Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweety :)

okropny trądzik, a niedłUgo studniówka, POMOCY !!! :((

Polecane posty

Witam, w dolnej części twarzy głównie mam trądzik m.in na brodzie, na czole jest mniejszy, ale również jest;(( co mam robić, jak studniówka się zbliża wielkimi krokami, a nie chce się pokazywać w takim stanie;(( trądzik nasila się przy okresie w głównej mierze.POMOCY !! DODAM, Że piję herbatę z bratka od jakiegoś czasu. jak moge tu dołączyc zdjęcia, jak wygląda sprawa???

Gość sw Ritta
tabletki z bratka..oczyszcza;) pomodle sie za ciebie..

trądzik to choroba skóry. I raczej jej nie wyleczysz do studniówki. Poszytaj troche albo posłuchaj co mowia dziewczyny na youtube. Na kazdą praktycznie działa co innego. Nie ma czegos takiego co by pomoglo wszystkim !

dermatolog nic nie pomógł, nie będę niszczyła organizmu tabletkami itp, czytam bardzo dużo, nawet stosuję się do diety tzn. nie piję słodkiej herbaty, ostrych rzeczy nie jadam, bez przypraw, nie jem chleba .. itd. Co mam robić? miał ktoś podobny albo i taki sam problem na twarzy? dodam, ze na plecach jest całkiem czyściutko i wszędzie indziej.

masa ludzi cierpi z tego samego powodu. Ale jak napisałam wyzej kazdemu pomaga co innego. Jenemu dieta innemu smarowanie buzi kwasami a jeszcze innemu samo przechodzi. Mojemu kumplowi nic nie pomaga, ale to NIC i zaden dermatolog a jest przed 30. :(

Gość wiki327
hej tez mialam mlodzienczy trądzik. pomogly mi zawiesiny robione u dermatologa smarowane na noc a w ciagu dnia 1 h smarowalam benzacne - mozna kupic bez recepty krem 5%. pozniej dostrzeglam ze zmiana diety ma rowniez kluczowe znaczenie - fast food mi szkodzi to samo kwasne rzeczy i ostre. wiec staram sie ich unikac. malo soli duzo ziol swiezych przypraw.

Gość wiki327
odstaw wszelkie kosmetyki typu fluid podklad roz. daj skorze sie zagoic kup sobie benzacne 5% i smaruj najpierw 15 min potem wydluzaj codziennie czas do 1 h. i zmywaj letnia wodą. bron boze nie wyciskaj. na poczatku skora moze byc podrazniona ale po czasie sie przyzwyczai i będzie wysuszać ropne krosty

puki co to proponuje zmienic lekarza. Wlasnie najczęstszym błędem jest to ze ludzie z problemem trądzikowym łapią się za wszystko. Ktoś Ci pisze ze mu to pomoglo to Ty juz sie za to bierzesz a w ten sposob mozna sobie tylko cere pogorszyc. To tak jak z tabletkami anty. to ze jedna się dobrz epo nich czuje nie znaczy ze kazda inna będzie się czuc tak samo dobrze. Nie pytaj po ludziach bo to Cię zgubi, idz do lekarza jednego drugiego czy 10-tego oni maja wieksza wiedze niz jakas Kasia czy Zosia z forum. A puki co jesli bardzo jestes wysypana, to na jedną noc mozesz sobi epozwolić na to by uzyc mocno kryjącego korektora nyx albo mac, albo jakies takiej dobrej firmy, do tego puder antybakteryjny.

Gość wiki327
ok 17-20 zl w zaleznosci od apteki - wazne zeby byl krem - bo zel mi np nie sluzyl

a ile saszetek na jedną herbatę mam brać?? co powiecie na picie drożdzy? Ok, może i zakupię ten krem, miałam strasznie mocna maść epiduo potem lżejszy ciut brevozyl, bo epiduo strasznie podrażniało twarz i ani jedno nic nie dało. stosowałam także antybiotyk Unidox, chwilę pomagał, troszkę zeszło, ale problem szybko powrócił;((

Gość olkijuhytg
Zdecydowanie polecam Ci detoks od niezdrowego jedzenia (gotowych potraw, słodyczy itd.). Już dawno zauważyłam, że jak zdrowo się odżywiam, to mam cerę niemalże idealną, a jak zacznę wpieprzać byle co, to mam syfa na syfie. I nie tylko ja tak mam. ;)

Gość wiki327
ja przerabialam maseczki z drozdzy - jeszcze bardziej podraznialy i powodowaly wyprysk, herbata z bratka - kompletnie zero rezultatu, tabletki - takiej chemi zawsze mowilam nie, mialam rowniez 2 pilingi chemiczne ktore naprawde daly fajne rezultaty - przedewszystkim zmniejszaly blizny po tradziku ale 2 tyg siedzisz po nich w domu bo skora sie goi i jestes wylaczona z zycia - koszt jakies 150 zl ale to bylo 5 lat temu. teraz mam 24 lata i praktycznie zero tradziku - wypryski dwa czy trzy pojawia mi sie tuz przed okresem ale to benzacne zalatwia sprawe po 2 dniach nie ma sladu. przedewszystkim musisz zaczac dbac o swoja cere - ja mam mieszana z tendecja do przesuszania dlatego krem + tonik daje rade. nie uzywam wogole fluidow podkladow i innych takich - z racji ze jestem alergiczką... i zyję :-) wiec znajdz naprawde dobrego lekarza dermatologa - ja przeszlam przez 3. i dopiero 3 okazal sie profesjonalista... niestety oczywiscie wszystko w ramach prywatnych wizyt...

sweety Broń Boże nie bierz się za jedzenie drożdży, to tylko pogorszy Twój stan, drożdże mają to do siebie, że wyciągają cały brud na wierzch.

no, ale drożdże podobno pomagają, może i wyciągną wszystko, co jest złego w środku, ale potem będzie schodziło. Natomiast nie jem już niezdrowych rzeczy, od jakiegoś miesiąca stosuję dietę.

Mi drożdże tylko pogorszyły stan i miałam bardziej zaognione wypryski, ja odradzam, zrobisz jak będziesz uważała.

a co to jest ten cały adonis, nic nie słyszałam na ten temat. Jejku dużo czytam o trądziku, chwytam się za wielu rzeczy, unormuję to, będe dalej jeść zdrowo, starać się nie pić alko, te drożdze wypróbuje i herbatę z bratka też dalej stosuje. musze też pić więcej wody, zeby organizm się oczyszczał. w tym momencie mam okres, dlatego tak wyglądam, po nim jest dużo lepiej szczególnie na czole, ale w dolnych partiach prawie to samo;((

Gość Antybiotyk
Ja miałam ten podobny problem - trądzik tylko na twarzy. Odwiedziłam wielu dermatologów, wydałam mnóstwo pieniędzy na leki, kosmetyki; chodziłam do kosmetyczki, która w pewnym momencie bardzo mi zaszkodziła , wyciskając ropne zmiany na siłę - nikomu na to nie pozwalaj. Na efekt długo nie trzeba było czekać, na buzi coraz częściej zaczęły mi wychodzić wrzody, z którymi nijak nie mogłam sobie poradzić. Trafiłam wreszcie do dermatolog z powołania (przyjmuje w warszawskiej Radości), która przepisała mi CLINDAMYCYNĘ - antybiotyk (występuje pod różnymi nazwami np. Clindacne, Clindacin T itp.), który uporał się niezwykle szybko (po tygodniu było widać różnicę) z moimi maszkaronami. Trzymam za Ciebie kciuki

byłabym bardzo wdzięczna gdybyś mi powiedziała coś więcej na temat tego specyfiku afronis, pomaga chociaż coś/?

Gość Wypowiem się 25
nie wyleczysz trądziku do studniówki. To skomplikowane leczenie. Przede wszystkim- zmień dermatologa. I zmieniaj do skutku- dopóki nie znajdziesz takiego, który zna się na rzeczy. Nie ma sensu się zniechęcać. Póki co stosuj maseczki z glinki 2 razy w tygodniu, nie wysuszaj nadmiernie skóry, nawilżaj kremami bez składników zapychających w składzie (poczytaj w internecie o składnikach komedogennych), nie wyciskaj. Skoro zmiany nasilają się przy okresie to może wizyta u ginekologa? Wiele kobiet cierpi na trądzik hormonalny.

Piszesz że nie będziesz truła się tabletkami, ale masz już nie mały problem z trądzikiem, sądząc po zdjęciach. U mnie zaczynało się podobnie. Gdybym wiedziała to teraz od razu zaczęłabym brać jakiś antybiotyk. Dziś efekty są takie że moja twarz to jedna blizna. Metodą prób i błędów możesz pogorszyć swój stan skóry.