Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwetka 2013

Potrzebuję dobrego dietetyka z Katowic, Sosnowca, Będzina, Czeladzi

Polecane posty

Gość Sylwetka 2013
W saunie siedzi się na ręczniku nago, czy można siedzieć owiniętym ręcznikiem?

Gość Sylwetka 2013
Nie wyobrażam sobie iść do sauny pełnej nagusów i nago siedzieć. To dla mnie bariera nie do przeskoczenia tak szczerze.

i na ręczniku i owiniętym ręcznikiem. Większość siedzi nago na ręczniku ale można też siedzieć na ręczniku i drugim być owiniętym. Jedynie co do do basenu i jacuzzi wchodzi się nago. Po każdym seansie trzeba wziąść prysznic też nago ale są oddzielne szatnie dla kobiet i mężczyzn a w szatniach są prysznice gdybyś wstydziła się brać prysznic wspólny dla i kobiet i mężczyzn.

Pamiętam jak w jakimś dzienniku telewizyjnym zrobili reportaż o termach w czeladzi. Mieszkańcy bloków sąsiadujących wypowiadali się o golasach, starsze panie żaliły się, że mąż całymi dniami siedzi na balkonie i... patrzy hehehe Jeśli będziecie kiedyś w bukowinie tatrzańskiej serdecznie polecam tamtejsze baseny termalne. Co prawda o wiele drożej, ale też o wiele piękniejszy widok z otwartego basenu :)

Rozumie i szanuje twoje zdanie. Każdy ma swoje granice których nie przekroczy. Ja np nigdy bym nie zapalił papierosa. Nigdy też nie paliłem i nigdy nie zapalę.

Tak pamiętam ten reportaż.Nawet przez krótki moment byłem widoczny w tym reportażu. Bardzo nedgatywnie wypowiadała się taka starsza Pani Irena!! Jak dla mnie jakaś chora kobieta. Tak się składa że akurat znam dwie osoby z tego bloku. I o rzekomej Pani Irenie mają zdanie lekko nie zdrowej umysłowo. Ta pani do wszystkich ma jakiś problem o nic.

Gość Gargamellll
czesc zawitaj na forum sfd.pl tam CI doradza

Gość Sylwetka 2013
gargamell czy to nie forum kulturystów?

Gość zew ryczacej gesi
Zjadanie czerwonych buraków w postaci jarzynki ma działanie lecznicze w otyłości, przy zaparciach stolca, chorobach wątroby i nerek. Buraki pomagają też bardzo przy leczeniu anginy, grypy i wszelkich przeziębień. W przypadku tych chorób bardzo pomocny Jest sok ze świeżych warzyw, który przygotowujemy w proporcji:2 części marchwi, 12 części buraków i część selera. Sok ten po zmieszaniu należy rozcieńczyć wodą w stosunku 1:1 i pić bardzo powoli.Z uwagi na swój skład chemiczny buraki są bardzo silnie zasadotwórcze. Dlatego dla osób zjadających dużo mięsa, ciasta, pieczywa o charakterze kwasotwórczym wręcz konieczne jest spożywanie buraków pod różną postacią po to, aby doprowadzić w organizmie do równowagi kwaso-zasadowej, która jest warunkiem zdrowia.Czerwony barszczyk jest doskonałym środkiem na wszelkiego rodzaju „pieczenia w dołku, „zgagi i „kwasy. Wypicie filiżanki gorącego barszczyku, ale bez octu(!) powinno postawić nas na nogi. Najlepszy jest barszcz kiszony. Oto przepis na jego sporządzenie a także kilka innych przepisów na potrawy z czerwonych buraków ćwikłowych.BARSZCZ KISZONY: l kg buraków wyszorować, wymyć, obrać i pokroić w plastry, włożyć do kamiennego garnka lub słoja ze szkła i zalać przegotowaną ciepłą wodą (ok. 2 l), a następnie dodać 5 dag skórki z razowego chleba i trzymać w cieple. Po kilku dniach zlać do butelki i szczelnie zakorkować. Pozostałe buraki można ponownie zalać wodą. Taki barszczyk po podgrzaniu i przyprawieniu pieprzem, solą, listkiem laurowym jest doskonały na różne okazje.BURAKI TARTE Z JABŁKAMI: 60 dag buraków, 20 dag jabłek, 2 dag mąki, 2 dag tłuszczu, 1/8 litra śmietany, cukier, sól, cytryna lub kwasek cytrynowy. Buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach i zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier, tłuszcz, ugotować pod przykryciem. Gdy będą miękkie, dodać mąkę rozmieszaną z 3 łyżkami zimnego wywaru, zagotować, przyprawić do smaku kwaskiem cytrynowym. Śmietanę i starte jabłka dodać do buraków. Wszystkie składniki wymieszać.

Gość Sylwetka 2013
Hej. Chodzę codziennie na godzinne spacery. Mam problem z zachowaniem diety.

Może to dziwne, ale od jakiegoś czasu mam pewnien opór przed wejściem do siłowni albo na fitness ... dlaczego? No własnie dlatego, że miałam już to nieszczęście bywać w takich miejscach gdzie spotkałam się dwoma typami ludzi, którzy skutecznie mnie zniechęcili. Pierwszy typ to tzw. karki, abs-y zwał jak zwał wiadomo o co chodzi. Spaceruje taki jeden z drugim przed nosem, pręży te sterydowe mięśnie licząc na ogólny podziw. Do pewnego czasu jest to zabawne, ale potem niedobrze się robi. Drugi typ to te dziewczątka, które siłownię traktują jak klub gdzie mona łatwo wyrwac takiego steryda. wiem ... czepiam się i własciwie można nie zwracać na to uwagi, ale drażni mnie to i jak płacę za karnet na cały miesiąc jakaś konkretna sumę to m.in, też chcialabym się czuć tam komfortowo. Myślę w tej chwili nad rozeznaniem miejsca w Dąbrowie Górniczej o nazwie "Kobieca przestrzeń". Ponoć tylko dla kobiet.

Gość Sylwetka 2013
Na pewno są takie siłownie tylko dla kobiet i to jest świetny pomysł. Mniej stresujący dla takiego balerona jak ja.

Gość Sylwetka 2013
No właśnie mam TE dni:( że też te hormony tak nami rządzą.

Gość Sylwetka 2013
Bez dietetyka nie dam rady:( Pomocy!!!!

Sylwetko , dietetykiem nie jestem wiec nie pomogę. Alę też nie mogę się wziąć w garść. I wiem, że obżarstwo (przynajmniej w moim przypadku ) bierze się z "braku laku" Nudzi mi się i bezmyślnie pochłaniam niedozwolone produkty. Wiem, że więszką motywacje będę miała, gdy w koncu zaczne wydawać na to moje odchudzanie. Dlatego czas chyba na siłownie.

Gość polecamm
polecam natur vit w bedzinie, ich strona internetowa http://pijawkilekarskie.wix.com/pijawki-slask generalnie zajmują się med naturalna ale wspołpracują z z******tym dietetykiem ktory przyjmuje u nich raz w tyg chyba we czwartki czy srody , najlepiej umowic sie telefonicznie na wizyte bo tam pełno ludzi , ja pojechałam i czekałam do 19.00 a do 20.00 przyjmowal a przedemną zapisanych bylo jeszcze 8 osób wiec pojechałam do domu. potem zapisałam się tel. na wizyte na daną godz i wtedy czekałam 15 min na swoją kolej. dietetyk jes godny polecenia. diety układa pod osobe ja np nie jadam zbytn io warzyw wiec wybrał te ktore jadam , idzie sie dogadac do tego w razie czego daje swoj tel. wizyta nie droga. a najwazniejsze ze po diecie chudne i nie chodze glodna. majka

Gość bezadd
ja tez bylam u tego dietetyka w będzinie w natur vit , jest super, zrobił mi diete pode mnie , nie musiałam wpierniczać tego co nie lubię. nie chodziłam wciąż głodna i zła. schudłam 7 kg , zostało mi jeszcze 3 kg, zaplanowałam do konca marca schudnąć 10kg i jestem na dobrej drodze polecam tego dietetyka , spoko jest, taki normalny a nie jakiś dretwy i w porownaniu do innych nie za drogi a co ciekawe to on współpracuje z ewką chodakowska , ustalał lub ustala jej diety dokładnie juz nie pamietam, ma mnóstwo zdjęć z nią , widziałam tam w klinice ulotki reklamowe i plakat ja mam inna ich strone , moze podam ( ten gabinet jest w poliklinice stomatologicznej na I pietrze i nazwya sie natur vit , tam tez jest med, naturalna www.leczenie-pijawkami-slask.pl/home,33,dietetyka.html

Gość Katarzyna ABC
Ja korzystałam z usług pani dietetyk w Bedzinie w Natur Vit. Schudłam 9 kg. Jestem zadowolona. Dieta zrobiona pode mnie. Dostałam też gotowe przepisy na dania z tej rozpiski diety. Nie byłam głodna więc nie byłam tez nerwowa. Bardzo polecam.

Gość afiolka
Korzystałam ostatnio z konsultacji online u http://mgorzynska.pl. Nawet sprawdza się taka forma rozmowy przez skype z dietetykiem. Poza tym pani Monika jest bardzo miła i sumiennie podchodzi do swojego zawodu. Moje wątpliwości w pełni rozwiała. Teraz chcę, żeby ułożyła mi dietę.

Gość gość
Ja korzystałam z usług dietetyczki z Bytomia ( klinika Amaryllis) Moim celem była przede wszystkim utrata masy ciała i tłuszczu z brzucha i ogólnie całego ciała. Co mi się podobało to fajne i proste przepisy, które każdy może szybko zrobić bez zbędnych udziwnień oraz skuteczność, czyli 9 kg mniej bez efektu jojo. Polecam dietetyczkę która przyjmuje w tej klinice, warto !!!!!!!!

Gość pati ewa janek
Ja z waszego polecenia pojechałam do Będzina do dietetyk ale okazało się że ta Poliklinika jest w remoncie bo sprzedali ją i inny własciciel jest a co za tym idzie dietetycy przenieśli się do Siemianowic Śląskich. Zadzwoniłam i umówiłam się na wizytę. Pierwsza wizyta była miesiąc temu, dziś bylam na kontroli. Co pozytywne to że super atmosfera, nikt sie krzywo nie patrzy na oponke na brzuchu. Wizyta bardzo długa 1:15, wywiad, zalecenia.Diete chciałam na 14 dni. Zapłaciłam 150zł za konsultacje i diete 14 dni. Dieta pode mnie, bez tego czego nie lubię a co lubie i mogę, Faktycznie indywdualna. Rozpisane suplementy-choruje na hashimoto z niedoczynnoscia tarczycy. W tej cenie też jest kontakt z dietetykiem tel i mail. Dieta prosta, przepisy proste i smaczne. Bardzo sie nie meczyłam chociaz pierwsze 3 dni walka z pokusami. W miesiąc schudłam 7 kg w tym była woda bo miałam zatrzymanie wody. Dziś byłam na kontroli. Dostałam nowe zalecenia i nowe przepisy aby nie było nudno i to wszystko kosztowało mnie 50zł. Tym razem wizyta 45min. Bardzo polecam. Niestety zgubiłam wizytówkę i nie podam wam str internetowej ale możecie sobie na facebooku zobaczyc oni sie nazywaja Poradnia Dietetyczna Siemianowice & Dietetyk OnLine . Bardzo polecam.

Gość gość
Centrum Wellness - słyszałaś? W Katowicach przyjmują na pewno i w Rybniku też słyszałam, ale dokładnie nie podam Ci danych. Na pewno w Katowicach przy Ul. Moniuszki :) Osobiście byłam mega zadowolona, bo nie tylko zmienili moje nastawienie do jedzenie, nie tylko nawyki żywieniowe, ale również pokazali czym powinno być dla mnie jedzenie :)

Jeśli szukasz naprawdę dobrego dietetyka to polecam Ci zajrzeć tutaj https://www.facebook.com/NaturhouseKatowice1 Tutaj możesz liczyć na fachową i profesjonalna opiekę dietetyka, dzięki którym nie tylko zrzucisz zbędne kilogramy ale i dowiesz się jak ten efekt utrzymać. Wiem, co mówię bo sama korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Skoro powrót do dość starego tematu, to ja osobiście odradzam odchudzanie z suplementami - w końcu to nie o to chodzi, a jak dodatkowo masz sobie jeszcze zaszkodzić, to daruj sobie. Poszukaj kogoś z fachową wiedzą.

Gość gość
Zwróć się do http://lenacor.pl/ . W naszym rejonie to najlepsze centrum dietetyczne. Ja odchudzam się z nimi już trzeci miesiąc i mam na swoim koncie 8 kg mniej! Przy mojej niedoczynności tarczycy uważam to za prawdziwy cud.

Gość balbineczka43
Polecam Panią Bożenę z Katowic ( www. dieta-4u.pl) . Bardzo miła, kompetentna osoba, odpowiadała na każde moje pytanie już po wizycie, a najważniejsze, że dzięki niej poradziłam sobie z problemami, których u innych nie mogłam rozwiązać.

Gość gość
Czyli jak rozumie chodzi o zdrowe odżywianie i o rzucenie paru kg? Na odchudzanie czy pozbycie się toksyn z organizmu bardzo dobra jest regularna wizyta w saunie i basenie.