Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Gość lisakitka
Ja korzystam z bioenergoterapi i nie piszcie pierdoł, bo mnie to nie interesuje czy to katolik,jehowa czy ateista. Ważne że ten człowiek mi pomaga, rak krtani prawie zlikwidowany,a wy piszecie takie głupoty. Odpowiem wam dlaczego kler walczy z uzdrowicielami nawet nie sprawdzając czy to fachowiec czy naciągacz. chodzi o kasę za wyleczenia, jak tacy przyjmowali w kościołach i kasa szła do podziału to byli chwaleni,gdy założyli swoje gabinety wtedy są zli. Nie ma z nich zysku to trzeba ich zniszczyć albo namówić do współpracy.

Gość Ale wrózba to nie
lisakitka,pewnie tak jest jak napisałas,jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kase:)

Gość very bad girlll
Bog jest jeden.niewazne czy w niego wierzysz czy nie.On wierzy w ciebie.Religie stworzyli ludzie.Wazne zeby byc dobrym czlowiekiem, nie robic innym krzywdy-czy jestes wyznawca isalmu czy buddysta-po prostu badz dobrym czlowiekiem.Dlaczego?bo zlo wyrzadzone wraca.W nastepnym wcieleniu.Powiedzial Jezus"osttani beda pierwszymi".Kazdy z nas w swej wedrowce(reinkarnacje) dozna wszystkiego co jest dobre dla ewolucji jego duszy.Bedzie pierwszym i bedzie ostatnim. Pozdrawiam.

Gość ale beznadzieja
Nie zgadzam się z tym. Bóg w Islamie każe zabijać, kłamać w imię wiary. Bóg w Chrześcijaństwie nie.

Gość ale beznadzieja
Zresztą temat jest o czymś innym.

Gość hd
czy ksiadz wie wszystko

Gość pragnę zrozumiec
Jako nastolatka przeżywam wahania wiary, trochę związane ze mną i księdzem. Kilka razy maiłam sny, które się sprawdziły.Po religii chciałam porozmawiać z księdzem ale udało mi się tylko chwilkę bo odpowiedział że na głupoty nie ma czasu. Może pomożecie zrozumieć dlaczego ksiądz tak mi odpowiedział, mimo że zaczęłam rozmowę i pragnęłam tylko rady. Wprost powiedział że sny to jest głos szatana. W biblii jest opis,że Józef tłumaczył sny faraona, i się spełniały.Dlaczego kościól teraz to zmienił? Po tej rozmowie z duchownym zaczęło mnie nie ciągnąć do kościoła, zaczęłam interesować się innymi wyznaniami. Czy przez głupie,lekceważące odpowiedzi na pytania młodzieży, tak wielu młodych staje się ludzmi bez wiary? Co mnie jeszcze nurtuje, magia przez kościól jest zakazana, czy Trzej Królowie nie byli magam?. Według opisów byli wielkimi magami i co przychodzi do głowy również wrożbitami, bo obserwowali niebo i umieli dużo określić i powiedzieć co się wydarzy w najbliższej przyszłości. Jako osoba młoda proszę pomóżcie zrozumieć bo mam kryzys wiary.

Gość matacz,.,.,
191 MATACZ bylam w 6 tyg.ciazy u lekarza i bilo juz serce dziecka !!!!! xxxxxxxxxxxxxxxxx no i co z tego jesli nawet co chesz przez to powiedziec w 6 tyg zarodekma wielkosc 3 minimetrów

Gość matacz,.,.,
Ale wrózba to nie Kosciół to normalny zakłąd pracy,a pracują w nim ksieza,taki maja zawód xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nastepna brednia to dlaczego zebrza i zbieraja na tace wsród wiernych , a dlaczego Taobie nie wolno np pod kosciołem zebrać z tacka , jak tak bedziesz robic to cie policja zgarnie bo zebranie jest zabronione prawnie .

pragne zrozumieć - dlaczego ksiądz cie zignorował ? nie wiem . może nie miał czasu ,a może potrzebnej wiedzy , może był tylko zwykłym wyrobnikiem kościelnym i szkolnym odbębniającym godziny w szkole ? nie wiem . Ale prawdą jest ,ze bóg przemawia przez sny i wizje do czlowieka . Dlatego nie ustawaj w poszukiwaniach kogoś dojrzałego w wierze , niekoniecznie księdza - raczej czlowieka praktykującego swoja wiarę w życiu i znającego Biblię - z pewnoscia ci pomoże .

wedle róznych tłumaczeń trzej królowie byli nie tyle magami co mędrcami w znaczeniu naukowcami . Dlatego potrafili określać stan nieba i nazywać gwiazdy .

Gość matacz,.,.,
sny .... są w wielu przypadkach konsekwencją reinkarnacji , a ze reinkarnacja jest faktem pzred ktorym sie wszyscy bronią to tez fakt , raz ze buzy to kosciołowi widzenie nieba jak piekła , dwa dla naukowców stawia poprzczke iż nie wiedza nic , a tego nie lubi nikt jak mu ktoś powie ze gówno wie :) najsłynniejszy przypadek UDOWODNIONY reinkarnacji to przypadek santi dewi dziewczynki ' tutaj link do przeczytania http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=571 takich przypadków jest mnustwo , ale wiecej przytaczac nie bede . stad kazdy z nas kiedys byc moze juz zył ...sa też inne wymiary powoli odchodzi sie od fantastyki , a dochodzi do tego iż są to fakty , tak samo jak jest 7 butów i 7 gestosci - temat złozony zawsze wysmiewany po to by człeka trzymac w niewiedzy to tak samo jak np z katastrofą WTC z 11 wrzesnia , podają ci info i masz w nie wierzyc . temat jest szeroki jak morze ! trudny na nasz umysł ...jego stan na dzien dzisiejszy .... przeogromnie , To tak jak z łodzią podwodną , dzis jest oczywistoscia , ale kiedy Werne napisał ksiazke była to fantastyka :) musicie zrozumiec , ze wiele pzred nami , i wiele z tego w co dzis sie wierzy za 100 alt byc moze za 500 bedzie smiesznoscią tak samo jak smieszy nas dzis to ze ludzie wierzyli ze ziemia była dyskiem .

Gość pragnę zrozumiec
Dlatego szukam w innych wyznaniach, bo jestem na rozdrożu. Czytałam w czasopismach katolickich że Trzej Królowie byli WIELKIMI MAGAMI.

Gość matacz,.,.,
allium przeczytaj to co jest do przeczytania na temat reinkarnacji , a potem sie śmiej . to akurat jest udowodnione i nie nalezy w gesti wiary , tak jak wiara w Boga np. masz zywe przypadki ludzi co zyli juz kiedyś

Gość pragnę zrozumiec
Wiedzieli co oznacza pojawienie się gwiazdy, to nie magia wiedzy tajemnej?

matacz - fakty maja to do siebie ,zę mozan je udowodnić . Postawić tezę , przeprowadzić dowód i ....jest fakt . Jak masz zamiar udowodnić istnienie reinkarnacji ?

zresztą Bóg potępiający wszelkie związki okultystyczne nie posłałby przecież do swojego Syna - czarnoksiężników ?:)

Gość pragnę zrozumiec
Dawniej zastrzeżona tylko do kapłanów!

nie tyle zastrzeżona co dostępna . Wiedza w czasach Jezusa nie była tak łatwo dostępna dla każdego.

Gość matacz,.,.,
iluzja !!! to ona was mami stara jak swiat ! gdyby dzis przeniesc w tamte czasy współczesnych iluzjonistów byli by bogami , magami itd. tutaj najsłynniejszy polski http://www.magicart.pl/

Gość pragnę zrozumiec
Może to kapłani chcieli mieć kontrolę nad wszystkim? Jako to było od wieków.

Gość matacz,.,.,
a jasnowidz nasz np. ktory ma udokumentowane ponad 900 swych "cudów" :) z racji iż nikt nawet nauka nie umie tego racjonalnie wytłumaczyc jest wysmiewany .... mowa o jackowskim ...:)

Gość matacz,.,.,
oczywiscie , ze chodzi o kontrole i manipulacje, a przez te dwie do włady dochodzimy .Tylko matoł sadzic moze , ze jest inaczej

Gość matacz,.,.,
allium jaką kontrolę może mieć na Jezusem - Synem Bożym - człowiek ? xxxxxxxxxxxxxxx a naprzykład taka , z e go ukrzyżował ./

nauka tego nie wytłumaczy bo to nie jest problem naukowy a duchowy . Pan Jackowski jako spirytysta jest związany z szatanem i z niego czerpie swoją wiedzę o rzeczach o których nie powinien widzieć . Jednak ja wszystko na tym świecie - każdy ma zapłatę od pana , któremu służy .

Gość pragnę zrozumiec
Kontrolę i dosłownie wszystko prowadzić do końca. Tylko Jezus wymknął im się z pod kontroli. Gdzie Jezus był i co robił między trzynastym rokiem życia aż do roku śmierci? Czy przechodził szkolenie w tajemnicy przed ciemnotą, czy był całkiem innym człowiekiem?