Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweety :)

okropny trądzik, a niedłUgo studniówka, POMOCY !!! :((

Polecane posty

słuchaj za dużo kombinujesz. Ta wazelina może nie być cudownym pomysłem, a malujesz się na co dzień? chodzi mi o podkład i puder

musisz na prawdę uważać z kosmetykami bo za chwilę możesz sobie zrobić niezłego bigosu z takimi dziwnymi eksperymentami

pytam tylko, bo koleżanka stosuje czasem jak ma przesuszoną skórę i super działa, jednakże ona trądziku nie ma. tak stosuję podkład czy korektor, na czoło czasem nie daje nic jak jest ok.

Gość Wypowiem się 25
broń Boże wazelina. Zresztą ona nie nawilża. Wpisz w googlach: składniki komedogenne. Poczytaj, posprawdzaj składy. To naprawdę ważne. A jeśli chodzi o podkład- zainwestuj w podkład mineralny. Nie żaden maybelline czy innej drogeryjnej firmy ale np podkład sypki everyday minerals itp. Ładnie zakryje a i nie zaszkodzi cerze.

Gość Wypowiem się 25
drogeryjne kosmetyki to świństwo. Szukaj aptecznych, nawilżających dla cery trądzikowej. I sprawdzaj składy.

zrezygnuj z nich, najlepiej jakbys w ogóle nie używała. Kup właśnie jak poprzedniczka napisała podkład mineralny a ja mogę ci polecić świetny puder mineralny z marizy do cery z trądzikiem. Na prawdę pomaga na trądzik a na allegro kupisz za przeszło 20 zł z wysylką

dziękuję wam bardzo Kochani :********** postaram się jak najszybciej zaopatrzyć w podkład mineralny.

Gość Wypowiem się 25
a bratek za późno zaczęłaś pić. Teraz cię wysypuje i tak już będzie do studniówki. Trochę nieprzemyślana decyzja.

ok jutro zajrzę tu i odpiszę bo dzisiaj muszę już lecieć, a ten puder to matujący zapomiałam dodać. Poczytaj o nim na wizazu. Jak miałam taki wysyp na maxa to myślałam że umrę tak mnie twarz od trądziku swędziała. Jak nałożyłam ten puder to taka ulga że szok. wielu osobom pomógł na trądzik. składa się z samych glinek, nie tylko jest jako kosmetyk ale i jako lek

Polecam Davercin - antybiotyk erytromycyna w formie roztworu na skórę. Naprawdę pomaga, tylko musisz już teraz zacząć stosować no i jest na receptę.

wypowiem się25, weź mnie lepiej nie denerwuj, najlepiej się nie odzywaj, mając mnie ciągle hejtować, ostatnio było dosć dobrze, będę dalej piła, ale jak juz mowiłam jestem w trakcie okresu i na ten czas mnie zwykle tak obsypuje, ale na studniówcę nie bd miala tego "stanu" więc myślę, że będzie lepiej, zatuszuje niedoskonałosci podkładem.

też polecam Davercin, również nim smaruję (miejscowo) no właśnie tyle że na receptę

Gość Wypowiem się 25
chciałam pomóc ale jak widać moja pomoc została niedoceniona. Czy ja ci ubliżyłam czy coś w tym stylu? Człowiek chce doradzić a tu krytyka spada na niego. A rób co chcesz.

Gość Wypowiem się 25
pozdrawiam i powodzenia życzę.

a biorę również Vizaxinum tabletki i muszę przyznać że przy dłuższym stosowaniu również swoje 3 grosze pomagają

Gość hemnesushit
dermatolog? Ja też próbowałam kremików, chodziłam do kosmetyczek i nic. Dopiero miesiąc temu poszłam do dermatologa i on mi przepisał tabletki. Pierwsze 3 tyg miałam więcej pryszczy dopiero teraz zaczęły znikać. Skóra nie jest ani sucha ani sie nie przetłuszcza. Tabletki na recepte, nie aż tak drogie, starczają na 2 miesiące. Po jakimś okresie brania trądzik ma zniknąć

Gość Antybiotyk
Clindamycyna to antybiotyk - substancja czynna, na rynku występuje w lekach pod nazwami np. Clindacne. Dostępna tylko na receptę. Wystarczy pójść do lekarza pierwszego kontaktu, nie powinno być problemu z uzyskaniem recepty, bo nie jest lekiem refundowanym. Ja stosowałam go dwukrotnie w postaci ż e l u 10%. Z naturalnych metod polecam tylko sok z a l o e s u. Oczywiście dopiero co wyciśnięty z łodyżki - parafarmaceutyki z aptek, sklepów mogą podobno zawierać zanieczyszczenia chemiczne, są drogie, więc te sobie lepiej odpuść. Mnie ten sok pomógł na tworzący się wielki bolesny guz na brodzie. Wysmarowałam dziada porządnie kilka razy i pozostała po nim mała czerwona krosteczka, po kilku dniach ani śladu. Na swojej skórze przetestowałam w ciągu kilkunastu lat (!) większość leków i ziół, o których mowa w tym topiku. Najgorzej wspominam herbatkę z bratka, wychodziły mi po nim guzy o jakich pisałam wyżej. Nie wspomnę nawet o niekomfortowych i drogich zabiegach leczniczych u kosmetyczki, które pomogły tylko na początku, później było coraz gorzej. Nie trafiłam po prostu na dobrą specjalistkę w tej dziedzinie, ale oczyszczać skórę trzeba. Ktoś już wspominał tutaj o glinkach. Od kilku lat nie widziałam już maseczki glinkowej - rozgrzewającej firmy St. Ives. Według mnie niemal równie dobra jest maseczka oczyszczająca z serii siarkowej, nie pamiętam nazwy, ale opakowanie jest niebiesko-pomarańczowe. Powodzenia!

wypowiem się 25, nie ubliżyłaś, tylko już mnie denerwuję takie gadanie, proszę o wsparcie, pomoc, a nie dobijanie, dobić umiem się sama uwierz, tak wgl juz jestem dobita ;((((( a co do tego podkładu z Marizy czy można go kupić w jakimś sklepie czy może aptece? visaxinum słabe.

Gość Wypowiem się 25
świetne jest glinka w proszku, na allegro można zamówić. Ładnie goi wypryski, łagodzi je, oczyszcza.

Gość Wypowiem się 25
ups, przepraszam, miałam się już nie odzywać, moje rady i tak są głupie i krytykowane.

Gość hemnesushit
albo na okres studniówki popros rodzinnego o zineryt. Tym się smarujesz 2x dziennie ale pryszcze znikną na jakiś tam czas. Do tego trzeba skóre nawilżać.

już sama nie wiem co mam robić, będe myła buzie tylko żelem Iwostinem, albo zwykłą wodą. będe dalej stosowała diete, piła bratka, zaczne kuracje drożdżową, postaram się o mineralny podkład. i nie moge tego dotykać, to jest chyba najgorsze w tym wszystkim. nie umiem tego nie ruszać;(((

Gość hemnesushit
jak jest taki straszny i nic nie pomaga to jednak polecam dermatologa. Teraz bedziesz próbowała 100 sposobów na pryszcze nie zwracając uwagi na to że możesz uszkodzić skóre. A trądzik to 'choroba' ;)

byłam u dermatologa chyba z 3 razy i te całe maści nic nie dawały. podrażniały, wysuszały, makabra. najlepiej będzie jak nic nie będe robić, tylko stosować dietę, picie herbaty z bratka dalej i to gorzkiej i to na tyle. bo te specyfiki "gówno" warte, a kasa leci..

ale jak to maści? Mi tylko mydło do płukania dał i na wejściu antybiotyk. Maści nigdy nie pomogą bo nawet dobrze w powierzchnie skóry nie wnikną