo odpowiednio ukryte i zamaskowane pod plaszczykiem bogobojnosci, uczynnosci i niewinnosci, a najlepiej jak jest zamaskowane przy pomocy sakramentow swietych( czyli jest to profanowanie ich). oczywiscie dodatkowo trzeba koniecznie krytykowac homoseksualistow, malzenstwa gejow, prostytucje, tych, co nie chodza do kosciola, nie modla sie na pokaz, kradzieze, itd. - ZEBY BYC BARDZIEJ WIARYGODNYM. pozylam i podrozowalam troche na tym swiecie i wiele widzialam, i wiem, co mowie...

Gość matacz,.,.,
dokładnie a idealnymprzykładem jest usuniecie wspomnianego tutaj drugiego przykazania z dekalogu , ale ze ludzie matoły to i tak sonbie to tłumaczą jak pewna userka , z e jest wszystko w porzadku jest slepa głupia i tępa i widzi to co chce widziec

Gość kafeobserwator
a czy to ważna kto w co wierzy? niech każdy wierzy w to co chce i jak chce - i nic nikomu do tego, ani fanatykom ani nikomu innemu :P Może Katolicy to tacy be i w ogóle, ale trzymaja się jednej linii, a po reformacji nie ma jednej grupy protestantów tylko dziesiątki jak nie setki odłamów protestanckich przekonanych o jedynie słusznej swojej interpretacji :D

allium juz pisała jest chrzescijanka protestantka dla mnie najwieksze bałwochwalstwo to swiete obrazki i swieci. Wynoszenie ołtarzy starego dziadka zmarłego w 2004. W sumie dziadkiem nie był, bo mu syna zabito jakis czas temu.

Sławek też jest fanatykiem bo na siłe pisze że on ma rację a inni nigdy nie mają racji. Zawsze musimy być obiektywni. I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Przemek zgadzam się z tobą. I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Gość pewien czarny nick
allium jakiego Kościoła należysz??

Gość Ale wrózba to nie
pewien czarny nick allium jakiego Kościoła należysz??Ale allium nie nalezy do zadnego koscioła on nalezy do Boga

Gość Ale wrózba to nie
wrozbita jezuasz,juz dzwoniłem,Nie ma takiego Numeru

Gość pewien czarny nick
ale nikt wiernych nie zmusza żeby tam chodzić. Każdy ma wolną wolę. I jakoś ja nie odczuwam tego,że jestem w Kościele po to by na mnie ta wspólnota mogła zarabiać

Gość Ale wrózba to nie
Kosciół to normalny zakłąd pracy,a pracują w nim ksieza,taki maja zawód

Czytałem od początku i wiem że tylko jemu nie było po myśli. Zaczynał dyskutować na różne tematu, ale wiadomości zero, tylko nicki podawał,i co księża powiedzieli. I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Gość 191
,,ja jestem prosty człek , dla mnie to co nauka ustaliła jest logiczne czyli do 11 tygodnia mozna usunac , a i kobieta ma 11 tygodni na to by podjac decyzje , uwazam ze to bardzo madzre rozwiazanie , i tego sie nalezy trzymać jak i uznac za prawo , zapis prawny !' :O MATACZ bylam w 6 tyg.ciazy u lekarza i bilo juz serce dziecka !!!!!

Zapomniałem napisać, wydaje się że bioenergoterapia,joga,wróżbiarstwo itp. nie dokonują aborcji. I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Gość Ale wrózba to nie
i tak jesteśy jednością,no nie zupełnie nie na temat