Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentkaa1987

Czy uśpić psa?

Polecane posty

Gość Studentkaa1987

Siema. Moja suczka ma 19 lat, nic nie słyszy, słabo widzi (czasem jest tak, że idzie i jeb głową w ścianę) i nie trzyma moczu. Mam całą chatę zaszczaną. Z drugiej strony nie jest ona na nic chora, ma wszystkie zęby i porusza się dość żwawo. Przez ostatni rok strasznie schudła, ale to tak że w nie których miejscach widać już kości. Zastanawiam się czy jej nie uśpić bo już nie mam siły sprzątać tych szczochów a żadne tabletki od weterynarza nic nie dają. Do tego w nocy przeraźliwie szczeka. A z drugiej strony szkoda mi ją usypiać bo jednak jeszcze chodzi i może trochę pożyje. Ale co to za życie. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość 89Sylwester
Wyobraź sobie że dożyjesz starości, powiedzmy 100 lat. :P Chciałbyś się poddać eutanazji mając podobne problemy do twojego psa?:classic_cool:

Gość annia.....................
Uważaj żeby Ciebie na stare lata dzieci nie uspiły jak bedziesz ślepa i srała w pampersy.

Wiem, że ludzie usypiają z byle powodu ale ja nie popieram żadnego zabijania. Jak będzie bardzo cierpieć z bólu można pomyśleć (chociaż też są środki na ból) ale teraz dla Twojej wygody ?

Gość Studentkaa1987
W sumie jak bym go wypuściła na sylwester pod gołym niebem to moze ktoś go trzaśnie petardą i bedzie miała szybka śmierć

Gość Studentkaa1987
annia..................... Nie chcę mieć dzieci. Ok, ale czy ona się nie męczy? Czy nie lepiej dla niej będzie by ją uśpić?

Gość diunka222
Na dogomanii jedna babka napisala ze wszystkie kundelki powinno sie zabijac zamiast oddawac bo jak ludzie nie zaplaca to nie docenia. sama ma hodowle i kosi kase. ah milosnicy zwierzat, nie jestes sama. a w schroniskach to co ? za duzo, paf paf i z glowy

Gość Studentkaa1987
Nie rozumiem czemu mnie tak oczerniacie. Sam fakt, że ona dożyła 19 lat świadczy o tym że ma zapewnioną troskę na najwyższym poziomie.

Gość . A . D .
Ania kurwa, będzie srala w pampersy a nie po domu. Myśl idiotko

Gość glupi jestes...
Wyobraź sobie że dożyjesz starości, powiedzmy 100 lat. Chciałbyś się poddać eutanazji mając podobne problemy do twojego psa? Glupi jestes nie masz pojecia ilu chorych ludzi w tym wieku marzy o smierci... tylko w tym pieprzonym katolandzie musza meczyc sie do konca.

Gość pseudosaedada3
Witaj, Jakiś czas temu mieliśmy podobny problem z naszym psem - bardzo trudno było podjąć decyzję o uśpieniu ... Tyle że z naszym psem było już bardzo źle, otwarte rany (nowotwór) - latające owady ... Dla psa już raczej nie było szans i został uśpiony. Po dłuższym czasie sądzę że była to dobra decyzja, zwierze musiało się bardzo męczyć. W Twoim przypadku chyba nie zdecydowałbym się na coś takiego

Gość 89Sylwester
Ludzie są różni, pytałem studentke. Jeśli to killym tego psa:D Po co się rzucasz?:classic_cool:

Gość rózówe trampki
Twój pies sie meczy, ma 19 lat czego Ty od niej jeszcze chcesz? jeszcze te jęki w nocy... Pies Ci nie powie, ze chce umrzeć bo nim to widac. Uśpij go meczysz go tylko (zeby nie było kocham zwierzeta ale nie mozna patrzec egoistycznie)

Gość rózówe trampki
skad wiesz ,ze nie boli?! Pies Ci takich rzeczy nie powie !!!

Gość 50 z ? ***
Taki sam przypadek byl u mojej sasiadki,ale pies byl duzy,a one zyja krocej,-mial 12 lat golden retriwer.Objawy takie same ,pozniej trzeba go bylo cewnikowac ale slabl i jak juz nie mogl sie podniesc uspiono go, Jak przyjechal weterynarz,to wstal i polozyl sie obok niegl, jakby prosil o uspienie.Kocham zwierzeta i bardzo mi go brakuje.

Gość cdscsvcde
Usypiaj, a tych wielce "obrańców praw zwierząt" nie słuchaj, już widzę jak oni chętnię sprzątaliby codziennie całą zaszczaną chatę :O 19 lat to stary pies, zaczyna się już robić niedołężna i chora, masz pełne prawo ją uśpić

Gość JaGnA..i..PaNkRaCy
uśpić bo nie chce się po psie sprzątać ale kosmos