Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyłamana

Proszę o porady.

Polecane posty

Gość Przyłamana

Witam. Naszym problem z mężem jest brak mieszkania. Śledzę codziennie pojawiające się nowe oferty i znalazłam genialną dla nas. Cena tak nie przeraża, bo kosztuje "jedynie" 85tyś. zł. a jest to tzw. normalnie mieszkanie. Za dużo naoglądałam się syfiastych za wyższą cenę, lub takich gdzie kuchnia ślepa, czy tez brak w mieszkaniu przedpokoju, albo lokalizacja beznadziejna itp. No ale tu pojawia się problem. Mąż do niedawna pracował na czarno, teraz pracuje legalnie, ale zbyt krótko by ubiegać się o kredyt :( Mamy odłożonych trochę pieniędzy, trochę mniej niż połowa z ceny mieszkania. I moje pytanie brzmi - co robić??? Takie mieszkanie nie trafi się kilka dobrych lat, a wiem, bo jak pisałam śledzę ogłoszenia od bardzo dawna. Nikt nie może nas wspomóc finansowo. Jesteśmy z biednych rodzin, ani mi ani mężowi nic nie dostanie się w spadku, mieszkania po dziadkach zapisane są na kogo innego. Musimy radzić sobie sami. Co Wy byście zrobili na naszym miejscu. Tak mi szkoda jak go nie kupimy, opłaca się bardzo. W środku przyzwoite, oczywiście do generalnego remontu, rozklad pomieszczeń idealny, wszędzie blisko : centrum, szkoła, supermarkety. Ehh, racę już nadzieję :(

Gość Przyłamana
Nikt sie nie wypowie? Jak Wy sonie radziliscie?

Gość Fredd zakochany
kupic..a polowe wez na kredyt moze kumpla albo rodzine popros niech wezma kredyt a wy spalacajcie

Gość jojopek sropek
tylko 85 coś tu jest nie tak taniej mieszkanie się kupi od komornika ale trzeba mieć gotówkę

Gość Przyłamana
Koledzy męża nie są chętni :( zaś jeśli chodzi o rodzinę, to emerytura tak słaba, że chyba na kredyt się nie łapie, zresztą nasi rodzice to już starsi ludzie i takim też nie chcą za bardzo udzielać kredytu. A wujki, ciotki, można powiedzieć że nie istnieją, bowiem mieszkamy daleko od nich i przez lata nie było kontaktu, więc glupio tak naraz pojawić się w takie sprawie, ale i tak wiem, że nie byliby chętni do pomocy, ich dzieci też nie mają swoich mieszkań. Tylko 85tyś, to nie jest nic nie tak. Jest owszem tanio, ale to chyba z racji bardzo wysokiego piętra i braku windy, mało kto rzuca się na takie mieszkania, stąd myślę taka cena, ale mi to nie przeszkadza, pewnie znajdą się i tacy co też im będzie to odpowiadało. Mówisz że taniej mieszkanie kupi się u komornika, ale mi chodzi wlaśnie o to konkretne miszkanie, zakochałam się w nim, wszystko mi pasuje tam. :(

Gość mahoniowy fiolet
a Ty pracujesz? Jeśli tak, to zróbcie rozdzielność majątkową u notariusza za kilkaset złotych i ubiegaj się sama. I weź pod uwagę, że odłożona kasa raczej na remont pójdzie. 85tys-u nas kredyt na 240 i 100tys ze swoich, fajne macie ceny.

Trochę to dziwne? Sprawdzałaś Akt Notarialny, czy lokal nie jest zadłużony? Dużo się słyszy o rzekomej okazji????? :D :D Jaki to metraż, czy są to bloki? Skoro nie macie zdolności kredytowej, nie ma takiej możliwości żeby bank udzielił kredytu!

Gość Przyłamana
Mieszkam w małym mieście, zadupie, stąd takie niskie ceny, ale wynagrodzenie jest równie niskie, więc żadna pociecha, wychodzi na jedno. Niestety nie pracuję :( Totalne bezrobocie.

Gość Przyłamana
Kasia - nic jeszcze nie sprawdzaliśmy, chciałabym mieć najpierw choć nadzieję, że jest szansa je kupić. Jak pisałam, mieszkam w małym mieście, gdzie jest duże bezrobocie i ogólnie ceny mieszkań nie są duże, bo zwyczajnie nikogo na nie stać. Owszem, widziałam i takie za 100tyś. nie wspomnę że droższe które były mniej ciekawe niż te, ale może to wynikać z różnych przyczyn: komuś nie spieszy się ze sprzedażą itp. W tym przypadku który opisałam konkretnie mi pasuje miejsce gdzie znajduje się to mieszkanie, stąd się na nie napaliłam. Ja nie pracuję, mąż pracuje i zarabia całkiem nieźle, ale co z tego jak jeszcze nie ma zdolności kredytowej :/

Gość Przyłamana
Metraż malutki, tylko 37m2, ale nam wystarczy, są 2 pokoje, także nie jest źle. Zresztą właśnie może w cenie chodzi też o metraż, te większe są znacznie droższe, większość jak pisałam kosztuje min. 100tyś. ale na takie nawet nie zwracam uwagi, bo zwyczajnie nas nie stać.

Gość Przyłamana
W sumie nie wiem po co tu napisałam, bo cóż można poradzić. Ale po prostu tak siedzę i ciągle o nim myślę :( Cholera, naprawdę chyba nic się nie da zrobić. Zanim mąż będzie mógł wziąć kredyt, to już NA PEWNO GO NIE BĘDZIE :( To tak rzadka okazja, wszystko mi pasuje, sami rozumiecie że rzadko kiedy tak się zdarza, bo zawsze jest jakieś ALE.