Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka281

sierpien\wrzesien 2013

Polecane posty

ooo, dziwne, ze juz ta pora a nikogo jeszcze nie bylo na forum... Milej niedzieli dziewczynki.

Cześć dziewczyny :) U mnie leniwy weekend, tak leniwy, że nawet za bardzo nie mam o czym pisać :) Niedługo mamy się z M pozbierać i kopsnąć na małe, cięższe zakupy bo w tygodniu nie ma za bardzo kiedy. Mam powyżej uszu tego zimna, ciapy, śniegu i wszystkich innych paskudztw. Ja chcę już wiosnę!!!

Gość m.gda
hej dziewczyny, ja według usg 17.09 :) chętnie się przyłącze was

Gość m.gda
i mam pytanie czy pobolewa was brzuch??

Gość BlackBlack20
Tak bo rozciągają się mięśnie. Mi się pojawiły rozstępy:(

Gość do m.gda
zalezy jaki to ból?

ja to brzuch dosc czesto 'czuje'. Niby nie boli jakos bardzo ale sa dni kiedy czuje skurcze albo mnie ciagnie albo po prostu czuje lekkie pobolewanie w podbrzuszu. Ale nie plamie ani nic. Chyba tak po prostu musi byc. W koncu macica sie rozciaga.

taki jakby przed miesiączką troche chwile boli i przestaje

Cześć!!! Mnie też bolał brzuch na początku ciąży jak na okres=mam tyłozgięcie macicy i ona się podobno wyginała? prostowała? rozwijała?nie pamietam=lekarz mi o tym w pierwszej ciąży opowiadał. Także bez paniki. To normalne. Co tam u Was dziewczynki? Ja wcinam sałatkę jarzynową. Pycha!!! Ostatnio niestety trochę sobie pozwalam z tym jedzeniem= mam straszny apetyt! To dopiero 11 tc a ja już ledwo się dopinam...

Hej, a ja po imprezie urodzinowej mojego zewnetrznego. Jestem zła jak cholera, bo nie wiem, kto ma 5 lat-ten koles, czy jego tata. Zrobili taki sajgon w mieszkaniu, ze najlepiej,zebym zaczela fruwac. W dodAtku mlody dostal jakies super laserowe pistolety, przypadkiem dwa, kazdy inny model, ale obaj teraz szaleje. Pogasilili mi swiatla w calym mieszkaniu, bo nie ma efektu, ta bron mowi, strzela, halasuje i ma jakies czujniki, gdzie sie nie rusze, tam krzycza, ze im robie zaklocenia. Laska przyszla na te impreze i zostala, za nia kilka innych mam. Dzieci sie bawily super, za to rodzice-wszyscy akurat z klasy, bo znajomi zostawili pociechy i pojechali tak sobie. Nie znamy sie za dobrze, nie wiadomo, o czym gadac. Wczoraj tez wkurzyl mnie moj partner. Nie dosc,ze to ja jestem w ciazy, nie dosc, ze mi sie deforumuje figura i boli brzuch, to jeszcze nie moge pic piwa, a on bezczelnie sobie otworzyl i saczyl, a ja slinotoku dostalam. Co do bolu brzucha-w pierwszym semestrze podobno jest dziwne, jesli on nie wystepuje. Rozciaga sie macica, usypijaja na chwile jajniki, dziecko rosnie, lekko juz naciska(mimo,ze tyci-tyci jest). Ja od kilku dni wieczorami mam tak silne klocia w pachwinie, ze na poczatku sie wystraszylam. Ale poczytalam,ze to normalne. Pochwalilam sie dzis kolezance, 13 jade z nia na jej usg, a przy okazji zobacze szpital. I ona mi zdradzila,ze nasza wspolna kolezanka jest tez w ciazy i tylko o tydzien krocej niz ja. Mialam wczoraj wywiadowke w polskiej szkole, okazuje sie,ze jestem mama geniusza. Ciekawe, czy angielska nauczycielka jutro powie to samo?

Anulka, wlasnie, bo zapomnialam-ja w pierwszej ciazy tez mialam tyłozgiecie i wiesz, lekarz mi powiedzial,ze to wszystko moze, choc nie musi sie zmienic. I rzeczywiscie, a miare jak mlody rosl i robil sie ciezzszy, tak naciskal, ze rodzac mialam juz prawidlowe polozenie macicy.

dziewczyny a co z seksem?? bo naczytałam się że orgazm jakieś tam skurcze powoduje

poczytaj, kiedys juz o tym pisalysmy. Spokojnie, to nie jest zabronione, a nawet wskazane, jesli nic Cie nie boli.

Fajnie się Was czyta ;-) Usmiałam się na myśl o świecących mieczach;-) moja córka też lubi się tym bawić a mąż jej kupił kolejkę wielką na cały pokój i sam się nią bawił;-) ach te chłopy...a potem odkurzaj pomiedzy torami.

no właśnie troche mnie oli ten brzuch i dlatego mam obawy

Mnie niedawno tez bolal brzuch, a ochote mialam i sie umowilismy,ze jak co, to sie nie pogniewamy i przerwiemy. I sex okazal sie byc lepszy od no-spy. Faceci to sa dzieci, dlatego ja mowie,ze dwojke juz mam, a trzecie w drodze. Wiekszosc zabawek, ktore ma mlody od tatusia, to sprzet, ktory ten starszy sam chcialby miec. A wiecie, jaka jest obraza, jak mlodemu cos do gustu nie przypadnie? Kiedy dzwonilam do dwoch mam z podziekowaniem za te watpliwie przyjemne dla mnie prezenty, okazalo sie, ze to ich mezowie wybierali.

Gość Papryka82
Hej Ale brzuch mnie boli chwilami tak co 2 dzien a Was ??

JoAsia no u mnie też okazał się zbawienny bo przestało bolieć, to mija pierwsza ciąża dlatego przewrażłiwiona jestem, mnie czasem dwa dni wogole nie boli i pozniej boli nie ma reguly

Papryka, mnie boli zazwyczaj wieczorem po intensywnym dniu . czasem boli chwile, czasem dluzej. M.gda-poprzednio lekarz mi mowil,ze nie ma przeciwskazan, a w starszej ciazy to nawet przyjemne dla dzidziusia, bo sie go kolysze. A jak czytam, to ogolnie podczas calej ciazy (o ile rzeczywiscie nie ma przeciwskazan) seks dziala stymulujaca i uspokajaco na organizm. Wiadomo, poszalec z pozycjami nie mozna, ale to nie znaczy,ze nic nie mozna

dzięki uspokoiłaś mnie trochę we wtorek idę do lekarza to bede wiedziała czy z moją fasolką wszystko dobrze

Gość BlackBlack20
Mnie też boli ale to mięśnie się rozciągają więc nie łykam niczego.

ja nie łykam, bo radze sobie inaczej, ale wiem,ze czesto dziewczyny w ciazy pomagaja sobie no-spa

Halloooo wrześnióweczki ;) Komputer miałam zepsuty,do tego w pracy od wtorku do piątku.Beznadzieja. Próbuje zjeść kolacje.Najpierw odgrzałam udko i duszony ryż ale ruszyłam kika razy widelcem i to nie to.Teraz próbuje zjeść wczorajsze gołąbki ale czuje że to też nie to. Nienawidze tego uczucia!!!Macie tak? Przygptowuje sobie jedzenie ruszam kilka razy widelcem i nie dam ray zjeść ani kęsa wiecej. Wymioty chyba ustępują bo tylko 2-3 razy dziennie więc jest git w porównaniu z tym co było. Od jutra już "niezakłócone niczym" wolneeee. Od soboty nie odbieram telefonów nie dam sie juz w nic wkrecić. Jutro nadrobie... WITAM NOWE CIĘŻARNE. ;) WIKA ja czuje mocno że to chłooopak. Mowie do niego JAK DO MĘŻCZYZNY :) EJ jak tak wasze brzuchy.W pierwszej ciąży dłogo czekałam na brzuch i jestem teraz zdzwiona bo brzuch mi odstaje i wciągnąć sie nie da.Jak tak dalej pojdzie to będe niezła orka :) A męż mi dziś mowi że może jednak tych dzieciów jest dwójka dlatego tak wymiotuje i dlatego brzuch odstaje. Ale NIE NIE NIE bez jaj.Jak widziala jedno to chyba się drugie nie schowało. Bo na pierwszym usg lekarka widziała 2 pecherzyki.No ale na drugim inna już jedno serducho. EHHH ;)

joAsia a jak sobie radzisz z bólem ? ja też mam takie odczucie że brzucha wciągnąć nie mogę ;)

Hej dziewczynki "nowe i stare" :) Nie pisałam bo nie miałam siły i zabardzo kiedy,wreszcie odespałam bo syn jeszcze śpi. JoAsia to jest moje gg 3931119 jeśli koleżanka też ma to sper i chętnie z nią porozmawiam na temat neurologa. Przeczytałam wasze wszystkie posty ale taka jakaś jestem rozbita że nie wiem co pisać. Dziś idę z młodszym do stomatologa i po wyniki badań,jutro jadę do CZMP zamówić wizyty lekarskie bo nie mogę dodzwonić się nigdzie i zapisać się do innego gina bo ta mi coś nie leży,a dostałam namiary od koleżanki z pracy która ma termin na 17lipca :) Miłego dnia wam życzę :)

HEJ :* Istne szaleństwo.Wlasnie wstałam.Uwielbiam mieć WOLNE... Mateusz chory.Jelitówka jakaś wymiotuje gorączkuje.Nocka nieprzespana więc odsypiamy od rana.On jeszcze śpi.Biedny umęczyło go strasznie. Popołudniu do lekarza. Mam nadzieje że się nie zaraże.Chociaż i tak wymiotuje wiecznie to co za różnica? Dziś mnie wzruszył na maksa...pyta się czy może coś bratu powiedzieć.Nachylił się nad brzuchem i mówi "Kocham Cię!" i mnie pocałował w brzuch i się pyta czy mu dzidzia coś powiedziała! Aż łzy miałam w oczach...mogliśmy sie wcześniej na rodzeństwo dla niego zdecydować!!! ;)

Elmoo, ja tego nie widzialam,a sie wzruszylam. Moj synek, kiedy dowiedzial sie o wewnetrznym rodzenstwie najpierw krzyknal jupii, a potem zapytal-jak sie czujesz? boli cie brzuch mamo? I co chwila mi przypomina,zebym uwazala, bo mi dzidzia moze wypasc. Co oczywiscie nie przeszkadzalo mu,zeby dzis do mnie strzelic z pistoletu na piankowe naboje, dostalam w sam pepek. Obiecalam,ze dzidzius mu kiedys odda. Nie wyspalam sie-ten starszy nie poszedl do pracy, bo podobno sie zle czuje i w nocy apteczke przewalal. Potem zawalila nam sie w kuchni szafka ze sloikami (na szczescie bez strat), pozniej mlodszy wstal na siku (a ja wszystki slysze), a na koniec, chyba o 6.30 sasiadka zalozyla buty na obcasie. Rano bylam na dorobku, pozniej urzedy, sklepy, teraz robie żeberka. Po poludniu wywiadowka. Najbardziej denerwuje mnie ten pan, co zamiast w lozku lezec, placze mi sie pod nogami. Ja na bole brzuch pije rumianek, robie sobie delikante masaze, albo gimnastyke, zeby porozciagac niektore miesnie, czasem tez wskakuje do wanny z goraca woda (to podobno w ciazy niewskazane,ale mi pomaga) i namaczam gabke taka bardzo zimna woda i tak co chwila te zimna przykladam. W poprzedniej ciazy praktykowalam oklady z zywego kota, niestety teraz nie posiadam. Jakos mi przechodzi. Zamowilam sobie dzis fissan, kolezanka leci do Polski na ferie i ma mi kupic kilka tub, o ile dostanie. Asiula-odezwalam sie do Ciebie