Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmm - 16.

litr mleka modyfikowanego na dobę - 16 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość mmm - 16
Założyłam temat bo chciałam zapytać inne mamy ile ich dzieci jedzą mm w tym wieku i jak to wygląda. Nie szukałam tutaj dramatycznych odpowiedzi i sensacji!!!! Nie będę robić żadnego usg bo widać, że to okaz zdrowia i energii i nic mu nie jest. Oprócz tej anemii to nawet kataru nie miał. Nie będę szukać dziury w całym po rozmowie z lekarką. Ona ma rację i zna małego lepiej.

Gość mmm - 16
Zawsze odpowiedzi na kafe kończą się dramatyzmem i wizjami najgorszego.

Gość xzxzxz
autorko , policz dokładnie ile tego mleka na dobę faktycznie wypija bo coś mi się wydaje że nie ma litra :D nie napisałaś też jakie duże porcje, ile kcal, mają posiłki Twojego dziecka :D uspokoiłabyś niektóre porywcze mamusie kafeterianki . Badania w sumie by się przydały raz do roku świeże .

Nie wierz tak bezgranicznie pediatrze, zamiast tego wypijaj przez miesiąc oprócz normalnych posiłków po 4 litry mleka dziennie i zobacz czy tyjesz i czy rozciągnął ci się żołądek. Norma spożycia białka dla dzieci w tym wieku to ok. 45 g. Przelicz, ile białka dostarczasz mu na dobę i czy nie przekraczasz tej normy (moim zdaniem przekraczasz). Niestety, nasz organizm nie funkcjonuje tak doskonale, aby jeść to co potrzebujemy i ile potrzebujemy. W przeciwnym wypadku nie byłoby większości chorób cywilizacyjnych.

Gość litr mleka to dużo
Moim zdaniem litr mleka to za dużo. uważam,że powinnaś rozrabiać wedle instrukcji na opakowaniu i może wtedy piłby 500ml? i jeszcze jedno-kontroluj pokarmy z cukrem. skoro dziecko tak dużo czasu jest aktywne to być może ma dostarczone za dużo cukru i musi tą energię spalić. budyn w tym wieku to już spokojnie na zwykłym mleku można zrobić. mleko,żółtko, masło,mąka ziemniaczana, odrobina cukru. mąkę mieszasz z zimnym mlekiem, resztę mleka gotujesz z cukrem i łyżeczką masła. jak się zagotuje to wlewasz rozrobioną mąkę i wsypujesz cukier. mieszasz żeby nie było grudek. Podajesz z musem owocowym.

Gość litr mleka to dużo
a czemu dziecko tak późno chodzi spać?

Gość tycie od mleka?
Czytanie ze zrozumieniem niektórych osób mnie powala. Ale nie będę tu tłumaczyć bo i tak nie dotrze. Autorko, masz zdrowe dziecko i tylko się cieszyć. Jak dalej będziesz słuchać tego co tu niektórzy piszą to tyle chorób Ci wynajdą, że tylko się ....załamać :) Tak rodzą się plotki :)))

Gość w Polsce dzieci sa najgorzej
odzywiane w calehj Europie: Brak stalych por posilkow, za tlusto, za slono za slodko. Z amalo warzwy i owocow, pojadanie caly dzien , 4-5 posilkow dizennie to mit. Tak naprawde maja po 10-15 posilkow! dzieci jedza non stop i to byle co: chrupki, czipsy slopna wedline, pija mleko, slodkie soki itp. at o powinno byc traktowane jako posilek..... Szykujecie waszym dzieciom zle nawyki zywieniowe na cale zycie, rozpychacie zaladek, prdukujecie adipoicyty w ilosci astronomiczenj i rozwalacie trzustke i mechanizm wydzielania insuliny.

Gość a co jest zdrowe?
A owoce i warzywa to samo zdrowie tak ? Tam tyle chemii, że nawet robak się tego nie tknie, dlatego tak pięknie wyglądają na półkach.

Gość gość
Ale to forum jest beznadziejne- czlowiek ma problem, chce sie poradzic a tu nic tylko krytykowac wszyscy potrafia! Nagle wszyscy sa zanwacami od wszystkiego, mam wrazenie ze wielu kobietom wraz z urodzeniem dziecka czesc mozgu wyparowalo. Jednak opinia na inych forach o kafeterniankach jest prawdziwa. W sumie malo mnie to obchodzi ale nie moge sobie odmowic tej przyjemnosci i napisac co mysle o takich wypiwiedziach, jak niektore z powyzszych. Moje corki maja 14 miesiecy, dzienna zalecana porcja mleka ktore pija to dwa razy po 150ml- pija wiecej, ok 3 razy po 180. Staram sie je odzwyczajac ale to nie takie proste jak niektorym sie wydaje. Kazde dziecko jest inne. Sa wysokie, ale w normie, wage tez maja w normie. Buda sie raz w nocy na jedzenie i mimo ze potrafia pic wode ze zwyklego kubka do melka musi byc butelka. Konsultowalam to wszystko z lekarzem, chodzimy regularnie na wazenie i ogolnie konsultacje rozwoju- i wiecie co? LEKARZ mnie uspokaja i mow ze nie ma okreslonej jednej reguly co i w jakim wieku dziecko musi robic a czego nie i nic na sile, stopniowo, powoli i cierpliwie starac sie zmieniac ich nawyki.Obie chodza, rozwiajaja sie prawidlowo i mimo ze pija "za duzo mleka|" sa bardzo bystre jak na swoj wiek i bardzo zywe i *****iwe.