Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czerwony od st贸p do g艂贸w 587

OPTIGEN ZLIKWIDOWANY!!!

Polecane posty

Najwi臋ksza firma w Rzeszowie oferuj膮ca tzw. optymalizacje ZUS dla drobnych przedsi臋biorc贸w, po ponad roku zwodzenia o mo偶liwo艣ci uzyskania z Wielkiej Brytanii certyfikatu A1 i pobierania kasy na abonament rozwi膮za艂a wczoraj nagle umowy z dotychczasowymi klientami, likwiduje dzia艂alno艣膰. Ka偶e wraca膰 na polski ZUS od 1 stycznia! Masa klient贸w zosta艂a na lodzie. B臋dzie musia艂a zwraca膰 zaleg艂e sk艂adki ZUS. Niekt贸rzy ponad roczne! Zobaczcie sami wpis w Krajowym Rejestrze S膮dowym: Optigen Rzesz贸w ul. Targowa. Czy mo偶e jest tu kto艣 kto by艂 o Optigenie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 drama
Ja te偶 by艂em w Optigenie i to oko艂o 3 lata. Mam NIN, ale nie uzyska艂em A1. Mam te偶 przez ZUS ustalone ustawodawstwo w wielkiej brytani po przeprowadzeniu dochodzenia. Prosili jeszcze, aby do pe艂ni szcz臋艣cia dos艂a艂 A1, ale nie wskazali kiedy. Od tej pory cisza, sk膮d taka pewno艣膰, 偶e trzeba zwraca膰 sk艂adki ZUS?

Udost臋pnij ten post

prosz臋 Ci臋 Kolego wy偶ej odezwij si臋 tutaj cho膰 raz. Jestem sama w tej sytuacji. Mnie przez p贸艂tora roku zwodzili 偶e nie ma po co lecie膰 do Londynu bo nie dostaniemy NIN, rezerwacj臋 by艂y ci膮gle zawieszane i go nie mam. W zasadzie nie mam nic opr贸cz umowy o prac臋 i karty Ehic a wczoraj przekazali 偶e ko艅cz膮 swoj膮 dzia艂alno艣膰 i 偶eby艣my z dniem 1.01 wr贸cili na Zus. Napisali na po偶egnanie 偶e obie strony zar贸wno zus jak i brytyjski odpowiednik 偶膮daj膮 dokument贸w kt贸rych osoby czasowo przebywaj膮ce w anglii nie s膮 w stanie uzyska膰 i przedstawi膰. Zus podobno napisali 偶e przy kontroli 偶膮da druku A1 i wszystkich dokument贸w w komplecie je艣li nie to najprawdopodobniej b臋dziemy zwraca膰 zaleg艂e sk艂adki. Optigen og艂osi艂 to wczoraj wiecz贸r, czyli sobota potem weekend i nowy rok. Nie mo偶na 偶adnej informacji zasi臋gn膮膰 przez powr贸ceniem do ZUS kt贸re w tym przypadku musi odby膰 si臋 1.01. Ko艅cz膮 prac臋 z osobami "na tym programie" i koniec. Co艣 tam rzekomo ca艂kiem innego maj膮 zaproponowa膰 ale nie wiadomo kiedy. Skoro optigen jest likwidowany z KRS to na pewno to tylko gra na zw艂ok臋 naiwnej reszty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
Nie wiem czy ta firma jest likwidowana, w KRS nic takiego nie wida膰. Gdy ja by艂em kontrolowany przez zus, przes艂a艂em im NIN, bilety lotnicze, rachunki etc i post臋powanie zosta艂o zako艅czone. Wyst膮pi艂em te偶 po A1, ale niestety go nigdy nie otrzyma艂em. Teraz z za prac臋 w UK powinni艣my dosta膰 drugki P45, a co roku P60 i to te偶 s膮 dowody zatrudnienia. Ale co b臋dzie nic nie wiadomo, ciekawe czy b臋dzie mo偶na dodzwoni膰 si臋 w poniedzia艂ek.

Udost臋pnij ten post

wpisz w google KRS 0000323931 w likwidacji od listopada, prezes Ireneusz K. podpisa艂 o艣wiadczenie. wygl膮da 偶e si臋 ukrywali przed klientami przez ten czas bo jeszcze miesi膮c temu odpisa艂a mi mi艂a pani, 偶eby czeka膰 na inna opcj臋 potwierdzenia ni偶 A1, kt贸rego w tej chwili uzyska膰 z Anglii si臋 nie da. Teraz znienacka ko艅cz膮 dzia艂alno艣膰, dzi臋kuj膮c za dotychczasow膮 wsp贸艂prac臋 偶e nie s膮 w stanie nam tych dokument贸w za艂atwi膰 gdy偶 zus zablokowa艂 wydawanie przez Anglik贸w zar贸wno NIN jak i A1 stawiaj膮c takie wymagania kt贸rym nie da si臋 sprosta膰. Ponadto ewidentnie pisze 偶e zus 偶膮da kompletu wszystkich dokument贸w za okres zatrudnienia nie akceptuj膮c "cze艣ciowych " Je艣li masz Nin i by艂e艣 kontrolowany jeste艣 w du偶o lepszej sytuacji. Jednak mo偶e si臋 okaza膰 偶e P60 (kt贸ry mam) i payslipy b臋d膮 niewystarczaj膮ce. Je艣li chcesz mog臋 Ci wys艂a膰 te wszystkie obwieszczenia kt贸re podali w panelu klienta. Niestety ...aMo偶emy obudzi膰 si臋 z r臋k膮 w nocniku kt贸rego艣 pi臋knego dnia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
Je偶eli b臋d膮 problemy z ZUS czeka to tysi膮ce Polak贸w bo takich firm jak optigen jest sporo. Niestety zako艅czenie jest fatalne, ale przez te lata trudno si臋 o co艣 doczepi膰. Ciekawe czy dostaniemy druki o zako艅czeniu pracy.... Dost臋p do panelu mam czyta艂em te wyja艣nienia, szkoda ze pisz膮 o nowych rozwi膮zaniach a firma w likwidacji....

Udost臋pnij ten post

tak. Tylko 偶e cz臋艣膰 os贸b jednak dosta艂y ten A1 kt贸re wcze艣niej na samym pocz膮tku mia艂y wsp贸艂prac臋. Ty cho膰 masz NIN, to ju偶 co艣. Mnie ponad rok zwodzili 偶eby si臋 wstrzyma膰 z wylotem, poniewa偶 by艂oby to bezcelowe. Od pierwszego id臋 na S艂owacj臋. Moja ksi臋gowa m贸wi 偶e 偶e S艂owacji ma sporo klient贸w i tam bez problemu (na razie ) wydaj膮 A1. Nawet nie trzeba jecha膰.Trzeba si臋 spieszy膰 bo nied艂ugo ze S艂owacja mo偶e by膰 to samo. Z zus kontroli nie mia艂am 偶adnej przez te p贸艂tora roku, nic nie b臋d臋 tam zanosi艂a 偶eby nie poruszy膰 "mrowiska " na razie milcz膮. Jednak kiedy艣 jak to Zus po latach mog膮 zarz膮dzi膰 kontrol臋 dokument贸w A1 i zaczn膮 si臋 schody... dla tych kt贸rzy nie maj膮 za ten okres pracy za granic膮. To wynika ewidentnie z tego co napisali. Tak ochoczo pisali ci膮gle 偶e to ustawodawstwo unijne "nie do ruszenia " a jednak co艣 da艂o rad臋 to ruszy膰. Tobie mo偶e dadz膮 ju偶 spok贸j drugi raz, ale my bez Nin i reszty. Id臋 jutro przepisa膰 ca艂y maj膮tek na matk臋. Pozdrawiam. Napisz jeszcze jakby艣 si臋 co艣 wi臋cej dowiedzia艂, mo偶e znasz jeszcze kogo艣 w podobnej sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Witam kolego ja jestem w takiej samej sytuacji i nie wiem za bardzo co robi膰. Nawet nie chc臋 my艣le膰 gdyby trzeba p艂aci膰 zaleg艂y zus. Jak mo偶esz prosz臋 odezwij si臋. I bym prosi艂 co艣 dok艂adniej o S艂owacji.

Udost臋pnij ten post

Po prostu jak napisali umowa o prac臋 w Anglii wygasa 31 grudnia. Wi臋c musisz z dniem 1 stycznia mie膰 ju偶 podpisana inna umow臋 np na Litwie, S艂owacji. Szukaj szybko firmy najlepiej z okolicy, kt贸ra Ci臋 zatrudni od 1.01. Wtedy nadal (jak si臋 mo偶e okaza膰 teoretycznie) nie podpadasz pod polski zus. Je艣li tego nie zrobisz a nie zarejestrujesz si臋 w Zus ponownie b臋d膮 naliczone sk艂adki za zaleg艂y zus r贸wnie偶 od 1.01. Proponuje Ci zrobi膰 to pierwsze rozwi膮zanie. Nie informuj o niczym zus, szybko zatrudnij si臋 w innej firmie za granic膮, tylko nie ponownie Anglia. Wtedy by膰 mo偶e otrzymasz ten A1 z tej firmy ale ju偶 oczywi艣cie za okres zatrudnienia w niej. Co do okresu pracy w Anglii i brak na ten okres A1 to b臋dzie po prostu rosyjska ruletka.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuje. Wczoraj troch臋 szuka艂em-kilka znalaz艂em,ale mam obawy czy si臋 sytuacja nie powt贸rzy. Mo偶e Ty znasz jak膮艣 w miar臋 pewn膮 ? Ja jestem z okolic Katowic.

Udost臋pnij ten post

p贸藕niej do Ciebie napisze na meila.

Udost臋pnij ten post

Do Ciebie Kolego wy偶ej ! Zgadzam si臋 z Tob膮 jak najbardziej. Doceniam uczciwych ludzi, zawsze w stosunku do moich klient贸w tak post臋puje. Przez ponad rok odk膮d wesz艂am na pe艂ny zus bardzo chcia艂am by膰 uczciw膮 obywatelka i wszystko op艂aca膰 jak nale偶y. Tak te偶 czyni艂am. Niestety prowadz臋 handel obwo藕ny i wraz z nadej艣ciem kryzysu przy utargach dziennych 50-60 z艂 dalsze op艂acanie zus 1000 miesi臋cznie wymusza艂o na mnie zaci膮ganie kolejnych po偶yczek aby ui艣ci膰 kolejne transze. W moim rejonie handel ca艂kowicie upad艂, powoli wszystkie sklepy s膮 likwidowane. Nikt nic nie chce kupowa膰, nic nie potrzebuj膮 opr贸cz starych ciuchow po 1 z艂 i u偶ywanych starych "grat贸w ".Rozwi膮zania by艂y dwa : zamkn膮膰 dzia艂alno艣膰 (i co dalej przy takim bezrobociu na podkarpaciu ?) nast臋pne rozwi膮zanie optymalizacja zus. Co te偶 uczyni艂am. Pozdrawiam Ci臋 gor膮co, wyra偶am uznanie dla Twojej uczciwo艣ci jak r贸wnie偶 nieco zazdroszcz臋 Ci dobrego prosperowania biznesu, umo偶liwiaj膮cego op艂acanie pe艂nych sk艂adek zus 1000 miesi臋cznie do 67 (na razie -na jeszcze wzrosn膮膰 )roku 偶ycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 785 rajski ptak
To prawda. Zus to z艂odzieje! Piramida finansowa. Trzeba si臋 przy艂膮czy膰 do ruchu sprzeciwu wobec tej instytucji.

Udost臋pnij ten post

Czy jest tu jeszcze jaki艣 by艂y klient Optigena, kt贸ry zosta艂 bez dokument贸w ?

Udost臋pnij ten post

Optigen si臋 faktycznie nie popisa艂, mam tylko nadziej臋, 偶e nie planowa艂 tego od samego pocz膮tku. Je艣li kto艣 z Pa艅stwa zosta艂 na lodzie lub szuka bezpiecznego rozwi膮zania to my艣l臋, 偶e mog臋 pom贸c wskazuj膮c rozwi膮zanie, kt贸re wybra艂em dla siebie biuro(ma艂pa)gfxmedia.biz.

Udost臋pnij ten post

Rozumiem, 偶e proponujesz nam us艂ug臋 podrobienia A1 na okres wstecz, bo tylko to nas ratuje w tej sytuacji...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiegowyuk.co.uk
Osoby zainteresowane rozwiazaniem i wyjsciem z tej sytuacji zapraszam do kontaktu. Tel 888 858 732

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiegowyuk.co.uk
lub adres email: info@ksiegowyuk.co.uk

Udost臋pnij ten post

Nadal szukamy by艂ych klient贸w Optigena. Wsp贸lnie nale偶y podj膮膰 dzia艂ania. Czy dzi艣 jest tu kto艣 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
ja tez nie mam nin ani a1 bylem w uk ale nic nie zalatwilem nawet nie doszlo do spotkania bo podobno nie dostarczono listu z jc. nie mam mnie w zus trzeba uwarzac co sie tu pisze zus nie spi co teraz zrobic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m08
witam! ja r贸wnie偶 by艂am w Optigenie przez ponad 2 lata niestety trzeba pogodzi膰 si臋 z rzeczywisto艣ci膮 i powr贸cic do zus.p艂aci膰 i p艂aka膰:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkdkkdkd
No i dobrze, kombinatorzy. Tysi膮ce os贸b p艂ac膮 normalny ZUS i nie oszukuj膮. Wy te偶 mo偶ecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m08
jasne te偶 jestem za jednak gdyby Polska polityka by艂a korzystniejsza dla szczeg贸lnie ma艂ych przedsi臋biorstw to ludzie po prostu by nie kombinowali.zus mia艂by si臋 lepiej i wszyscy byliby zadowoleni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiegowyuk.co.uk
Prosimy kolejne pozostawione przez optigen o kontakt z naszym biurem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
Na trolle nie ma co zwraca膰 uwagi, kto chce podtrzymywa膰 piramid臋 finansow膮 niech podtrzymuje. Jak zus padnie to nam "oszustom" b臋d膮 jeszcze dzi臋kowa膰 :)) Pytanie czy jest sens jeszcze szuka膰 zatrudnienia w UK, je偶eli ju偶 tam s膮 trudno艣ci z weryfikacj膮 dokument贸w etc. Ja w optigenie by艂em od samego pocz膮tku, chyba oko艂o 4 lata. Miejmy nadzieje, 偶e na zako艅czenie otrzymamy potrzebne dokumenty o zako艅czeniu pracy...

Udost臋pnij ten post

Te dokumenty chyba by艂y jakie艣 lewe. Na P60 nie ma w og贸le 偶adnej piecz膮tki, zwyk艂y wydruk taki jak ka偶dy w domu na drukarce mo偶e wydrukowa膰 tak samo payslipy. Zwyk艂y wydruk, bez podpisu. Czy na druku P60 jest obowi膮zek przybicia piecz臋ci przez pracodawc臋? Ch臋tnie by艣my skorzystali z pomocy, ale ka偶dy boi si臋 podawa膰 swoje dane, nawet nie wymieniamy si臋 meilami mi臋dzy sob膮. Zus nie 艣pi i to wszystko mo偶e 艣ledzi膰. Sk膮d wiemy kto ma jakie zamiary.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
To jest druk od pracodawcy, a piecz膮tka przecie偶 nie jest 偶adnym sposobem na wiarygodno艣膰. Przecie偶 piecz膮tk臋 ka偶dy mo偶e sobie wyrobi膰... Jak pisa艂em, ja by艂em przez ZUS sprawdzany i po przes艂aniu wszystkich tych dokument贸w sprawa si臋 zako艅czy艂a. A tak w og贸le kto艣 dodzwoni艂 sie do optigenu?

Udost臋pnij ten post

Ja nawet nie mam si艂y dzwoni膰. Jak b臋d膮 jakie艣 k艂opoty ze strony zus b臋d臋 ich szuka膰. To 偶e powsta艂 problem z dokumentami nikt nie m贸g艂 przewidzie膰, jednak od pocz膮tku nas informowano, 偶e z zus nale偶y si臋 wyrejestrowa膰 z dat膮 zatrudnienia a pozosta艂e dokumenty mo偶na dostarczy膰 w terminie p贸藕niejszym po ich wyrobieniu. A teraz pisz膮, 偶e zus 偶膮da wszyskich dokument贸w w komplecie. Wi臋c sami sobie przecz膮. Co艣 tu w og贸le jest dziwne bo inni kt贸rzy ubezpieczaj膮 si臋 na S艂owacji (a znam kilka os贸b i rozmawia艂am w panem kt贸ry tam ubezpiecza) wysy艂aj膮 do zus papiery i to on ustala ustawodawstwo, nast臋pnie konsultuje si臋 偶e s艂owackim odpowiednikiem zus i mi臋dzy sob膮 to za艂atwiaj膮. Wi臋c jest po艣rednikiem mi臋dzy strona polska a s艂owacka. I to jest dziwne bo tu nam m贸wili 偶e zus nie ma nic do tego a tylko w Wielkiej Brytani mamy si臋 stara膰 o dokumenty. Tak samo jak wszyskie druki -s艂owacki odpowiednik P60 ma piecz臋膰 pracodawcy jak r贸wnie偶 odcinki wyp艂at musz膮 mie膰 m贸j podpis. Tak samo jak godziny pobytu w pracy musz臋 pokwitowa膰 podpisem. Jako dow贸d 偶e odebra艂am wyp艂at臋 i by艂am w pracy. Wszystko to widzia艂am u osoby kt贸ra zajmuje si臋 tym w spos贸b rzetelny i prawid艂owy. Wszystkie dokumenty sa kompletne, rzetelne, wiarygodne. Ci臋偶ko cokolwiek podwa偶y膰. Jakie艣 przepisy i zasady wydawanie dokument贸w musz膮 by膰. Druk A1 ze S艂owacji otrzymujemy max do trzech miesi臋cy od zatrudnienia.

Udost臋pnij ten post

kolego wy偶ej. Skoro nie wiesz na czym to polega to nie zabieraj g艂osu, bo bredzisz od rzeczy. Co ma wsp贸lnego nasza firma a praca konsultanta ds reklamy w Anglii? P贸ki co nikt si臋 za nas nie wzi膮艂 i nie wiadomo czy ma prawo. Dyskutujemy i zdobywamy nowa wiedz臋 potrzebna do rozwi膮zania naszej sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
konkretnie jak ktos wie jakie sa potrzebne dokumenty z angli. a jak zus bedzie "trzepa艂" mo偶na zlozyc pozew zbiorowy.

Udost臋pnij ten post