Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Gość matacz,.,.,
gdyby ludzie wiedzieli wszystko jak rządy nie mili by łatwo społecznoscicmi rządzic , tak kosciły wiernymi dlatego wazne jest trzymanie ich -społeczenstw w odpowiednim stanie wiedzy

Jezus był człowiekiem i żył jak człowiek - z jedną równicą - nie było w Nim grzechu . Nie musiał ise więc ani zmieniać ani szkolić - bo i po co ? :)

Gość pragnę zrozumiec
To dlaczego w tym czasie zniknął i nikt nie pisze zmianki co robił,może nie chciał być Bogiem i się sprzeciwiał?dlaczego nic nie wiemy o tym okresie?

nie muszę niczego udowadniać - wystarczy wziąć Biblię - kto ma oczy ....:)

Gość matacz,.,.,
skad Ty mozesz wiedziec jak zył Jezus jak było to ponad 2000 lat temu , a szamani w czarnych szatach dla swych zysków napisali przerobili prawdę tek jaką mamy w dzisiejszych czasach , nich dają do ogolenego wgladu z swych sejfuw dostepne ksiegi , nich je nauka pokaze ludzkosci itd. nigdy sie to nie stanie nie zrobił tego nasz Papierz i nie zrobi kazdy nastepny .

Gość matacz,.,.,
no nie musisz , ale jak Jezus kazała łazazowi wstac z groby to był cud , jak przywrócił wzrok slepcowi to nie były to praktyki szatanskie :) jak ja to kocham ....jacy tepi wierzacy .

Gość pragnę zrozumiec
Czyżby dlatego kościół boi się tych ludzi co w temacie,że oni wiedzą więcej? I mogą zamieszać im we władzy.

co ma papież wspólnego z tłumaczeniami Biblii ?:D tobie ise wydaje ,ze Jezus i Bóg śa " zarezerwowani " tylko dla KK ? i ty nazywasz ludzi tępymi ? do książek dizeciaku :)

Gość matacz,.,.,
gdziez bym smiał - pomysl Dokładnie chodzi o utrzymanie władzy ! ludzie musza wiedziec na dzis tyle ile wiedzą a psychika ludzka jest prosta do omamienia i w dodatku prosta do sprawienia by wierzyli w to co sie chce by osoba osoby wierzyli . wszystko zalezy od ego jak dana prawdę powiesz . prosty przykład ja mam kochankę , mama mnie pyta czy to prawda , a ja mówię (w skrocie piszac ) z usmiechem na ustach i wyrazem radosnym twarzy , ze NIE I MAMA UWIERZYŁA , ZE NIE MAM KOCHANKI

Gość pragnę zrozumiec
Może prawda jest inna, i księża stracą kasę.Musieliby zacząć normalnie cięzko pracować.

Gość matacz,.,.,
DOBRZE do ktorych książek ? co mam przeczytac - bo ja chce dokumenty zródłowe a nie przekazy przetoki itd. wiec daj mi wszystko co ma watykan (oryginały ) a sobie poczytam

KK jest jednym z wielu kościołów chrześcijańskich nie ma obowiązku być jego czlonikiem . Ale j ka ktoś lubi teorie spiskowe i znajduje sens życia w dopatrywaniu sie tajemnych znaczeń w działaniach partii politycznych .... :) wolna droga . Można żyć i tak :D

a ty pragniesz zrozumieć czy odebrać księżom kasę ?:) bo ja mam wrażenie ,ze tobie bardziej chodzi o to drugie :)

po raz drugi ciebie matacz pytam - co ma WAtykan czy papież do łumaczeń biblijnych ?

Gość matacz,.,.,
nie kochana jak ktos chce byc robiony w balona to jego sprawa ! ja tu podkreslam , ja nie mam nic do Boga Jezusa itd sam jestem wierzacym , ale nie w takich formie jak nakazuje kosciół , w sumie mozna powiedziec w takim razie iz jestem nie wierzacym , ale .... trudna sprawa , jednak nie da sie schowac głowy w piasek i nic nie mówic jak i analizowac bo zbyt wiele jest faktow na to ze kosciół mataczył , mataczy i bedzie mataczył . gdybys alium zyła w sredniowieczu sw inkwyzycja spaliła by cie na stosie jak bys coś nie tak powiedziała głosiał , dzis mamy to co mamy , a bedzie jeszcze inaczej

Gość matacz,.,.,
jak to co ? a kto je tłumaczył naukowcy ? tak ale dostali od koscioła to co dostali do tłumaczenia , dlatego sejfy ciagle sa zamkniete watykanu kochana to sie dzieje od 2000 lat

Gość pragnę zrozumiec
O tym co pisałem wcześniej, nie będę się powtarzać!

synku - wpisz sobie w google - towarzystwa biblijne , tłumacze biblijni , misje wspierające tłumaczenia Biblii - i nie pieprz głupot bo się tylko kompromitujesz . uważasz , ze najbardziej rozpowszechniona tzw Biblia " gedeonitka " jest tłumaczona i drukowana przez środowiska katolickie ? stuknij ise caban aż zadudni .

Gość matacz,.,.,
w takiej , ze jest cos ktoś i jest to Bóg kto ma nad nami wladzę i wszystko jest w jego rekach . juz do tego jak to było jak to nam przedstawia kosciół mam watpliwosci popatrz sama całe zycie sie nas oszukuje , kto ci mówi prawde , kto , rząd cie okłamuje , kosciół też w pewnych sprawach to jak nie miec watpliwosci , kiedys inkwizycja majaca wladze w imie Boga , potem krzyzacy .... dzis kapłani - jak to bedzie wiedziec nie mozesz , zyjesz w okresie takim a nie innym i tak jak dzis masz pretensje do inkwizycji i do krzyzaków jutro byc moze to stanu na dzien dzisiejszy = tego nie mozesz zaprzeczyc

matacz , na głupszych od ciebie ,a nie znajdziesz ich wielu twoja pusta mowa mozę i zrobi wrażenie - ale dla mnie ślizgasz isę po powierzchni wklejając jakieś krzywe linki i myślać , że tym udowodnisz swoją widzę .

Gość matacz,.,.,
ty kretynko a ty myslisz ze oni maja istniejacą podan 2000 lat oryginalną biblię i jescze ktorą tłumaczą , tą prawdziwa gdzie Jezus dyktował słowa a Tomasz je zapisaywał , czy tą ktora napisali wtedy uczniowie a nikt z tego co wtedy napisali wtedy nie pzreinaczył dla wlasnych kozysci 'to ty sie puknij w głowę

Gość matacz,.,.,
jak ty wiedze opierasz na google to ja gratuluję , wtc tez było zamachem , a smolensk katastrofą , jak i sikorski zginoł w katasrtofie :) dzis juz to historia zweryfikowała , inne tez zweryfikuje

jak Biblia może mieć 2 tys lat skoro była pisana przez prawie 400 ?:) synku, do nauki :) same ewangelie powstawały ponad 60 lat po zmartwychwstaniu Jezusa . Zanim zaczniesz isę wypowiadać na dany temat - poczytaj coś ok ? bo pózniej tylko wstyd sobie robisz .

Gość matacz,.,.,
kochana nie badz czepialska piszac 2000 lat mialem na mysli czego sie tyczy nowy testament , fakt zle to napisałem i brylujesz :) gratuluje

Gość matacz,.,.,
pierdolisz teraz dla mnie bóg to Bóg , a kk to matoły w wiekszosci manipulujacymi ludzmi dla wlasnej kozysci , zadna instytucja nie jest tak bogata jak koscół , dlaczego ? po co ?

a że wiedzy nie masz .... nie musisz nawet pisac to widać i to z daleka .

Gość matacz,.,.,
no brakłoo argumentów do sie ortografi uczepiła , sek w tym kochana , ze zdania od literki A sie nie zaczyna - wiec i twa wiedza kuleje .:)