Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisanie bezwzrokowe

pisanie bezwzrokowe na kompie, metody nauki

Polecane posty

Gość pisanie bezwzrokowe

Ta wszędzie podawane metoda nauki jest skuteczna u wszystkich? Chodzi mi o tą gdy dłonie układamy na odpowiednich przyciskach a konkretne partie klawiatury obsługujemy konkretnymi palcami. Chodzi mi szczególnie o naukę tego u osoby z bardzo małymi dłoniami

Najlepsza metoda to pisz dużo. Używaj komputera codziennie i pisz przynajmniej godzinę dziennie długie teksty z czasem coraz mniej patrząc na klawiaturę. Np. zaczynaj słowo rzutem oka na klawisze a kończ patrząc na monitor. Z czasem zaczniesz coraz mniej patrzeć na klawisze a więcej na monitor. Powodzenia!

Gość theta33
pisanie bezwzrokowe to metoda która naprawdę działa, najkorzystniej jest uczyć się jej online, wtedy można to robić w odpowiedniej dla siebie porze i odpowiednim miejscu.Polecam darmowy kurs na piskle.pl jest tam bardzo dużo przydatnych informacji na temat bezwzrokowego pisania.

Gość oj tam,oj tam;-)
Ja uczyłam sie na Maszynistce i Mistrzu Klawiatury,ale to było z 10lat temu. Oprocz tego,był szał na gg,wiec godzinami sie siedziało. Teraz juz troche gorszej,ale maż jest w szoku że tak szybko;-). I odpowiadajac- tak,ta metoda jest jedyna,pozwalajaca pisać b.szybko. Palce sa tak wyćwiczone że nie zastanawiasz sie,po prostu piszesz. Ja świadomie nie wiem jaka literka jes obok 'm' ,ale moje palce tak.