Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweety :)

okropny trądzik, a niedłUgo studniówka, POMOCY !!! :((

Polecane posty

trafiłam na dobrą dermatolog która zapisała mi dużo leków bez recepty, które są rewelacyjne. U mnie poradziły sobie z naprawdę ogromnym trądzikiem więc jeśli chcesz mogę podać nazwy

postaram się już nie wyciskać tego, bęe smarowała kremem Nivea, bo oliwka mi strasznie wysuszyła :( nie chce więcej tabletek! brałam długo Unidox ok, 3 tygodnie i nic nie pomógł, więc nie chce już.. czytałam, ze ludziom trądzik powraca jak je odstawią, więc jaki w tym sens?! a te drożdże może naprawde coś od środka pomogą, tu trzeba zwalczyć przyczynę w organizmie, tylko jak?!

pinaowca, mozesz podać co najbardziej pomaga na ten wielgaśny problem ;((!!!!!!! dziękuję :***

Ja biorę tetralysal i jestem zadowolona, też kiedyś nie chciałam brać tabletek, ale powiedziałam dość i poszłam do dermatologa po antybiotyk, teraz mam spokój i nie muszę już się tapetować.

nie ale są to rzadkie leki i nie jakas tam masówka. Jeśli chodzi o tabletki to właśnie dużo osób zaczyna stosować terapię antybiotykami, trądzik minie to sądzą że mogą je przestać brać i pojawia się nawrót. Ja antybiotyk biorę już przeszło 3 miesiące

Gość Wypowiem się 25
ale chyba nie zwykłym kremem Nivea będziesz smarowała?

Też właśnie się zastanawiam, jaki nivea autorka chce używać, bo jak ten najzwyklejszy to całkiem sobie pory po zatyka.

Gość Wypowiem się 25
no właśnie. Krem Nivea to najzwyklejszy zapychacz, nie nawilża tylko natłuszcza. Oliwka też może zapchać pory. Autorko, unikaj kosmetyków zapychających bo to pogarsza sprawę. Jak z nich nie zrezygnujesz- twoja walka będzie bezsensowna.

więc tak, mam całą serię z pharmaceris T, czyli pianka głęboko oczyszczająca, tonik normalizujący do twarzy i krem przeciwtrądzikowy matująco- normalizujący (idealny dla osób z tłustą cerą), na noc mam maskę która bardzo ładnie wysusza krosty czyli Silicosan. Również mam terapię tetralysalem, do tego mam jeden antybiotyk miejscowy ale to już na receptę

Gość Wypowiem się 25
taki w niebieskim opakowaniu używasz tak? Ten uniwersalny? Bo jak tak, to wyrzuć natychmiast.

ta seria jest na prawdę trafiona jeśli chodzi o trądzik, mi bardzo pomogła na samym początku a zaznaczę że miałam taki trądzik że twarz mi opuchła i nie mogłam nawet swetra założyć

Gość Wypowiem się 25
a tak w ogóle od kiedy pijesz bratek? Bo on na początku wysypuje.

sweety.... masz tłustą cerę? bo jeśli tak to musisz zredukować wydzielanie sebum

no skoro masz już oczyszczoną twarz to może spróbuj, i tak przez dłuższy okres nie rozstaniesz się z antybiotykiem tylko przypuszczam że dawka będzie się zmniejszała

To tak: bratek piję od jakichś 3 tygodni po 1 saszetce na herbatę i tych herbat na dzień 3. skóry nie mam tłustej właśnie, ostatnio jest przesuszona, nigdy mi się zbytnio nie świeciła, więc nie wiem. JAKI KREM MOGE STOSOWAĆ??????????????

sweety.... przede wszystkim broń boże krem z drogerii. Jak już to apteczny i specjalny do cery trądzikowej

Tak brałam i jem mnóstwo jogurtów :-) ty się śmiejesz, ale tez miałam masakrę na twarzy, to już była moja pięta achillesowa.ten antybiotyk spadł mi z nieba, a raczej lekarz, który mi jego przepisał.

sweety Antybiotyk tetralysal, a tamto to afronis, tonik do przemywania twarzy, też skuteczny i nie wysuszający twarzy, przynajmniej w moim wypadku.