Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sebastian31

problem z kobietą ...

Polecane posty

do "zmęczona już tym wszystkim" Strasznie najeżdżasz na tę dziewczynę choć wcale jej nie znasz, ani nie bylo Cię przy tej sytuacji, matko jakie diagnozy na odległość ...szok. Nie jest dobrze oceniać ( w tak jednoznaczny sposób) kogoś kogo się nie zna .POmyśl o tym czasem .

Gość likkujsj
bez przesady z tymi prezentami - nie ważne za ile, ważne żeby od serca i starać się dać to co ktoś chce z czego się ucieszy

Gość zmęczona już tym wszystkim
no cóż w takim razie dziecinna jest strasznie...zamiast jak człowiek szczerze z nim porozmawiać o tym że nie czuje sie kochana że on nic dla niej nie robi to jakieś aluzje bzdurne fochy i nie wiem co. Głupie jakieś gierki. Poza tym dlaczego ten płaszcz akurat? szukać potwierdzenia miłości w dostawaniu drogich prezentów no naprawde tego nie rozumiem

Gość rumianek :)
za papierosy i alko + ale rękawiczki narciarskie? to przecież drogi sport... (i rękaiczki tez pewnie >33 zeta) nie chcę oceniac cie pochopnie, ale chyba jednak jestes zbyt skąpy... pomijając płaszcz, mógłys jej troche wiecej uwagi przeznaczyć

Gość newermajnd
Ale przecież on wyraźnie napisał, że dziewczyna za płaszcz miała ze swoich płacić...więc jeśli chłopak chce oszczędzać jej kasę, no to chyba jednak lekka przesada...

Gość Sebastian31
rumianek a kto powiedział że ja ją zaniedbuję?? zabieram na imprezy do knajpy do kina do muzeum nawet;) robie jej niespodzianki, romantyczne kolacje itp/ może nie licytujmy się kto wiecej wydał na prezent, chyba nie o to chodzi, nie?? szukałem takich rękawiczek ostatnio, myślę ze kosztowały około 50 zł/ a tą wodę toaletową jej kupiłem, bo jej się podobała

zmęczona, przeciez to on o płaszczu pisze... ona może to widzieć i czuć inaczej, i może inne sytuacje jej w głowie utkwiły. cipnęłaś sie tego płaszcza i nic innego cie nie interesuje...

I tak jeszcze sobie myślę ...że chm,czasem warto (raz na kilka lat :) wydać większą kasę na dobrej jakości ubranie(zwłaszcza coś takiego jak płaszcz-to akurat rozumiem, bo sama jestem zmarzlakiem na mksa i we wszystkim jest mi zimno a juz takie dziadostwo z targu to nie ma o czym nawet mówić, na sztuczne tworzywa mam uczulenie, jest mi w tym zimno poza tym i pocę sie jednoczesnie(paradoks taki), więc nie do końca się dziwię że ktoś chce kupić sobie porządny ciepły ciuch.W second handach, różnie bywa-czasem coś logicznego można trafić, ale nie zawsze jest takie szczęście, zeby to było i dobrej jakosci i miało jakiś wygląd. Natomiast inna rzecz-że wiadomo-nie powinno się kupna tak drogiej rzeczy-wymagać .Z tego co auto pisze to tego wymagania nie bylo.Raczej prośba. Tylko że ze strzeleniem focha(to już troche jakby gorzej ;) .Cieżko oceniać na odległość, można by zrobić tak że np ona płaci ze swoich 7o % ceny, chłopak dorzuca 30(lub 40)-jeśli oczywiście chce zrobić taki prezent. A jeśli nie chce to nie.Trudno kogoś zmuszać do robienia prezentów-takie rzeczy albo wypływają z serca albo nie.I tyle.

nie najeżdżam nawet nie wyzywam poza "materialistką". Po prostu pisze co mi sie wydaje że tak jest bo chyba po to ten temat. No i właśnie,to jest to,ja wolałabym sto razy bardziej zaplanowany miły dzień,żeby potem mieć fajne wspomnienia i doświadczenia,wolałabym iść do muzeum z facetem niż dostać jakąkolwiek rzecz bo jednak rzeczy to są tylko rzeczy

i tak samo myślę jak rumianek, że może tu chodziło o brak czegoś innego w tym związku, nieświadomie chciała sobie to "powetować płaszczem".Nie dobra droga, ale coś może oznaczać

jak to nic mnie nie interesuje interesuje mnie takie materialistyczne podejście do sprawy i do miłości niektóre baby naprawde grubo przesadzają z prezentami i kasą

ja zarabiam znacznie więcej, ale płaszcza za 439 jeszcze sobie nie kupiłam, ale nie o to chodzi, a o to, że po płaszczu niektórzy tu chcą oceniac ludzi i związki. Nadal uważam, że "płaszcz" musi miec drugie dno.

pewnie że rzeczy to tylko rzeczy, i wiadomo że uczucia sie prezentami nie mierzy, i że najważniejszy jest wspólnie spędzony czas. Ale nie ma nas przy nich na codzien, nie wiemy jak mdz nimi wygląda, myślę że nie można kogoś posadzać od razu o materializm, bo nie wiemy co sie kryje za tym wszystkim .Tak czy siak, Sebastian myślę że powinniescie z dziewczyną szczerze porozmawiać ..tak od serca.

Gość Sebastian31
wiecie co może to ta atmosfera świąteczna ale pomyślałem że... w czwartek pojade do tej galerii i jej go kupię, niech ma. co myślicie???

dzięki Shesadda czułam się tu już osamotniona :) jakoś lepiej ujęłaś moje spojrzenie na ten temat

sebastian zrozum wreszcie, że tu nie brakuje płaszcza, a bliskości i zrozumienia. Płaszczem zaleczysz złe klimaty na miesiąc. Potem znów sie posypie pod innym równie irracjonalnym pretekstem.

Gość Sebastian31
dzięki za wasze wypowiedzi bo to w jakis sposób mi pomogło przemyśleć to wszystko...wiem, że problem nie tkwi w cenie płaszcza tylko między nami i musimy jakoś spróbować nawzajem się zrozumieć, pogadać itd tyle że odnoszę wrażenie że pochopnie oceniłyście moją dziewczynę, fakt sam byłem na nią zły, ale jakkolwiek to zabrzmi - to dobra kobieta i kocham ją bardzo. i po prostu chcę żeby miała ten plaszcz. jak jej go dam to będzie dobra okazja do rozmowy o nas

a rozmiar pamietasz? hihihi

Gość bo czasami tak
450 zł jak na płaszcz to raczej standardowa cena. Sama zarabiam 1100 zł a w tym roku kupiłam płaszcz za 420zł i kozami za 300 - i żeby nie było za swoje kupiłam. Mojemu facetowi te rzeczy się spodobały, przez myśl mu nie przeszło żeby mnie skrytykować i wypominać bym swojej kasy an siebie mniej wydawała bo będzie mniej dla niego. Ludzie ogarnijcie się nie każdy lubi grzebać po lumpeksach, każdy za to czasami ma ochotę kupić coś naprawdę ładnego (tym bardziej jeśli zakup ten będzie służył wiele lat) a nie jakiś "niebrzydki" szajs z targowiska.

Gość Sebastian31
hehe rozmiar oczywiście pamietam :) eSeczka czyli pomysł dobry??

Gość Sebastian31
??? co myślicie

ja myślę, że ona sie nie popisała z tym płaszczem, a ty pewnie też coś spartoliłeś w tym sklepie (i wczesniej) przeproscie sie bez płaszcza jak najszybciej, a po płaszcz możecie razem pojechać, nawet sie założę, że wtedy ona wybierze tańszy. Gorzej jak się wyprzedały.

Gość Sebastian31
to znaczy my się nie gniewamy już dawno. temat niby zamnkięty i jest ok.

no co do tego że powinni szczerze porozmawiać to macie rację może ifaktycznie sie zagalopowałam,nie znam jej przecież i nie wiem tylko jakoś tak mi sie uwidziało,że to chyba dobry facet i może być zaślepiony miłością do kobiety która niekoniecznie jest tak kochana jak mu sie wydaje.. bliskość i zrozumienie to jednak co innego niż drogi prezent....no ale w końcu różni są ludzie kto tam wie jak to u nich jest

Gość pieprznczekolada
boze... Ciesze sie ze mam fajnego faceta bo gdybym miala takiego jak autor to bym wiala gdzie pieprz rosnie... Nie skomentuje tej sytuacji, wstyd. Brawa dla dziewczyny ze nadal jest dziewczyna a nie bylą. A btw, cena plaszczaj jest standardowa, jak sie nie podoba to ja mogles od razu do lumpa albo ryniol zabrac. Co z Ciebie za facet, porazka albo prowo:D

Gość anjarubikowasasanka
Człowieku, ogarnij się, laska chciała kupić płaszcz, który jej sie podobał, a Ty daleś jej do zrozumienia ,że ma być tańszy? Czy ona wogóle jest dla Ciebie coś warta? Tym bardziej, ze nie prosiła o kase, tematu nie powinno być wogóle, ale tak to jest jak chłopcy bawią sie w związki , hahah jestes załosny. a perfumy za 33 zł pod choinkę... widać ,że brak Ci klasy, ale jak widać i tacy muszą po tym świecie chodzić. Dziewczynie współczuje, musi Cię bardzo kochać, skoro z Tobą jest, bo jestes facetem-nie facetem z brakiem jaj hahaha'

Gość pozdrawiam palcem wskazujacym
jeśli masz 31 tak jak w nicku... to bardzo współczuje Twojej dziewczynie. Nie głupio Ci wogóle takie tematy na kafe zakładać?

Gość eldoradofromeldorado
kurcze laski nie widzicie, ze chłopak jest raczej z tych niższych sfer społecznych? Ocknijcie sie, niektórzy tak naprawdę żyją! Sebastian nie przejmuj sie kasa to nie wszystko, nie każdy musi życ na dobrym poziomie, bo w tym kraju ciężko o to i ja staram sie Cię zrozumieć.

Gość lalunieqqqqq
kurw... jak ten płaszcz wg ciebie jest drogi to ja nie mam więcej pytań xD

Gość lalunieqqqqq
wogóle co za pacan no nie moge;D a wy laski, ze go popieracie...? Kafe serio schodzi na psy, chyba sami bezrobotni tu siedzą i psiocza ,że raz do roku płaszcza kupić nie mogą. jak ja takich zydow nie znosze to normalnie rzyg