Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Gość ale beznadzieja
Chodziło mi o satanizm.

Gość ale beznadzieja
Tak patrzę, że ktoś też usunął moje wczorajsze wpisy z linkami do filmików związanych z tematem. Pewnie tu siedzi jakaś wróżka i jej nie na rękę ta wiedza.

Gość wątpiąca nie we wszystko
a ja uważam, że zawsze byli i są ludzie którzy "wiedzą lub widzą więcej" tzn potrafią w jakimś stopniu przewidzieć przyszłość i przeszłość, może czytają coś z tych swoich dziwnych kart i tego kk się obawia. Dla Kościoła jest to niewygodne i dlatego są ich wrogami. Nie wierzę, że krzywdę wyrządzi mi przeczytanie głupiego horoskopu w gazecie który musiał napisać dziennikarz który miał najmniejszy wkład w dany egzemplarz gazety, albo jak pójdę się porozciągać na macie, czy wysłucham piosenki Dody lub obejrzę bajkę Król Lew... Uważam, że fanatycy jakiejś religii są bardziej niebezpieczni dla ludzi niż to co wyżej wymieniłam.

Ja napisałem dzisiaj że oglądałem kiedyś filmik na YouTube w którym mówiono o znakach satanistycznych że wszędzie jest ich coraz to więcej i wszedłem kiedyś na taka stronkę jakie to są te znaki i kiedyś jadąc przez miasto zwróciłem uwagę że naprawdę pojawiają się te znaki w różnych miejscach a ludzie nie wiedzą co to jest .Można je dostrzec np na reklamach to link z tymi znakami http://novi-prophetha.bloog.pl/id,6187526,title,Niebezpieczne-znaki-satanistyczne-i-ezoteryczne,index.html?_ticrsn=3&ticaid=6fc9f To napisałem dzisiaj ale zostało usunięte komu normalnemu przeszkadzają takie rzeczy .

Gość i tak jesteśmy jednością
Jezst dużo ludzi których wkurwiasz, tylko ty masz rację a innych uważasz za głupków. Klecho nawracaj dobrocią a nie jak w sredniowieczu przez TORTUR!CHYBA NIE ZAPRZECZYSZ W WASZE MORDERSTWA NA NIEWINNYCH!!! Chociaż raz odpowiedz jak chłop z jajami Przecież kler wszystko usuwa co mu jest nie na rękę. Nic nowego chłopie nie mówisz! Tacy, jak ty wywyższający się są dla mnie zerem! I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Do i tak jesteśmy jednością .Człowieku odczep się ode mnie.Nie dociera do ciebie co do ciebie piszę ? Zachowujesz się jak psychopata uwziąłeś się na mnie odczep się !

Gość i tak jesteśmy jednością
Znow brak odpowiedzi ! Nie musisz kasować bo ja z takim tępym satanista nie będę dyskutował! Brzydzę się demonami!!!!!!! Jest dużo ludzi których wk**wiasz, tylko ty masz rację a innych uważasz za głupków. Klecho nawracaj dobrocią a nie jak w sredniowieczu przez TORTUR!CHYBA NIE ZAPRZECZYSZ W WASZE MORDERSTWA NA NIEWINNYCH!!! Chociaż raz odpowiedz jak chłop z jajami Przecież kler wszystko usuwa co mu jest nie na rękę. Nic nowego chłopie nie mówisz! Tacy, jak ty wywyższający się są dla mnie zerem! I tak to ,jest tak to juz jest wszyscy jestesmy jednościa

Do i tak jesteśmy jednością .Tłumaczy się winny a ja z tobą dyskutować nie będę . Widać że masz poważne problemy ze sobą.Pewnie sam usuwasz wszystko co popadnie.Człowieku coś z tobą jest nie tak odczep się ode mnie bo sobie kłopotów narobisz za nękanie .

Gość juz papiez
dlaczego zostaly USUNIETE MOJE POSTY , w ktorych podalam mase linkow o informacjach na temat pedofilii wsrod ksiezy. i o tym jak SAM papiez powiazal to z piata tajemnica fatimska, KTORA OSTRZEGALA PRZED BRUDEM WSROD KSIEZY????????? ta oblude w kosciele widac nawet na takim forum jak kafeteria hahahhhaaaa, CO IM NIE ODPOWIADA, TO ZAKRYWAJA. SMIECI JEDNE!!!!!!!!!!!

Gość już wcześniej pytałem
Slawek333 dlaczego ty tylko odpowiadasz na posty jednej osoby? Ja zadawałem jedno konkretne pytanie kilka razy, inni też się wypowiadali, a ty uczepiłeś się jednej osoby! Zajmij się swoim tematem jak już go stworzyłeś i się nie pogrążaj.

Gość ale beznadzieja
Mnie i Sławka wciąż biorą za jedną osobę :D Bawi mnie to, jestem kobietą, a Sławek mężczyzną. :D Sławku wczoraj też obejrzałam film o znakach okultystycznych i też potem zwróciłam na nie uwagę w chińskim sklepie. Ktoś tu wierzy w "dary", oczywiście, że te dary są tak eksponowane przez złego, żeby ludzie zostali zwiedzeni. Szatan może nawet mówić prawdę, żeby zwieźć ludzi. W Dziejach Apostolskich opętana kobieta mówi prawdę. Przedstawiam cytat: "Kiedyśmy szli na miejsce modlitwy, zabiegła nam drogę jakaś niewolnica, opętana przez ducha, który wróżył. Przynosiła ona duży dochód swym panom. 17 Ona to, biegnąc za Pawłem i za nami wołała: "Ci ludzie są sługami Boga Najwyższego, oni wam głoszą drogę zbawienia". 18 Czyniła to przez wiele dni, aż Paweł mając dość tego, odwrócił się i powiedział do ducha: "Rozkazuję ci w imię Jezusa Chrystusa, abyś z niej wyszedł". I w tejże chwili wyszedł. 19 Gdy panowie jej spostrzegli, że przepadła nadzieja ich zysku, pochwycili Pawła i Sylasa, " Pisałam już, że gdyby szatan cały czas kłamał to nie zwiódł by tylu osób. Jego dary są to dary szatańskie. "Uzdrowiciele" zawsze to robią za pieniądze, a Jezus powiedział: "Darmo żeście dali, darmo dawajcie". NAPISZĘ WAM JAK ZŁY PRZEPOWIEDZIAŁ MI PRZYSZŁOŚĆ Jak miałam 15 lat, nie miałam żadnej świadomości co to jest okultyzm. Poszłam do wróżki, która miała dar okultystyczny. Nawet miała święte obrazy na ścianie i krzyż, twierdziła, że uczęszcza na Msze św. Otóż co przepowiedziała. Wiedziała, że w mojej rodzinie jest kilkuletnie nieochrzczone dziecko. Kilkanaście lat temu to była wielka rzadkość i wtedy nie było mody na apostazję,konkubinaty i niechrzczenie dzieci. Po tych informacjach uwierzyłam, że mówi prawdę, że zna taki szczegół jak nieochrzczone dziecko. Powiedziała, że moja babcia umrze w ciągu dwóch lat i to się sprawdziło, umarła za pół roku od wróżby. Dlaczego się sprawdziło? Bo szatan wiedział, że choruje, zanim choroba się ujawniła. Szatan wie, kiedy choroba się rozwija, on po prostu przewiduje. Albo wie, że ktoś się wybiera do kogoś i powie, że będą jakieś odwiedziny. Potem mi powiedziała, że jak będę miała 22 lata to wyjdę za mąż i będę miała męża lekarza, pełno pieniędzy i że będę mieszkała w stolicy albo w Trójmieście. Oczywiście żadne z tej przepowiedni się nie spełniło,bo to była daleka przyszłość, której zły nie zna, nie umie przewidzieć, więc kłamie. Ludzie wierzą, bo część prawdy powie, coś się sprawdzi, a wróżbita nawet chodzi do kościoła i ma krzyż na ścianie. Ta wróżka myśli, że pomaga ludziom,a ona niesie zło. Wchodzenie w okultyzm to jest po prostu łamanie pierwszego przykazania NIE BĘDZIESZ MIAŁ BOGÓW CUDZYCH PRZEDE MNĄ. Człowiek pragnie osiągnąć diabelskie rzeczy, dla różnych korzyści. Sprzeciwia się Bogu. To nie są siły umysłu, tylko siły szatańskie. Takie wróżby to jest samo zło, te moje sprawiły, że czekałam latami na ich spełnienie i oczywiście się nie spełniły. Po pewnym wydarzeniu w moim życiu przestałam w to wierzyć, później nadszedł moment mojego nawrócenia, poznanie zagrożeń okultyzmu.

Gość ale beznadzieja
Bardzo pouczające są wykłady ks. Bogusława Jaworskiego, pt. Okultyzm. Znajdziecie na youtubie. Posłuchajcie, na tych wykładach poznacie odpowiedzi waszych pytań.

Gość fkgg
Książe, Sławku333-eci ,znam takich co prosili was o pomoc i jej nie otrzymali, więc przestań kpić z ludzi, księże.. I nie strasz nikogo ,bo to nie ładnie.

Gość ale beznadzieja
Sławek, obejrzę film,który przedstawiłeś. No, wiem, że szatan miesza prawdę i kłamstwo. Przestawiłam moje świadectwo tak dla przykładu jak działa szatan. Dokończę jeszcze, że wróżka, u której byłam straciła wzrok. Może to była dla niej łaska, żeby już nie rozstawiała kart. WIARA RODZI SIĘ ZE SŁUCHANIA. My tutaj przedstawiamy dość ważny temat. Byłabym wdzięczna, gdyby mnie ktoś uświadomił w wieku 15 lat i unikałabym okultyzmu. Niestety tutaj nikt nie jest wdzięczny, tutaj wolą opluwać ludzi.

Do dinda ,Jak sami ze sobą to udzielaj się przecież nikt ci nie zabrania pisać na ten temat .Ja chętnie czegoś od innych się dowiem na ten temat :-) Nie odpowiadam na poważne pytania ? Pierwszy raz widzę twoje pseudo jakie było twoje pytanie ?

czemu uważacie że wiara Katolicka która jest znacznie młodsza niż wierzenia ze Wschodu jest prawdziwa? Skąd ta pewność???

dlaczego nie pozwalacie ludziom wierzyć w coś innego? Dla typowego Katolika człowiek wierzący w coś innego lub ateista od razu jest zły lub opętany.

Do wątpiąca nie we wszystko. Ciężko jest mi ci jednoznacznie wytłumaczyć bo co bym nie napisał wiem że możesz temu zaprzeczyć jak zechcesz .Sporo słyszałem o tych wierzeniach i każdy wierzy w co chce my niczego nikomu nie zabraniamy przecież w Polsce są też inne wyznania niż katolicyzm i nigdy nie słyszałem na mszy w kościele by ksiądz źle się o nich wypowiadał my to szanujemy i nie każdy jest opętany ale może do tego dojść np przez zajmowanie się okultystyką ja w to wierzę ale ty nie musisz .

Gość ale beznadzieja
Bo dopiero Jezus przyniósł chrześcijaństwo. Zły istniał przed stworzeniem człowieka, a Jezus przyszedł w ciele w roku zerwoym (umównie przyjętym).

Gość juz papiez
zeby krytykowac innych, najpierw trzeba wyczyscic zastepy zloczyncow, pedofilow i chciwych, wygodnickich cwaniaczkow z kosciola katolickiego

Gość fkgg
ale beznadzieja , dinda, bo tak jest wygodniej,,,

Gość ale beznadzieja
Kiedyś w Telewizji Trwam występowała siostra zakonna, która studiowała na zagranicznym uniwersytecie religie wschodu. Niestety nie zapamiętałam jak się nazywa. Ta siostra napisała książki, była specjalistką w danej dziedzinie. Nie znam wielu odpowiedzi na tematy, ale wiem, że IDĘ WŁAŚCIWĄ DROGĄ. Miałam w swoim życiu znaki, że wiem, że idę właściwą drogą.

do ale beznadzieja - ok Jezus przyszedł na świat w przyjętym roku zero, ale to znaczy że wcześniej ludzie wierzyli tylko w Złego? Czy Jego przyjście zmieniło wcześniejsze wierzenia? Chłodno oceniając Jezus "utworzył" mówiąc kolokwialnie kolejną sektę. Jak każda religia zgromadził swoich wyznawców i przekazał im swoją Prawdę. (moja wypowiedź nie ma na celu nikogo obrazić)

Gość ale beznadzieja
Wiesz co, ja tak myślę, że te wszystkie wierzenia w różnorakie bóstwa to nie były wierzenia w PANA BOGA, ale w Złego. Za tymi bóstwami stał i stoi Zły. To jest moje osobiste zdanie. Nie mam zamiaru nikogo obrażać. Moja wiedza w dziedzinie wiary dopiero raczkuje, poznaje wiarę katolicką. Nie potrafię odpowiedzieć na wiele pytań i być może nie będę potrafiła na nie odpowiedzieć nawet za 50 lat.

Do dinda .Jaki ja Pan :-) Posty pod pseudo PawełŁódź są też moje to moje imię z bierzmowania i jego też nieraz używam więcej pseudo nie mam .Piszesz o tym co kiedyś się działo a czy mordowanie kogokolwiek może być w imię Boga ? Nie nawet jeśli ta osoba była osobą duchowną nawet jak Chrześcijanie pali na stosach to czy mogli to robić w imię Boga ? Nie nawet jeśli tak mówili to nie było to w imię Boga bo Bóg brzydzi się zabójstwem .Kościół Katolicki na świecie w różnych wiekach miał różne etapy ale nie można powiedzieć że wszyscy Chrześcijanie czy nawet większość mordowała i paliła .Niektórzy mówią chrześcijanie palili mordowali gwałcili a tak naprawdę to nie byli prawdziwi chrześcijanie bo nie tego Bóg nas uczył.Chrześcijanin to człowiek ochrzczony i wyznający wiarę w Trójcę Ojca Syna i Ducha Świętego .Są przykazania 5 przykazanie nie zabijaj Pan Jezus też uczył o przebaczaniu miłosierdziu więc ci co zabijali jacy to byli chrześcijanie ? Chrześcijanin to nie tylko ochrzczony to przestrzegający 10 przykazań i ewangelii a gdzie tam widzisz nakłanianie do palenia i mordowania . Papieże którzy kazali robić takie rzeczy nie zostali uznani za świętych to było złe .Napisałem ci tak jhak rozumiem :-)

Gość dinda
Dziękuję za odpowiedż, tylko dlaczego nie zostali uznani za przestępców. To bulwersuje młodych? Ale dzięki do widzenia

Matacz okultyzm czyli to co w temacie to nie byle gówno to otwarcie się na demoniczną rzeczywistość poddanie swojej woli na działanie tych sił ciemności może ty tego nie rozumiesz ale tak jest .Matacz to z bibli „Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, lecz przeciw Zwierzchnościom, przeciw Władzom, przeciw rządcom świata tych ciemności, przeciw pierwiastkom duchowym zła na wyżynach niebieskich (Ef 6,12)

Gość sławuś333
Matacz, zapomniałeś o bioenergoterapi przecież to według sławusia 333 największe zagrożenie dla ludzi, nie wolno szukać możliwości wyzdrowienia ,bo tylko ZŁE moce mogą to czynic,ha,ha ha. Jesteś matacz OK... Miej rękę na pulsie...........

Gość ale beznadzieja
Poniżej przedstawiam link do Jogi, która jest sprzeczna z chrześcijaństwiem. W linku są słowa przedstawione przez ojca Jamesa Manjackala z Indii. Matacz, idź do egzorcysty. Tak zaciekle bronisz okultyzmu, a opluwasz Jezusa.