Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem alkoholowy

od dzis nie pije - kto ze mna?

Polecane posty

Gość zamyslonaaa
A ja bym sie dlaodmiany czegos napila .

Gość problem alkoholowy
Witam Panstwa :), nie, nie ciagnie. To chyba bardziej chodzi o popijanie czegokolwiek. Mam nadzieje, ze jutro nie obudze sie z trzesacymi rekami :P

Gość zamyslonaaa
Ajven, tak. Nawet teraz siedzi gdzies i pije tzn podeizewam, ze powoli juz nadciaga w strone domu. Pije ale szczerze to mi to juz wisi co on robi.

Gość problem alkoholowy
zamyslonaa - mowilas ze w weekendy nie pije tylko bawi sie z dzieckiem

Gość zamyslonaaa
Problem alkoholowy, tak sobie dzis o Tobie myslalam prawie caly dzien..

"samiec alfa 86 Można przestać w ogóle, i można spowrotem nauczyć się pić "niepatologicznie" mimo, że większość terapeutów się z tym nie zgadza witam Panie " xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie słyszałem o takim cudownym przypadku

Gość zamyslonaaa
Problem alkoholowy a widzisz zrobil wyjatek , buntuje sie, doslowniejak dziecko sprawdza kto silniejszy, chyba mu sie w glowie nie miesc, ze janie protestuje i dajemu wolna reke.

Gość zamyslonaaa
Ajven, co mam pisac .moj Mpije i pije zkazdym dniem, miesiacem coraz wiecej, stracil juz nad tym kontrole. Czekam cierpliwie az z gory cos pierdolnie :)

Gość problem alkoholowy
Ajven - licze po cichu, ze bede takim przypadkiem, przestane pic codziennie a po paru miesiacach bede pic tylko w weekend, nie odbieraj mi nadziei :)

Ja nie piję prawie 3 lata, przeszedlem pełną terapię, chodzę do AA, przeczytałem morze literatury i NIE SŁYSZAŁEM o powrocie do picia kontrolowanego. Alkoholik traci ją raz na zawsze.

Gość zamyslonaaa
Samiec, to co laczymy sie z reszta i zero % ? Ja bym sie prawde mowiac napila pol kieliszka baileys'a

Gość zamyslonaaa
Samiec, to co laczymy sie z reszta i zero % ? Ja bym sie prawde mowiac napila pol kieliszka baileys'a

a te przypadki które zna samiec alfa, widocznie nie byly uzależnione od alkoholu

no to nie były alkoholikami, albo popłyną prędzej czy później

Gość zamyslonaaa
Hahaha samiec wiedzialam. Ja i tak nie pije wiec nie odczuje braku. Ale dzis swieto to sobiecos lykne.

Gość zamyslonaaa
Kolega kiedys pil 7/7 w tyg . Nie pil kompletnie nic przez rok moze dwa raz chcial.sie napic "niepatologicznie" i po kilku mies umowu wpadl w wir...

Gość problem alkoholowy
Ajven jako powiedz mi prosze kto identyfikuje osobe uzalezniona jako "alkoholika"? sam chory, lekarz, rodzina, po jakim czasie bede mogla stwierdzic czy jestem uzalezniona czy nie? Dodam, ze nie pije do upicia sie ale za to codziennie po 2 kieliszki wina albo 2-4 drinki. Z udanie sie do AA poczekam jeszcze do marca.

Gość zamyslonaaa
Samiec to nie pij :p

Gość problem alkoholowy
samiec - nie lubisz pic? ja za dobre Montepulciano jestem w stanie oddac obiad :)

Jak ktoś nadużywa w towarzystwie, to wystarczy pokończyć znajomości. Ale definitywnie spalić mosty, i zacząć się obracać wśród normalnych ludzi.

Drinka sam może wypije raz na rok :) Za wódką w ógle nie przepadam, ale jak są święta, czy urodziny jestem za :D Wina w ogóle, nie trawię, chociaż miło czasem z kobietą łyknąć :) Piwko kocham

"problem alkoholowy Ajven jako powiedz mi prosze kto identyfikuje osobe uzalezniona jako "alkoholika"? sam chory, lekarz, rodzina, po jakim czasie bede mogla stwierdzic czy jestem uzalezniona czy nie? Dodam, ze nie pije do upicia sie ale za to codziennie po 2 kieliszki wina albo 2-4 drinki. Z udanie sie do AA poczekam jeszcze do marca." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Osobę uzależnioną identyfikuje terapeuta, specjalista w poradni leczenia uzależnień. Alkoholik nie pije zawsze do upicia, alkoholik moze nie pić ciągami, moze miewac okresy abstynencji nawet roczne....chcąc pokazac wszystkim ze wcale nie jest alkoholikiem. Alkoholik to nie ten zaszczany w bramie, to nie ten bezdomny. Alkoholik to często osoba z wyższej sfery, prezes, ksiądz, sędzia itp

Gość zamyslonaaa
Problem alkoholowy, mi sie zawsze wydawalo, ze kieliszek no moze dwa dziennie to mic strasznego...a Ty mi tu z alkoholizmem. Dalas mi dzis do myslenia :)