Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

zacznij pisać od j jakiejś gazety anty katolickiej - tam karierę robią tacy - bez wiedzy ale z zacięciem :)

Do allium masz rację trzej królowie byli mędrcami cieszę się że chociaż z tym się zgadzamy .Co do reszty proszę was o jedno nie piszcie że kościołowi udowodniono kłamstwa bo to nie jest prawda nie piszcie też że to manipulanci bo to też nie jest prawda .Skoro jesteście ludźmi poszukującymi nauczcie się szacunku do katolików jak i innych ludzi innych wyznań bo pisząc brednie kłamstwa do niczego się nie dojdzie nikogo nie przekonacie .Do tej osoby młodej poszukującej nie daj się zwodzić to że ksiądz cię kiedyś źle potraktował nie jest powodem do odejścia od kościoła.Są różne strony katolickie na których można zadać pytanie prawdziwemu kapłanowi spróbuj tam a nie słuchaj tych ludzi .

Gość a teraz,a teraz idziemy na jed
Sławek333,a kto to jest prawdziwy kapłan i ile bierze za odpowiedz na pytanie???

Gość matacz,.,.,
jasne a kosciół nie palił na stosie jak i krzyzacy z imieniem Boga na ustach nie mordowali ludzi , a kardynał Richelieu zaiste oddawała sie modlitwom :) nie badzmy smieszni , jak plują to nie gadajmy ze pada

Gość matacz,.,.,
oddawał

matacz,.,., oddawał,ale co oddawał???

Gość matacz,.,.,
ludzie władzy matacza najnowsza historie juz nie pamietacie czego nas uczono w podstawowej szkole na histori , a moze do roznych szkół z roznym programem uczeszczalismy ?:) , moze wiek nie ten piszacego jam stary wszak jest :) tak samo sie maja rzeczy w pzrekładzie koscioła

Gość matacz,.,.,
no czytaj z zrozumieniem , kardynał jako ten miał sie zajmowac wiarą i modlitwą , a czym sie zajmował ? poczytaj działania wspomnianaego kardynała

matacz,.,., stary to jest pies,a czym miał sie zajmować??jak nie wiadomo ,to zawsze chodzi o kase,dziesieciny zabirał

Gość matacz,.,.,
tosz wlasnie pokazuje na przykładzie kardynała , ze kosciół zajmuje sie tym czym nie powinien , czyli polityką !!

Gość pragnę zrozumiec
Czytam wasze wypowiedzi tym temacie, i jestem jeszcze dalej o Boga. Wierzący powinni być wzorem dla innych a wy robicie zgorszenie.Nienawiść i ślepe poddanie się wszystkiemu co mówi kapłan.Sławku śledziłam w Wigilię twoje wypowiedzi o tym co pisałam wcześniej, a teraz mi piszesz poszukaj innego kapłana.Boję się że wyznawcy innej wiary będą wzorem Boga. W mojej wsi każdy zle mówi o drugim, ale co niedzielę bez spowiedzi idzię do komunii.Wyśmiewanie się,brak dobrego słowa od sąsiadów,brak możliwości porozmawiania na temat wiary. To jest moja rzeczywistość, a ja chcę coś więcej wiedzy.

pragnę zrozumiec,nie mozesz wiedziec za duzo ,bo staniesz sie zagrozeniem dla koscioła,a to juz nie byłoby fajne

pragnę zrozumiec,dlatgo nie mozesz zajmowac sie wrózbiarstwem,Bioenergią,nie wolno Ci Cwiczyc Jogi,palic kadzidełek,

Gość ale beznadzieja
Matacz, ale bzdury piszesz. Najpierw nie umiesz zinterpretować prostego fragmentu Pisma Św, a potem zaprzeczasz całemu Pismu Św, wypisując głupoty o reinkarnacji. No tak media i ich fascynacja wschodem robią sieczkę z mózgu takim jak ty. Odnośnie snów. Sny mogą wynikać ze własnej podświadomości, Bóg może przemawiać przez sny, a także szatan może dawać zwodnicze sny. Nastolatko, nie zniechęcaj się wiarą, bo jakiś ksiądz nie umiał odpowiedzieć na twoje pytanie.

ale beznadzieja,zaraz zaraz ale reinkarnacja była uznawana przez kosciół do VI w ,pozniej na soborze ja zlikwidowano,dlaczego????zreszta ciagle cos zmieniano w Piśmie św,mozna powiedziec ze dopasowywano do potrzeb danych czasów,ale masz w telewizji duzo o medycynie wschodu???ciagle leca rekalamy z cudownymi tabletkami na wszystko i dla wszystkich:) hehe

Gość ale beznadzieja
Gdyby reinkarnacja miała miejsce to przyjście na świat Jezusa byłoby bez sensu, Bóg by nie kochał ludzi, bo dlaczego ciągle mieliby się pojawiać na świecie po śmierci, w dodatku w jeszcze gorszej formie, np. bakterii czy ameby? Idąc drogą reinkarnacji, nie powinniśmy w ogóle leczyć chorób bakteryjnych, bo możemy kogoś zabić, kogo dusza jest w ciele bakterii. :D

ale beznadzieja,a kto powiedział,ze masz przyjsc pod postacia bakterii????i dlaczego reinkarnacja była przez kosciół uznawana do VI????a co ma miłośc Jezusa Chrystusa do reinkarnacji???skoro nie sprawdziłes sie w pierszym zyciu dostajes poprostu nowa sznse,i tyle:D

Gość ale beznadzieja
Wracając do tematu, żaden człowiek czy pies lub inne zwierzę nie jest w stanie czynić żadnych cudów. Cuda może czynić Bóg albo Zły za przyzwoleniem Boga. Byłam na mszach u uzdrowienie i ludzie na nich zostali uzdrowieni z raka, wirusa HIV i innych chorób; ale te uzdrowienia nie dokonały się mocą kapłana celebrującego msze, ale to Jezus uzdrawiał na tych mszach. Te uzdrowienia są za darmo, mocą Jezusa Chrystusa, a pan Jackowski to spirytysta, który posługuje się mocą szatana, a szatan choć umie naśladować Boga nigdy nie robi tego doskonale, w jego przepowiedniach zawsze pojawi się kłamstwo. Sławek, słyszałeś, że wyszło czasopismo pt: "Egzorcysta"? Czytałeś co?

Gość ale beznadzieja
Nie wierzę, że reinkarnacja była uznawana przez kościół katolicki. To przeczy Pismu Św.

Gość a ja mam pytanie do autora
skąd wiesz, że twoja religia jest słuszna i jedyna? Piszesz bzdury niczego nie argumentujc! Twoje wypowiedzi brzmią w stylu " bo tak". Dokształć się trochę i dopiero przekonuj nas o swoich racjach.

Gość ale beznadzieja
ty robisz dokładnie tak samo

Gość ale beznadzieja
W świadomości ludzkiej widzę chorą fascynację religiami wschodu, a to jest wylansowane przez media mętnego nurtu. Niedługo zaczniemy palić wdowy jak to miało miejsce do XIX wieku w niektórych religiach wschodu. Dokształcać będę się całe życie.

Gość pragnę zrozumiec
Czytam te kłótnie podobne do moich sąsiadów,tylko o co iinego. Czy KK zbliża się do kresu istnienia?

ale beznadzieja,no włąsnie brak wiary,ale to prawda,wiele rzeczy przeczy Pismu swietem z czasów dawnych,a skad Ty mozsz wiedziec co robi Pan Jazkowski,skoro kapłan tez to robi

ale beznadzieja,co Ty pleciesz,gdzie masz w mediach o wschodzie??jakies tylko małe wzmianki,to nie jest prawdą

Gość ale beznadzieja
Niektórzy działają mocą Ducha Św, inni szatana.

Gość ale beznadzieja
do pragnę zrozumieć Nie sądzę, żeby KK zmierzył ku końcu istnienia.

ale beznadzieja,tak tylko nie mozesz wiedziec którzy jak działaja,czy kapłani ,czy panowie i panie:)wiec takie pisanie to jak rzut kulą w płot:)

Gość pragnę zrozumiec
Czyżby to cud,co zacznę czytać to nikną mi wasze wpisy. Co trudniejsze wypowiedzi to Sławku wymazujesz? Jesteś jak na początku pisałam o tym kapłanie. Poczytam Was już z dystansem, coraz więcej odsuwacie moje myśli od KK.

Gość a ja mam pytanie do autora
czy ktoś mi odpowie dlaczego wiara katolicka jest najlepsza, słuszna i tylko ona jedna prawdziwa?