Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka281

sierpien\wrzesien 2013

Polecane posty

ja ograniczam kawę, ale np. wczoraj jedną z mlekiem wypiłam, dziś jeszcze nie i chyba już nie wypije, uważam, że to dobry wynik, bo w pracy piłam zwykle 2-3 kubki :)

Ale sama tak przeszlas, czy przestala Ci smakowac? Bo ja po prostu nie moglam zniesc smaku sypanej kawy. Z ekspresu tak, ale po turecku, nawet z mlekiem, ble

zgadza się, sypana przestała mi smakować, w pracy robiłam kawę i wylewałam potem zimną prawie całą, a z ekspresu czy rozpuszczalna dalej mi smakuje :)

I po wizycie lekarza ,duży poszedł po leki i po chudego do szkoły dzieciak się ucieszy bo sam jeżdzi i wraca ale czasami lubi jak ktoś po niego przychodzi. Zamówienie na rurki z bitą śmietaną złożyłam :) i będą :P ale jak miękkiemu do wieczora nie przejdą wymioty i ta max gorączka to mamy jechać do szpitala :( Ledwo żyję oczy mi się zamykają a nie mam gdzie się położyć yn zajął moje łóźko. Ja dziś zupkę kalafiorową zrobiłam pychota wyszła. JoAsia Powiedziała że teraz różne mega wirusy panują z dużą gorączką,ale przy tych objawach co on ma to również może być jakieś zapalenieopon mózgowych chociaż nie ma sztywnego karku. Więc siedzę przy nim i czekam na leki. Co do namiarów to ok i tak dziś czy jutro nie pojadę. A co do snów to już wolę nie rozmyślać. Wika-ma nic się nie stało zadzwonię jak tylko lepiej się poczuje i zobaczymy co mi powiedzą. BlackBlack20 Właściwie może 2 razy piłam rozpuszczalną z mlekiem-jakoś mnie do niej nie ciągnie.

Asiula, ja trzymam kciuki,zebyscie do tego szpitala nie musieli. I zebys Ty niczego nie podlapala.. U nas sama zupa by nie przeszła, moje małe cos musi miec drugie danie i zupe. tzn jak do szkoly idzie, to o zupe nie pyta, ale wczoraj np. byla pomidorowka.Najbardziej lubi zurek. U nas ciepło, wiosna, a ja siedze w domu i sie telepie, az pod kołdre weszlam. Choc za chwile musze sie ogarnac, kolezanka ma wpasc.

JoAsiaUK - poszukam Gingerbread Man po polsku ale bardzo watpie. Zawsze mozesz pokusic sie o przetlumaczenie :) A kawke pije - w domu pije kawe i herbate bezkofeinowa. Ale w pracy normalna (rozpuszczalna) ale z mlekiem. Z Adasiem pilam kawe z cykoria (mozna kupic w sklepach) bo myslalam ze mniej szkodzi. I pilam w czasie karmienia. Nie polecam. Nie spal w ciagu dnia i caly czas plakal. Odstawcie kawe szczegolnie pod koniec ciazy bo ani one nie pospia ani Wy :)

Basiu, ja pilam i w ciazy i karmiac i moje dziecko do dzis spi pieknie. Mialam za to inny problem, bo mi kopa daje nie kawa, a pepsi,a tego unikalam. Teraz tez mi ciezko, ciagle mi sie spac chce, a po pepsi siegne juz naprawde w ostatecznosci. Wlasnie z ta ksiazka chodzi oryginalne tlumaczenie. Cos znalazlam, ale nie wiem, czy to calosc, musze pozniej pojsc po angielska wersje i zobacze. Bo cos mi sie wydaje,ze za krotkie.

Kurcze jak dać dziecku leki skoro ciągle zwraca.... koło zamknięte Ja może też bym robiła obiad z 2 dań ale u nas trzeba uważać na to co robię na obiad ze względu na miękkiego on ma tendencję do tycia przez leki i uwielbia wszystko to czego nie powinien.Więc nasza 3 jest poszkodowana ze względu na niego,zresztą moi faceci wolą zupy to ja jestem ta od 2 dania uwielbiam konkrety :) Dziewczynki ja znikam bo muszę się przespać już nie daję rady,później się odezwę.

Asiula-czopek. Moj młody kiedys rotawirusa załapał i czopki pomogly. Jedne to vomitushen czy jakos tak, one przy okazji sa lekko uspokajace, a drugie typowo na wymioty-zapytaj w aptece. A pozniej zaaplikowac leki przepisane przez lekarza. powiedz tylko w aptece, bo mlody bierze,zeby nie kolidowalo jakos.

Gość wika-ma
U mnie był obiad nieskomplikowany, tak się znowu źle czuję że nie ma szans na stanie przy garach - upiekłam udziki z kurczaka, do tego ziemniaki i mizeria, najgorzej że na jutro nic nie mam:/ Koleżanka ma dziś zupę koperkową i pomyślałam czy by po niej nie ściągnąć ale jeszcze nie wiem. Moje dziecko nie bardzo lubi zupy z pływającymi warzywami, woli pomidorową, krem z cukinii i pomidorów, rosół. Asiula, nie martw się , może to tylko silniejsze przeziębienie, jakiś wirus, nie zaraz zapalenie opon.

Wika zawsze jakas zapiekanka-makaron, ziemniaki, ser, jakies warzywko, miesko lub kiełbaska i juz obiad. Jestem zła, pozniej napisze, bo mi sie cebula przyjara

nadal nie ochłonełam. W niedziele robimy impreze dla dzieci. W sali. I tam sie placi za dzieci i za doroslych. ja zglosilam,ze rodzicow nie bedzie, wiec nie przygotowuja nawet dla nich poczestunku ani nic, stolika tez nie mamty zarezerwowanego. Za to oplacilam opiekunke dodatkowa. Moj młody czesto chodzi na takie imprezy i zawsze zostaje sam, a ja potem go odbieram. Kolezanka mnie uprzedzala, ze zawsze znajdzie sie taka mama, co bedzie chciala zostac. I co? Dzis jedna z mam dzieci z klasy mowi mi,ze ona sobie nie wyobraza, zeby synka samego zostawiac i ze albo razem, albo wcale. Powiedzialam jej,zeby podjela decyzje, bo ja nie po to oplacilam opiekunke,zeby teraz jeszcze rodzicow zapraszac. Myslalam, ze moze niezbyt to zaznaczylam,ze dzieci sa same. Ale obdzwonilam i sie okazuje, ze dla wszystkich to oczywiste. Tylko nie dla niej. Ale teraz bedzie tak, ze jak ktos przyporwadzi dziecko i zobaczy,ze ona siedzi, to tez zostanie. I juz nie wiem, co robic. Rezerwacji juz zmienic nie moge, a za rodzicow zaplace dodatkowo 100 funtow, sam stolik to jest 30. O ile w ogole jeszcze mozna, bo ja umowe wczesniej podpisywalam.

Gość wika-ma
Musze gotować coś co zje moje dziecko a ono taką zapiekankę to by może włożyło na jeden widelec albo i nie, wybredny jest, nic mu nie pasuje, najlepiej tradycyjnie - zupka lub drugie danie a ja już nie mogę patrzeć na jedno i to samo. Co do imprezy to skoro jasno powiedziałaś że będą same dzieci i jest osoba dorosła do opieki to powinnaś przy tym zostać, myślę że to nie chodzi o opiekę bo opieka będzie co wszyscy wiedzą ale o to że niektóre may po prostu muszą tam wsadzić swój nos, olej ją, najwyżej będzie jedno dziecko mniej - trudno się mówi, wszystkiego nie przeskoczysz.

Ja się dopiero teraz zgłaszam, niedawno z roboty wróciłam i trochę wyrąbana jestem. Wiecie, coś ostatniej nocy musiało wisieć w powietrzu bo ja też jakieś koszmary miałam. A co do kawy, to ja uwielbiam, czarną, gorzką, mocną, parzoną a piję teraz jakieś rozpuszczalne kawopodobne paskudztwo, mam niestety trochę wysokie ciśnienie więc chwilowo wolę sobie tą moją ukochaną kawę odpuścić.

Gość wika-ma
A macie jakieś wewnętrzne przeczucie do co płci? W pierwszej ciąży wiedziałam że będzie chłopak a teraz też niby mi się tak wydaje ale póki nie wiem napewno to zastanawiam się czy nie sugeruję się tym że już mam jednego synka.

Wika-ja od zawsze wiedzialam,ze synek, juz jako mala dziewczynka bawilam sie,ze jestem mama chłopczyka. i sprawdzilo sie. Teraz niby nam to jest obojetne, ale jak mysle o brzuchu, to łapie sie na tym, ze wewnetrzny tez syn. Ale nie mam chyba takiej pewnosci jak poprzednio. Ja mam dwa wyjscia-albo zaplace, albo mojemu dziecku bedzie przykro. Bo w jednej i drugiej sytuacji tyłek bede miała obrobiony. A moze ja przesadzam?

Atana-a sprobuj ricore, jest naprawde fajna i łagodna. Ze mnie jeszcze wnerw nie zszedl. Za to obzarła sie pierogiami. najpierw zjadlam ruskie młodego, potem obsoczyłam z kapusta tatusia i na koniec, pod kawe zostawilam sobie swoje z jagodami. Mam jeszcze z serem, ale to na zaś

Gość wika-ma
Matko, wymieniłaś wszystkie możliwe nadzienia - nie mogliście się zdecydować z czym kupić te pierogi?:P

Gość wika-ma
Moja mama robiła wczoraj z jagodami - pyszne były ale moje dziecko oczywiście nie ruszyło ani jednego, za to ja się najadłam, nie wie co stracił;)

Moj tez nie rusza takich na slodko. Jeszcze lubimy takie z miesem, ale nie kupne, musialabym sama zrobic. A u mnie to tak-nadzienie spoko, lepienie tez, ale ciasta robic nie lubie. Czekam na chetnego. Jutro chce sie pochwalic kolezance,ze nasze starsze dzieci sa rowiesnikami i mlodsze tez beda. Nie mowilabym jej, ale ona bedzie rodzic w szpitalu, ktory ja wybralam i ma usg w przyszlym tygodniu, wiec chce sie z nia zabrac, bo nigdy tam nie bylam. Nie powiem jej przeciez,ze interesuje mnie zawartosc jej macicy, wiec nie bede sciemniac. I tak mysle,ze mama tej kolezanki, to sie ucieszy, jakby jej sie wnuk u mnie mial urodzic, bo ona ciagle mnie wypytuje o dzidziusia. Juz bedzie wiedziala, czemu z nia nalewek nie chce pic. I wlasnie bede taka interesowna,ze powiem tej mamie, ze moj brzuch chce pierogow z miesem. Porosze ja,zeby ze mna je zrobila, na spolke. I wiem,ze ona sie zgodzi.

Hej dziewczyny. Przepraszam, ze malo pisze ale lipnie sie czyje. Po powrocie ze szpitala staram sie jak najwiecej oszczedzac. Bylam dzisiaj u lekarza, powiedzial, ze wszystko jest ok ale musze bardzo uwazac zeby historia sie nie powtorzyla. zastanawia mnie tylko jedno... Wrocilam do domu, wyciagnelam zdjecia z usg i zaczelam sie przygladac... owodnia ma wielkosc 1,97 cm a to wielkosc na 6 t3dz, a zarodek 1,21 cm i wielkosc 7t3dz +/-4d. jak myslicie czy to jest normalne? (z moich obliczen wynika, ze to 8 tydz i 5 dz)

to nie mysl za duzo, niewielki masz na to wplyw, a kazde dziecko inne. Nie porownuj. Dobrze bedzie!

Gość wika-ma
Dokładnie daga - nie porównuj, jest ok to niech tak zostanie, będzie dobrze! A ja się doliczyłam że wg. pierwszego dnia ostatniej miesiączki, już 5 lutego będę miała równo 12 tygodni:) Oczywiście tak naprawdę jestem krócej w ciąży bo 9 tygodni no ale lekarze liczą inaczej więc w przyszłym tyg. zacznę juz II trymestr:) Niestety nijak się to ma do mojego samopoczucia bo zdycham jak zdychałam.

Szczeciara, mi to sie wlecze. Dopiero 7 tydzien. A lekarze maja dwa terminy-jeden wg USG, drugi wg OM. I roznica spokojnie moze byc tydzien. U mnie sie poprzednio to pokrywalo. Poza tym ciaza moze trwac 38-42 tyg, taka donoszona oczywiscie, wiec ten tydzien to bez roznicy.

Gość wika-ma
Ja tam nie wiem jaka jest u mnie różnica między OM a usg - to raczej wiek ciąży obliczony przez lekarza i drugi - obliczony przeze mnie, jakoś nie mogę się przestawić na liczenie od OM bo wiem dokładnie kiedy miało miejsce zapłodnienie - 3 tygodnie później więc to spora różnica, więc jak mogę liczyć że już była dzidzia skoro jej jeszcze 3 tyg. nie było - dziwne to:/ A dziś w końcu gotuję ogórkową, óźniej idziemy do sali zabaw z małym. Miłego dnia:)

hej dziewczynki ja znów do 3.30 nie spałam ledwo żyję ale troszeńke mu przeszło mam nadzieję że będzie co raz lepiej. Miłego dnia wam życzę.

Hej! A co tu dzis takie pustki? I co dzieje sie z Agulkiem? U mnie wywiadówka, teraz po tort jechalam, zamieszanie, jeszcze ten pan zaprosił gosci.

Asiula-to fgm maila od Asi, mojej kolezanki. jej syn ma takie choroby, ze nikomu nie zycze nawet polowy, dlatego zwykle licze sie z jej doswiadczeniem. "polecam doktor Emilię Nowosławską z IZCMP. Jest to neurochirurg, pod którego opieką znajduje się Borysek. Jest do niej bardzo dużo pacjentów i trzeba się naczekać, ale wydaje mi się, że jest to lekarz z prawdziwego zdarzenia. NIe wiem czy przyjmuje prywatnie. Jasne, że możesz podać swojej koleżance moje namiary. " Gdybys chciala te namiary, daj znac

Hejka :) Wybaczcie moje marne zaangażowanie, ale narzekam na brak internetu :( i tak doczytuje z doskoku :) co do wcześniejszych kwestii imion u mnie zostanie chyba Olivier ( inne imiona takie jak Antek i Franek nie przeszły) a dziewczynka albo Wiktoria albo Julia :)