Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Do walna panienka .A ciebie nie nauczyła mamusia że jest takie przykazanie nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu ???

Do Psychiatra zRosji .Taki z ciebie Psychiatra jak z koziej wiesz co :-D Zrób sobie poparcie napisz teraz z innego pseudo :-D

Do wolna panienka .Nie wiem gdzie ty pracujesz jeśli tam gdzie twierdzisz to wiedz że to złe bardzo złe a zarabiać na chleb można inaczej i nie wiem co ty chciałaś sprzedawać :-)

Gość Michael L
Istotnie cuda dzieją się na tym forum, chciałem odnieść się do postu wolnej panienki a tu ... brak postu. Było i nie ma ...nie bójmy się komentarzy. Apeluję o konstruktywną i merytoryczną dyskusję. Nie kasujmy postów nie obrażajmy się gdyż wtedy dyskusja robi się jałowa.

Gość Wow to Ty robisz tak poparcie
He he i wifocznie o to chodzi bys sie odniusł do postu którego nie ma:)albo zeby Cie złapac w pułapke:)

Gość wolna panienka
Przestań debilu usuwać mnie, jak pisałam jestem prostytutką i tego się nie wstydzę! Czy znowu się wyprzesz że kasujesz!!!!!!!!!!!!!!! Nie lubię tego działania, jesteś psychol czy zboczeniec. Gdy zboczeniec to znam takich typków...........

Gość wątpiąca nie we wszystko
nie rozumiem jak życie może kręcić się tylko wokół Boga... (jakiegokolwiek) Jak można się Mu tak podporządkować?

Gość Michael L
"wolna panienka Przestań debilu usuwać mnie, jak pisałam jestem prostytutką i tego się nie wstydzę! Czy znowu się wyprzesz że kasujesz!!!!!!!!!!!!!!! Nie lubię tego działania, jesteś psychol czy zboczeniec. Gdy zboczeniec to znam takich typków..........." wola panienko Niezaprzeczalnie prostytucja jest pracą, gdyż za tą "usługę" pobiera się środki pieniężne, nie będę dyskutował czy ciężka czy lekka bo zaśmiecimy znacznie w/w temat, który notabene jest ciekawy i z przyjemnością go śledzę w związku z powyższym odpuśćmy tematowi jaki jest prostytucja, są inne działy związane z tym problemem i nie OBRAŻAJMY SIĘ !! Do Pana Sławka. Istotnie ma Pan siłę stwórcy tego forum czyli Moderatora, Admina czyli Boga tego wątku, ale bądźmy konsekwentni i nie bójmy się krytyki. Wracając do tematu: Jeśli chodzi o bioenergię to uważam że pomaga i tak jak niektórzy widzą tzw aurę człowieka i potrafią ją poprawić tak właśnie bioenergia jeśli tylko może służyć jako DOBRO dla człowieka nie powinniśmy tego niszczyć w życiu Chrześcijanina oboje tnie czy jest to wiara Prawosławna, Katolicka, Ewangelicka, oczywiście ta, która jest po stronie dobra, dobra walki ze złem.

Gość wolna panienka
Do Michaeel... Pisałam o czym innym ale Pan na forum ,kasuje. Przepraszam, że nie zrozumiałeś....

Gość Michael L
Ok. Panie Sławku dziękuję za odpowiedz, oczywiście przyjmuję ją do wiadomości. Dzięki. Do wątpiąca nie we wszystko Człowiek jest istotą myślącą, inteligentną i wiara musi być związana z jego istnieniem, musi wypełniać pustkę, którą mają ateiści - błądzą .... Oczywiście człowiek ma wybór czy ową pustkę wypełnić okultyzmem, wróżbiarstwem ...... itd. Jedno jest ważne aby wypełnić je dobrem Jest tylko jedno pytanie ... Czy było by Dobro bez Zła ? i vice verso ?

Do Michael L .Jestem oskarżany że usuwam ciągle posty a to nie jest prawdą bo zgłaszam do usunięcia tylko wtedy gdy ktoś komuś ubliża wyzywa a tak nie tykam .Moje posty też często znikają właśnie to było przed chwilą.Każdy może zgłaszać posty do usuwania ktoś to robi po złości ale nie ja .

Gość Michael L
Ok. Panie Sławku zajmijmy się tematem nie banialukami i ludźmi mało odważnymi

Gość Michael L
Jeden z Userów napisał że Księża pływają w luksusie i takie tam ... owszem Klecha też jest istotą boską i przyjmuje dobro i zło, znam księży z powołania, to co zarobią oddają biedniejszym. Patrzymy na rozbudowę Kościołów ... tak jest to uzasadnione jeśli przybywa wiernych, jesli ich ubywa to salki katechetyczne powinno przekształcać się w salki sportowe, fitnesy, czytelnie, sale gier itp. tak jak było to na zachodzie.

Gość wolna panienka
Póżniej mi odpisz, chyba się mną nie brzydzisz? Muszę isc do pracy. Miłych rozmów Dobranoc

Gość Michael L
Kościół Prawosławny jest bardziej konserwatywny od wiary Katolickiej a od Protestanckiej odstaje wieki ... Oczywiście nasza cywilizacja i obecne czasy mają wpływ na wiarę i to c wokół niej się dzieje. Lecz tak jak napisałem jestem za Dobrem i jego szerzeniem a nie za złem. Boję się tylko nie ja ale i ludzie "za dobrem" ,szerzeniem okultyzmu a przede wszystkim wróżbiarstwa, którego pełno jest w TV

Gość Michael L
Jestem Wam winien dlaczego jestem w tym wątku, otóż niestety kiedyś w podstawówce wywoływaliśmy duchy z kolegą wg tzw tablicy ... czasami wspomnienia te chodzą za mną i nie wiem co z tym zrobić ... mam sny katastroficzne i ciągłe ucieczki ...

Do Michael L .Bardzo mnie ucieszyła twoja szczera wypowiedź jedna i druga :-) Wywoływałeś duchy to złe i niesie kłopoty ale nie martw się bo Bóg wszystko naprawi .Nie wiem jakiego jesteś wyznania dobra była by spowiedź z tego bo to by zerwało wszelkie więzy z tego obrzędu .Są modlitwy o uwolnienie które samemu można odmawiać warto odmawiać je często .Ważne że wiesz już że okultyzm jest czymś złym ale nie wszyscy sobie z tego sprawę zdają .

Gość Michael L
Jestem Katolikiem z dziada, pradziada i niech mnie Bóg broni abym się nie wyparł Jezusa jak to zrobił Piotr.

Gość Michael L
Wracając do tematu, byłem w Egipcie a tam oczywiście jest pełno "znaków" i myslę że nie związane z okultyzmem a z dawną wiarą w bożków i uważam że pewnych tych znaków nie należy łączyć z okultyzmem. Wierzę i wiem jedno że w każdym domu Chrześcijańskim w progu powinien wisieć Krzyż zgodny z wiarą Chrześcijańską, natomiast zauważyłem że wchodząc do mieszkań moich kolegów czy koleżanek na ścianach wisi np "oko proroka" ... i teraz pytanie czy taki suwenir może wisieć jako pamiątka ?

Do Michael L.Myślę że wszystkie obce wierzenia są sprzeczne z wiarą chrześcijańską a zatem i te znaki .

Gość pytałem już wcześniej
do Autora o tym, że nie będziesz odpowiadał na zaczepki i docinki pod swoim adresem pisałeś już nie raz, a jak się czyta twoje wypowiedzi to odpowiadasz głównie na nie! Odpisujesz tylko osobom które się z tobą jawnie nie zgadzają i tłumaczysz, nie argumentując swoich przekonań. Tak bo tak lub nie bo nie. Jesteś fanatykiem któremu ksiądz na ambonie wciśnie każdy kit! Nie wierz ślepo KKkiemu bo sam wiesz, że nie każdy dający świadectwo jest autentyczny.

Gość Michael L
Widzisz ... nie wiem czy byłeś "na bliskim wschodzie" ale tam 3/4 rzeczy są związane albo z dawną wiarą Ra albo z Islamem. Będąc u znajomych a ich mam sporo mimo że są Chrześcijanami, przynajmniej takimi się uważają w domu na ścianach wiszą owe pamiątki ..., i teraz czy wiara nasza może to tolerować ?? Z zawodu jestem rzeczoznawcą i zawsze rozpatrując wniosek trzeba rozpatrzeć za i przeciw i teraz patrząc od innej strony nie powinniśmy wchodzić do miejsc gdzie takie "znaki" wiszą ? no chyba nie ! A co sądzisz o nauce JP II iż wiara Chrześijańska powinna się zjednoczyć ? może jest to przedsionek przepowiedni przeciw narastającemu okultyzmowi ?

Gość matacz.,.,.,
sławku wiesz co to jest irydologia ? czym sie zajmuje ? i co napiszesz , działanie szatanskie ? a kto stworzył człowieka i powiedział czynmcie sobie ziemię poddana >:)

Gość matacz.,.,.,
sławku wiesz co to jest akupresura ? czym sie zajmuje ?

Gość ale beznadzieja
Sławek stale usuwają nasze posty z forum. Szkoda, że odchodzisz. Mam nadzieję, że jeszcze trafimy na siebie w necie i porozmawiamy jeszcze.

Gość Sławek333.
,

Do ale beznadzieja .Zrezygnowałem z pisania na tym forum bo nie mam ochoty wykłócać się z wrogami kościoła i to ciągłe znikanie postów mnie już męczy .Tak mam nadzieję że jeszcze trafimy na siebie .Trzymaj się :-)

Gość Michael L
Dziękuję za poradę Sławku, moim natchnieniem a zarazem postanowieniem jest szczera modlitwa w Łagiewnikach pod Łodzią ... BZ Michał

Gość wątpiąca nie we wszystko
miało cię nie być autorze a nadal tu zaglądasz? Jesteś niekonsekwentny.