Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem alkoholowy

od dzis nie pije - kto ze mna?

Polecane posty

Ajven ja nie piszę teraz o niej. Są ludzie, którzy nigdy się nie uzależnią wypijając hektolitry wódki, bo nie są podatni na uzależnienia.

Gość problem alkoholowy
samiec, mysle, ze granice "pije, bo mi smakuje" dawno juz minelam, teraz alkohol to integralna czesc mojego wieczoru. Boje sie, ze jezeli teraz tego nie okielznam to bedzie sie za mna ciagnac i w koncu przejmie kontrole na dobre Zamyslona : gadanie do siebie to jedno a mi wymykaja sie slowa jak o czyms mysle i mowie na glow "jablka" bo mysle o kupieniu jablek :/

Gość mikimki
z tym gadaniem nagłos to ciekawe :) ale nawet ludzie nie pijacy tak mają "myslą głosno":)

Oczywiscie, nie kazdy pijacy jest lub bedzie alkoholikem. Tylko widzisz, Ci ludzie co pija te hektolitry i sie nie uzalezniaja, nie pija sami, nie pija w ukryciu, pija w taki sposób, którego ja alkoholik nie rozumiem

wypijałem kilkanasie piw i cwiartke zeby uzyskac moj ulubiony stan...to co mi jeden drink?:o

Gość mikimki
problem w tym ze na jednym sie nie kończy tylko chce sie wiecej i wiecej az do okreslonego stanu.

Gość problem alkoholowy
mysle, ze uzaleznienie od alkoholu to troche bardziej skomplikwoane zagadnienie niz zyganie na drugi dzien, przeciez nie myslisz o konsekwencjach jak pijesz, wtedy wszystkie problemy znikaja, nie przejmujesz sie niczym

Gość mikimki
wydaje mi sie ze miałna mysli ulubiony stan -taki w którym juz ma nieswiadomosć czynów czucia złego bolu itd

Nie myślisz. Ale jak wytrzeźwiejesz pomyślisz, i stwierdzisz, że jednak nie jest tak fajnie. Ja nie lubię być pijany :o i nie byłem z pól roku :D

"samiec alfa 86 Po jednym drinku nie jesteś pijany, i myślisz trzeźwo jeszcze." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx no widzisz...alkoholik mysli inaczej. Myśli ze nie jest pijany, ze wszystko jest ok, ze jest normalnie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ulubiony stan?Rzygać jak kot na drugi dzień?Albo naj**any nie umieć się zachować w towarzystwie?? witam Panie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx widzisz, ja bylem w takim stanie ze mogłem wypic duzo i nic mi nie było na drugi dzien. Rano piwko i zajebiste samopoczucie. Z czasem trzeba było barziej sie leczyc piwkami. Zajelo mi to 8 lat. Przeciez nie od razu zacząłem tak chlac

" samiec alfa 86 Nie myślisz. Ale jak wytrzeźwiejesz pomyślisz, i stwierdzisz, że jednak nie jest tak fajnie. Ja nie lubię być pijany i nie byłem z pól roku " xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tak mysli zdrowa osoba...ile ja razy wołałem wszystkich świętych jak mnie telepało. Dwa dni odpoczynku i od nowa w palnik. Ja piłem dziennie 6 piwek i cwiartke...potem piłem samą wódkę bo piwo juz nie wchodziło

czyli jak widzisz pije sie coraz wiecej....zacząłem od piwka tygodniowo....parę lat i poleciało z górki na pazurki. A pic zacząłem późno...ok 24 roku zycia, wczesniej nic a nic

Gość mikimki
leczyc sie na następny dzien nastepnym alkoholem bo tak kiepskie samopoczucie ,i nie chodzi o wymioty i ból glowy tylko o psychike , dlatego kołko sie zamyka bo ten stan jest nie do zniesienia i tak zaczynaja sie ciagi niestety.

Tak, ten stan jest nie do zniesienia, trzęsą się ręce, masz wybuchy gorąca, kołatanie serca, pocisz sie jak cholera, cięzko oddychasz. Pijesz cwiartkę i jesteś wsród żywych:opowiedzmy

nie z nudów, miałem dziecko, potem drugie a przy dzieciach raczej sie nie nudzisz. Zapijałem problemy, odstresowywałem się, uspokajałem,

Gość problem alkoholowy
ajven jak fizycznie przechodziles odstawienie alko, musiales isc do szpitala na odtrucie? halucynacje?

napisałem na tym forum kilkanascie tysięcy postów o alkoholiźmie:), można poszukac i poczytac:)

niee...do delirium nie doszedłem na szczęscie. Na detoksie nie byłem. Poszedłem do poradni chyba 3 dni po wytrzeźwieniu i zacząłem terapie

Gość problem alkoholowy
tak tez zrobie :) dzieki

Gość mikimki
od tak zaczoleś terapie jak to wygladalo?? dostales jakieś leki???

jakie leki?...nie ma leków na chorobe alkoholową:o Ja bardzo chciałem przestac pić, robiłem wszystko co mi mówili na terapii i robie to do dziś i nadal nie chce pić