Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daphne Guinness

Dieta Dukana od 2.01.2013!

Polecane posty

hej, dziś 7 dzień diety, 2 na warzywkach waga 61,1 (z 64,4) bigos wyszedł super, dzisiaj próbuję kebaba zmuszam się trochę do warzyw, bo śrenio mam na nie ochotę, ale jak trzeba to trzeba :) mandarynki bym zjadła....

Dzieki za przytulasa!!!! jestem dzis 8 dzien, ale dalej mi sie nie chce, zjadlam na sniadanie mix warzyny a raczej polowe tego co zrobilam i jeden maly placuszek z 1 plasterkiem szynki. Teraz pije kawe .Jestem przeziebiona i dlatego mi sie nie chce nic. Ale macie dziwuszki wyniki super, wczorak bylam na colderxach a tam cukier:( ale musialam bo ledwie dycham...Pozdrawiam wszystkie was razem wziete!!!

ponawiam moje pytanie mam do Was pytanie czy ktoras z Was byla na tej diecie przy wzroscie 163cm i wadze 30kg? ile sie udaje zrzucic w 1 fazie i ile powinna trwac? 5 dni czy wiecej, proszę o pomoc i cenne dla mnie wskazówki, gdyz bede probowala tej diety poraz 1 i nie mam doswiadczenia z ta dieta.

Witajcie, mam do Was pytanie czy ktoras z Was byla na tej diecie przy wzroscie 163cm i wadze 30kg? ile sie udaje zrzucic w 1 fazie i ile powinna trwac? 5 dni czy wiecej, proszę o pomoc i cenne dla mnie wskazówki, gdyz bede probowala tej diety poraz 1 i nie mam doswiadczenia z ta dieta.

Gość kawa z melasą
zaniepokojona zrób sobie test dukana wpisz w google i ci sie znajdzie. Tam ci napisza ile powinna trwac 1 faza i ile się na niej zrzuca. Choć pewnie ci wyjdzie tak jak i mi wyszło ze "gratulacje masz super wage i nie musisz sie odchudzac" :-o Ja zrobiłam 5 dni, nie schudłam w sumie nic.

Gość andzia71
Hej, jestem. Już trochę zdrowsza, ale jeszcze zdycham, apetytu dalej niet. Zjadłam trochę wędzonego kuraka i to wszystko. Może jutro będzie lepie. Pozdrawiam wszystkie choróbki i te co się jeszcze trzymają.

Gość agula13
Hej kobietki- wpadłam się pochwalić, dziś 3 razy wchodziłam na wagę, bo nie wierzyłam. start- faza I 13.12.2012- 81,1 faza II 20.12.2012- 78,1 30.12.2012- 77,2 09.01.2013- 73,4

Gość kawa z melasa
jestem nadal zobaczymy czy sie uda na razie plus jest taki ze jem jak prosiak a nie tyje ani grama waga ma swój przedział i sie w nim trzyma. To dla mnie i tak duzo bo pewnie gdybym jadla tyle ile jem teraz bez dukana to bym już utyła 10 razy ;) Pożyjemy, zobaczymy jak będzie. Jak mi sie nie uda przez kolejne 3 tyg anie kg stracić to wtedy będe się rozglądać za inną dietą.

Gość kawa z melasa
Nie ma problemu :) Czekaj niech policze: 5 dni pierwszej fazy potem warzywa, białko i dziś znów warzywa czyli jutro mam 9 dzień. Ta dieta jest taka że przynajmniej u mnie tak sie wpisuje w jadłospis i styl życia że przestaje liczyc ile dni na diecie. :) Czasem zjadam niestety cos z poza listy ;) ale staram sie nawiazywac do głównych zasad. Ja już mam 3 podejscie do tej diety. W poprzednich razach schudłam bardzo dużo bo startowałam z dużej wagi (poleciało mi w sumie 42 kg) teraz mi zostało jakieś 6-7 kg do idealnej wagi (choc szczerze to i teraz jest ok i jakby miało tak zostać to też przezyję z tą świadomością ;) ) No i zobaczymy czy coś to da. Jak da to super, jak nie to poprubuje czegoś innego i moze się uda. W sumie nie wiem czy osoby z poprawnym BMI chudną na tej diecie. Ale szczerze to mi się wydaje że nie specjalnie, jednak musze się rpzekonać na własnej skórze.

Gość sylwia5252
hej własnie wypiłam kakao i koniec na dziś jeszcze może wypije trochę wody. Nie dawno zrobiłam sałatkę z tuńczyka nie wiem czy robiłyście ja ale polecam wychodzi bardzo dobra. znalazłam fana stronę może ja znacie ale jeżeli nie to warto zajrzeć na nią są bardzo fajne przepisy dukana na niej:) http://www.przepis-kulinarny.pl/dieta-proteinowa-dukana-10-52-str1.html

Gość wędzona makrela
Witam!!! ja juz 4 dzien,dni leca i chyba ten 2 był kryzysowy ,teraz jest na prawde dobrze.Ja mam inny problem ,moze mi pomożecie? w maju mam komunie ,to dla tej okazji chce zrzucić pare kg.aaa ja nie podałam swojego wzrostu i wagi a wiec tak 163 cm 85 kg :( Wiec wyobrazacie sobie jak wygladam ha ha mój rozmiar to 18 w pl to chyba ok 46,nie lubie zamałych ciuchów wiec 18 jest w sam raz ,a wiec wracam do do setna ,w maju komunia chciałabym kupic sobie fioletowa sukienke ,prosta yyy nie wiem jak to nazwac ,taka biurowa hahahdo biura mierzyłam kilka fasonów i w takiej wydaje mis ie ze wygladam dobrze,jest to ciemny fiolet ,tylko kurcze co do tego? jaka marynarka? tz jaki kolor no i jakie buty? mozecie mi pomóc? nie mam pojecia .Jak uda mi sie znalesc jakas sukienke zblizona do tej ktora chce kupic to wstawie link. http://www.e-lady.pl/produkt/13807/sukienka-lniana-every-nature-2d330o.html Powiedzmy ,ze taka ,tylko nie lniana i w koloze ciemny fiolet ,chciałam wam troszke przyblizyc fason .pozdrawiam i licze na wasza rade :D

Gość wędzona makrela
Tyle sie opisałam i nie ma mojego postu ,a wiec mianowicie pomocy potzrebuje ,w maju mam komunie ,to dla tego stosuje diete...a wiec wybrałam dla siebie sukienke w kolorze fioletowym ,ciemny fiolet i mam prosbe nie mam pojecia jaka marynarke? w jakim kolorez i jakie buty i torebka??? macie jakis pomysł myslałam o białym ....ale czy dobrez bedzie wygladac ciemna sukienka z jasna marynarka? sama nie wiem !!!aaa i sukienka jest yy chciałam wam fason pokazac .. http://www.e-lady.pl/produkt/13807/sukienka-lniana-every-nature-2d330o.html Taki fason ,ale nie ten kolor i nie ten materiał . licze na wasza pomoc pozdrawiam!!

Ja zaczne od wtorku i tez musze sie przekonac na wlasnej skorze czy to cos da, bo bardzo duzo slysze o tej diecie ze sie chudnie, a chce tylko wrocic do dawnej wagi tzn 52 wystarczy mi. a nie tak jak teraz wygladac jak spasiony czlowiek i na kazdym kroku sie trzese i ta wredna pomaranczowa skorka, ale to po kolei wezme sie za siebie.

Gość sylwia5252
zaniepokojona89 pewnie ze tak i nie czekaj do wtorku tylko bierz się od razu! :) wiem to po sobie ja zawsze odkładałam diety mówiłam sobie zacznę od poniedzialku potem zoomu i ze od następnego i tak dalej i dalej aż minęło półtorej roku i kg coraz wiecej było:) ja dodatkowo robię codziennie ćwiczenia po 40 min dziennie :)):)

sylwio 5252 a powiedz mi jak np Twoje sniadanie wygladalo w 1fazie? tez tak mam bo mialam zaczac od dzisiaj a przeszlam do wt. tyle gorzej mam ze co 2dzien jestem od samego rana do wieczora w pracy i musze miec czas wszystko przyrzadzic. znalazalm pewna str dukana i czy moze byc? http://www.dietaproteinowa.eu/

Gość sylwia5252
na śniadanie to jajka na twardo, dziś mam sałatke z jajkiem korniszonem i tuńczykiem. jadłam tez serki wiejskie0 % albo kanapki z bułeczkami dukana z szynka z kurczaka moze tez byc jajecznica:) Popatrz tu http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=51&t=629 http://www.pella.pl/Forum/Dieta-Dukana/1087-Propozycje-dziennych-menu-w-diecie-Dukana-faza-I.html

nawet nie wiesz jak bardzo ci jestem wdzieczna za str ktore mi podalas, teraz tylko uwaznie przeczytac, bo wolny dzien mam wiec moge na spokojnie zaczac kupowac skladniki

Gość Dor11
Dieta Dukana?? Kurde Dukan to ptak tez proso jak kanarki wcinasz??

Jestem i witam!!! Ze mna juz lepiej ,przeziebienie odchodzi, wczoraj byla zupa kalafiorowa i sie fest najadlam , do tego kawalek nozki pieczonej i salata duzo salaty, A dzis wlasnie zjadlam sniadanie, wiem ze pozno ale dopiero weszlam do domu, tuńczyk z cebula i 2 placuszki otrebowe. Moj sukces: weszlam w spodnie i zapielam je w pasie!!!! SZAŁ!!!!!

Gość kawa z melasą
Witajcie wczoraj sobie poszperałam w sieci bo chciałam poszukac o przypadkach nie chudniecia na dukanie (jak ja np) no i znalazłam kilka waznych rad dla wszystkich o których wczesniej nie wiedziałam no więc: 1,5-2 litry wody to chyba oczywiste dla kazdego i to jest mus 2 ważna rzecz to 3 łyżki otrąb a w nowej wersji 2 łyżki i trzeba je spozyć do południa i w jednym posiłku! Tego nie wiedziałam i rozkładałam po łyżeczce do rożnych posiłków. 3 ważna rzecz to na dniach białkowych zwłaszcza spożywa się BIAłKO a nie nabiał! Nabiału można łącznie 500 gr w ciagu całego dnia wliczając w to mleko do kawy (samego mleka można max 1 szklankę) Tak wiec podstawą diety nie są serki wiejskie jak mi się wydawało i kefirki a jajka, mięso z kurczaka i ryby. Nabiał to tylko nieznaczny dodatek. Zastanawiam się czy nie poczekać do okresu i nie zacząć jeszcze raz porządnie jak należy bo dziś waga mi sporo pokazała (tzn w granicy swojego wahania ale mimo wszystko dla mnie sporo bo nie w dół a w górę) Rozmyślam nad tym albo nad dietą kapuścianą bo też ją dobrze wspominam. Gratuluje Wam świetnych wyników i zazdroszczę!