Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguuuulaaaaa

JAKI TO PIES?????????

Polecane posty

Gość b990-087
jaka mordka pedalico?to jebana pchla modra

b990 v sa jeszcze hodowle psow rasowych - mozna sobie poszukac pewnej rasy, ktora pasuje do Twojego charakteru, a ras jest od groma. Z dostepem do internetu latwo mozna znalezc swoj ''ideal'' a potem poczytac o chorobach typowych dla rasy (np. amstaff - stawy i ataxia) nastepnie szukac hodowli FCI i patrzec po psach ktore sa na co badane, pytac hodowcow. Zostajac przy tym przykladzie u amstaffow badania na stawy nie sa obowiazkowe i dobrego hodowce poznasz po tym, ze mimo tego wszystkie psy z jego hodowli sa przebadane. Przy skojarzeniu widzisz rodzicow i ich rodowody - mozesz latwo przeszukac czy nie ma w nich tego samego dziadka. Sa tez fora gdzie mozna znalezc opinie o konkretnej hodowli, do teg mozna samemu ja odwiedzic i wyrobic sobie opinie. Prawdziwy hodowca wklada ogromne sumy w swoje psy, w badania, wystawy, zywienie, pseudohodowca oszczedza na wszystkim wlacznie z weterynarzem i takich trzeba unikac. vvv Biorac psa z rodowodem ze sprawdzonej hodowli masz gwarancje co do wygladu i charakteru jak we wzorcu rasy (z psem bez rodowodu bywa roznie) i masz zmniejszone ryzyko wystapienia chorob, bo poprzednie pokolenia byly zdrowe. Jak bierzesz psa od pseuducha (czy w typie rasy czy nie) to masz psi znak zapytania na kanapie.

Gość aguuuulaaaaa
nie wiem - dziekuje :* kochany... ciekawa jestem jak duzy urosnie dlatego pytam jaki mozgl byc ojciec.. slyszalam ze jak dlugie łapy to moze byc duzy...

Gość aguuuulaaaaa
Mycha - na zdjeciu ma 4 miesiące

jesli nie ma grubej kosci (poznasz po lapach) to nie bedzie masywny, moze byc dosc wysoki ale o rozmiary doga niemieckiego nie musisz sie obawiac :D

Gość aguuuulaaaaa
hah no ja mysle! :D a jak sprawdzic czy ma grube kości? nie wiem jaka łapa w takim wieku psa jest gruba a jaka nie...

Gość aguuuulaaaaa
upup

Gość aguuuulaaaaa
komuś jeszcze pszychodzi jakis pomysl do jakiego psa jest podobny ten na zdj??