Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka281

sierpien\wrzesien 2013

Polecane posty

witaj Miska8871! mam nadzieję na twoje dwie kreseczki :) co do objawów to w każdej ciaży nieco inaczej to odczuwam więc generalnie symptomy są :) to najważniejsze. szczególnie biały śluz, jak dla mnie jest ważny, nie wiem co powiedzą inne dziewczyny... pozdrawiam i dawaj znać!

Gość ninka281
Berisha ten bialy sluz to dopiero teraz mi sie pojawil. i to nie w jakis mega ilosciach. Ja nie mialam objawow za bardzo przed terminem @ ale mimo wszystko cos czulam, a juz najlepsze jest to ze my przeciez nie mozemy miec dzieci, wiec dziwne ze to przeczucie w ogole mialam bo zdrowy rozsaadek mowil cos innego.

hej kochane :) ja tylko na chwilę chciałam wam powiedzieć że mam na forum swojego podszywa ktoś mnie tutaj bardzo nie lubi więc nie zdziwcie się jak ktoś w sposób bezczelny będzie się do was odnosił ale to nie będę ja :) co u was jak samopoczucie ?

Gość ninka281
zaraz sie porzygam;( okropienstwo. Mam nadzieje ze te cierpienia zostana wynagrodzone w postaci serduszka na nastepnej wizycie!! do tego doszedl bol glowy. we wtorek musze wyjechac sluzbowo- mam nadzieje ze obejdzie sie bez przypalow

Gość wika-ma
hej dziewczyny, mnie dotąd męczyły mdłości przez cały dzień (oczywiście z przerwami) a od wczoraj z rana wymioty, tego jeszcze nie przerabiałam. w pierwszej ciąży chyba raz zwymiotowałam i to ok.8tc a tu 5t i już takie akcje. Berisha, ja też nie wierzę że to się dzieje, że jestem w ciąży, mimo że jedną mam za sobą i że widziałam na usg zarodek i serduszko to jakoś nie mogę uwierzyć. Co do objawów to nie łączę tego z płcią, każda ciąża jest inna bez względu na to czy ma się urodzić chłopiec czy dziewczynka więc jakoś nie wierzę że takie zachcianki to na chłopca a inne na dziewczynkę. Już mi to zobojętniało, co będzie to będzie, oby zdrowe i takie śliczne jak pierwsze:)

Gość ninka281
Agnieszka powinnas sie cieszyc!! to jest paskudne

Gość BlackBlack20
Hey Ja też zostanę mamą prawdopodobnie we wrześniu. Będzie to moje pierwsze dziecko. Kiedy warto iść do ginekologa na badanie?

Gość ninka281
blackblack kiedy mialas termin okresu? jak wytrzymasz i nie bedzie komplikacji to idz w 8-9 tygodniu, bedzie juz wszystko widac i unikniesz stresu ze czegos nie ma na usg. Robilas test z moczu rozumiem? Co wymaga konsultacji z lekarzem to przede wszystkim krwawienia i plamienia.

Gość BlackBlack20
Okres miałam ostatni raz 5 grudnia i wiem prawdopodobnie w którym dniu zaszłam w ciąże: 17 grudnia. Zrobiłam bete i według tego mogę uznać, że jestem w ciąży. Czy to normalne, że od czasu do czasu brzuch boli jak na @?

Gość BlackBlack20
Okres powinien pojawić się 1.01.2013 cykl :27 . Dziecko było planowane i za pierwszym razem się udało

Gość ninka281
tak. mnie tak bolal w 5 tym tygodniu. teraz jest troche lepiej chociaz czasem cos tam poczuje. jaka mialas ta bete? 2 razy robilas?? czy raz?

Gość BlackBlack20
Raz robiłam 2.01.2013 i było to 295,00 mIU/ml . Według moich obliczeń do zapłodnienia doszło 17 grudnia wiec minęło od zapłodnienia 20 dni

Gość ninka281
najlepiej zadzwon do lekarza i zapytaj kiedy chce Cie widziec:)

Gość BlackBlack20
Lekarz ginekolog prywatny chcę mnie widzieć 19 stycznia a ginekolog na narodowy fundusz 24 stycznia . Prywatny ginekolog kazał mi barć kwas foliowy i uważać żebym się nie przeziębiła. A na narodowy fundusz lekarz mnie olał nawet o kwasie nie wspomniał a przy tym i mnie obraził ;P

Gość ninka281
Jak masz warunki to idz prywatnie.stres Ci teraz nie potrzebny, skoro tamten jest wredny i chamski. Jezeli nie masz warunkow to idz do innego na NFZ. Nie ma nic gorszego niz nieuprzejmy lekarz:(

Gość BlackBlack20
Byłam prywatnie zbadała mnie, powiedziała, że macica jest rozpulchniona ? że zaczyna się coś dziać a na usg jeszcze nie widać pęcherzyka ponoć to jest normalne bo za wcześnie jest. Powiedziała, że za jakieś 1.5 tygodnia będzie już widać. Nie wiedziałam, że czekanie na ten pęcherzyk i zarodek to taki mały stres. A zwłaszcza te od czasu do czasu kłucie w macicy? w jajnikach? jest stresujące a ponoć to też normalne.

Gość ninka281
blackblack ja bylam na usg w dzien kiedy bete mialam 270 i NIC NIE BYLO WIDAC. nawet cienia cienia pecherzyka. tydzien pozniej byl juz pecherzyk! spokojnie

Gość BlackBlack20
Tylko boje się, że zrobiłam sobie nadzieje a tu może nic nie być. A ja już popadam w manie oglądania ciuszków dla dziecka. Zaplanowałam jaki kolor pokoiku będzie ;P czy kobiety które po raz pierwszy będą matkami tak wariują od początku?:);P

Dzień dobry :* Chłopaki moje obiad gotuja a ja odpoczywam. BLACK witaj ja tez mialam ostatnią @ 5 grudnia. Bóle jak na miesiaczke sa jaknajbardziej normalne.Ja tez je mialam ale teraz juz ustąpiło. BERISHA ile lat ma Twoja córeczka? Jesteśmy w podobnej syt,Ty poroniłaś we wrześniu ja przeszłam wtedy pozamaciczną. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni co? Ja wczoraj miałam ochote na pizze zamowilismy zjadłam a po 10 minutach zwymiotowałam wszystko...siedziałam chyba 20 minut w łazience i wymiotowałam. Stwierdzam ze moje dziecko nie chce zebym żywiła sie FAST FOODAMI ;) Ogólnie czesto wymiotuje nie ma znaczenia czy to poranek czy wieczór.Nawet wieczorem mam wieksze mdłości. Ale tak samo wymiotowałam z synkiem i to byla moja jedyna ciaza zakonczona sukcesem wiec te wymioty mimo ze strasznie męczą to uspokajają mnie strasznie. Ja zywie sie glownie miesem wedlina i ogorkami i tyle.Odrzuca mnie na widok slodyczy wczoraj mąż jadl ciastka i zaczelo mnie na ich widok naciągac.Ale nie uwazam tego za zachcianki.Poprostu przez te wymioty jakos nie mam ochoty na jedzenie. Zachcianki przyjda pozniej...znacznie pozniej. Pamietam z mlodym potrafilam przez dwa tygodnie jesc nonstop koktajl z truskawek i to do tego mrozonych bo nie bylo sezonu.Jadlam koktajl z ryzem,z makaronem pilam sam. Potem jakos mialam faze na JABŁKA wiec wszystko jadlam z jabłkami ;) Nie moge doczekac sie 16 stycznia...takie malutkie serducho.Moje wymarzone. U nas ciaza byla planowana.Ja chcialam juz znacznie wczesniej jak młody był młodszy ale ciagle cos. Mieszkamy sami wiecznie jest cos do zrobienia w domu skonczy sie jedno a pasuje zrobic drugie (Aktualnie remontujemy sypialnie i nie moge sie zdecydowac na kolor.Albo raczej nie moge dojsc do kompromisu z mężem) Ale stwierdzilismy we wakacje 2012 ze jak tak bedziemy czekac na "lepsze czasy" to M.skonczy 18 lat a rodzenstwa mial nie bedzie. Udalo nam sie odrazu zaskoczyc w sierpniu niestety ku memu wielkiemu zaskoczeniu c.pozamaiczna. Nie dopuszczalam do siebie zlych mysli bo skoro poronilam przed synkiem a potem udalo mi sie go urodzic zdrowego to myslalam ze to co złe juz za mną ale jednak. Ogolnie lekarz kazal nam odczekac pol roku.Ale tak samo kazali czekac po poronieniu a ja w 2 cyklu po nosilam juz pod sercem mlodego. Ktos pytał o objawy: Wrzechobecne wymioty i nudnosci Biały śluz ale to już od dłuższego czasu Wreszcie podobaja mi sie moje piersi...szkoda ze to nie na zawsze juz. Sennosc i mega zmeczenie czasem nie ma sił sobie herbaty zrobic Brak apatetu (normalnie nie mialam z nim problemu ;) ) I jeszcze mój stan emocjnalny pozostawia wiele do życzenia... Poryczałam sie jak BÓBR na Filmie o pszczołach,nagminnie rycze na reklamach,i jak jade samochodem i akurat leci Lisowska "W storne słonca" nie umiem powiedziec dlaczego porpstu zaczynam wtedy płakać I zaczynaja mi sie dziwne sny (tej nocy mialam taki pierwszy) Chcialam sobie temperature mierzyc ale mi młody rozbil termometr jakis czas temu. (Probowałyscie kiedy zbierac rtęć kartką papieru? ) Jak to zrobic zeby stopka moja sie nie zlewala z postem? WIE KTOŚ?

Gość BlackBlack20
A ja oprócz braku miesiączki i bólu piersi ale leciutko to innych objawów nie mam to normalne?

Gość BlackBlack20
A ja oprócz braku miesiączki i bólu piersi ale leciutko to innych objawów nie mam to normalne?

Spokojnie jeszcze przyjda napewno inne objawy Mnie piersi zaczely bolec niedawno. Wczesniej zaczelam wymiotowac niz bolay piersi a wszedzi pisze najpierw bola piersi wlasnie Kazda kobieta jest INNA ;)

Gość BlackBlack20
Ale z drugiej strony dobrze, że nie wymiotuję bo miałam niedawno usuwane migdały

BlackBlack20 witaj ja prócz lekko bolących piersi nie mam objawów ale mam nadzieję że nie jest to zły znak :) w którym tygodniu jesteś ?

Gość BlackBlack20
Licząc od ostatniej miesiączki jest to 5 tydzień a wiedząc dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia to jest 3 tydzień. No ja bardzo się denerwuje bardzo już się ,, napaliłam'' na dziecko. Ja już wiem jaki kolor pokoiku będzie;P

Ciąża to fajny stan. Ty juz masz kolor pokoiku Ja właśnie przeanalizowalam BAZE IMION

Gość ninka281
Elmoo z ta rtecia to sen byl czy na prawde kartka zbieralas?

Gość BlackBlack20
hehe ja już wybrałam imię dla dziewczynki: Amelia , Blanka lub Michalina a dla chłopca: Gabriel, Kacper( z rodzinki.pl) ,Patryk lub Feliks

Gość ninka281
dzisiaj czuje sie fatalnie:( nawet nie mam sily wyjsc z lozka. bylismy w miescie ale sie strasznie meczylam. dodam ze normalnie jestem bardzo aktywna. szok