Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem alkoholowy

od dzis nie pije - kto ze mna?

Polecane posty

Gość problem alkoholowy
zamyslonaa - i tu jest pies pogrzebany - koszt, zmienilam prace, wzrosly zarobki i tlumaczylam sobie, ze skoro pije porzadne wino, to pije dla smaku :P czlowiek dorosly a gluuuupi

Gość zamyslonaaa
Oczywiscie, ze normalne to nie jest. Ja na to wolywu juz nie mam.

Gość problem alkoholowy
ja nie lubie byc pijana, pije do pierwszego "zaszumienia" podobno badania wykazaly (nie czytalam znalazla i przeczytala siostra) ze picie od czasu do czasu w wiekszych ilosciach (czyli do upicia sie) jest lepsze dla organizmu niz picie codzienne w malych ilosciach

Gość problem alkoholowy
zamyslonaa a od kiedo tak sie dzieje?

Gość zamyslonaaa
Zakazac moge, zakazuje ale co z tego przeciez nke bede stala z miotla przed drzwiami knajpy :/

Gość hjdsahja,J
Dzisiaj wiele samotnych ludzi pije przed komputerem a ja sie do nich zaliczam , mieszkam na emigracji i alkohol czasami pomaga . Narazie wydaje mi sie ze nie mam problemu bo potrafie sobie odmowic ,nie pije codziennie , raz w tygodniu albo raz na dwa tygodnie .

Gość problem alkoholowy
Skoro rozmowa nie pomaga tonie mozesz zabrac mu pieniedzy? karty do konta albo cos..

Gość kierowca bombwca
jestem alkoholikiem, praca duzo pracy pozwala mi nie pic przez 2tyg a czasami ta sama praca kaze mi sie napic bo fajnie poszło bo zle poszlo, bo i owamto, ogolnie z tym trzeba sie pogodzic wedlug mnie, alkoholikiem zostaniesz do konca zycia, ja probuje i wiem jak to jest

Gość problem alkoholowy
hjdsahja,J - eee raz w tygodniu to dla zdrowia :P

Gość zamyslonaaa
Hmmmod kiedy jak siegam pamiecia to po slubie, potem bila cisza, ciaza i zaczelo sie znowu rozkrecac a z mies na mies jest tylko gozej. Wsumie trwa to 2 lata w raz cisza potem bumm.

Z kim się zadajesz takim się stajesz :-Pkaca mieć nikt nie lubi, więc też na pewno sobie zdaje sprawę że coś nie tak. Jak lubi wypić, to niech wypije od czasu do czasu z normalnymi ludźmi, a nie z kolegami alkoholikami. Zerwanie kontaktów to podstawa.

Gość problem alkoholowy
kierowca bombwca - jak sie czujesz przez te dwa tygodnie kiedy nie pijesz?myslisz o tym, etc

Gość zamyslonaaa
Karte moge zabrac i juz zabieralam nie raz tylko co z tego jak albo zamowi nowa albo pojdzie do banku po kase. Kazde ma swoje kato..

Gość kierowca bombwca
tia samiecy ty wiesz z kim ontakty zerwac a z kim nie, ty wiesz kto i zkim

Gość problem alkoholowy
zamyslonaaa a kiedy ma czas na kontakt z dzieckiem jesli przychodzi do domu pijany?

Gość zamyslonaaa
Eeech, zycie nic nie poradze wplywu tez ju na niego zadnego nie mam... Moge gadac, gadac zakazywac, odbierac niemal z pracy ale co to da jak za tydz znowu powtorka....

Gość hjdsahja,J
Obawiam sie ze byloby czesciej gdyby nie to ze tu alkohol nie jest powszechnie dostepny w supermarketach ,tylko w monopolowym ,ktorego w mojej okolicy nie ma , w sobote zamykaja o 15 a w niedziele zamkniete . Moze jakbym musiala wypic to nie bylaby to przeszkoda .

Gość kierowca bombwca
sorki dzis jestem nabity wytrzymałem miesiąc, normalnie musiałem sie nabić gorzałą co czwarty dzień, miesiac mi praca na to nie pozwoliła, nie muslałem o tym, nie wiem, nie potrzeba mi było, dzis w koncu wyluzowałem, mam w tylku k 0,7 i jeszcze z drina trzasne, nie wiem, jak dawalem rade fajnie bylo i szokowany ze nie pije, mysle poprawa, szok, staram sie lepiej, nie wiem, moze lepiej, ale jeszcze nie wiem

Gość zamyslonaaa
Weekendy nie pje i ysiedzi przykladny maz i ojciec w domu. Wiec malym zajmuje sie w weekendy

Zamyślona zagroź odejściem, i to szybko. Musisz być stanowcza. Jak zobaczy, że to nie są żarty zrobi coś z tym. Jak nie to nie jest Ciebie warty.

Gość zamyslonaaa
Mozna wogole przestac pic? Odckac groba krecha co bylo i zaczac zyc na nowo?

Gość problem alkoholowy
widzialam "wszyscy jestesmy" ale dawno temu i musze tozrobic jeszcze raz

Gość zamyslonaaa
Alfa..haha zagrozam, on zagrozil, ze sie wtedy zabije :/ . Nie jest wart to wiem, bo jakmozna taka przykrosc sprawiac osoba ktore sie kocha.

Gość kierowca bombwca
podobno można, takie chodza słuchy, chyba znam nawet jednego takiego z opowiadania, reszta dale tankuje, ja tak nie chce skonczyc i koterskiego nie bede oglądał bo to kretyn

Gość problem alkoholowy
zamyslonaa - tak wlasnie chce, przerazil mnioe jeden temat mamy na macierzynskim topiku. Napisala, ze pila przez ciaza, myslalam ze ciaza i dziecko sprawia, ze przestanie a po 3 miesiacach od porodu znowu zaczela, Inna jej zawtorowala, ze pije juz od 11 rano zeby sie odstresowac a obok biega roczne dziecko! Wiem, ze na tym forum pelno nieprawdziwych tematow ale tamten mnie przestraszyl

Gość zamyslonaaa
Tez ogladalam dawno temu....

Można przestać w ogóle, i można spowrotem nauczyć się pić "niepatologicznie" mimo, że większość terapeutów się z tym nie zgadza

Gość zamyslonaaa
O boze...jak mozna pic gdy w domu malenkie dziecko. ? Masakra