Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgdfdfgdfgfd

Ile pieniędzy dajecie na chrzciny w przypadku bliższej, a ile w przypadku

Polecane posty

Gość dfgdfdfgdfgfd

dalszej rodziny. Zastanawiam się ile włożyć do koperty i nie wiem. Nie chcę przesadzić w żadną stronę.

Gość Juliusz Zet.
Dziecko siostry - 1000zł, kuzynki - 500zł.

Gość jasne tysiąc na chrzciny
My byliśmy w święta na chrzcinach. Dziecko brata mojego męża, daliśmy 200 zł.

Gość greven
1000 zł, 500zł?????? oszaleliście z tymi chrzcinami i komuniami. a pózniej idą tacy na wesele i dają 200zł za 3 osoby bo przecież wesela nie robi sie dla zarobku. myslcie troche bo dla mnie to chore dawac więcej na chrzciny niz na wesele gdzie młodzi wydają z 3 razy więcej kasy na waszą osobę. my ostatnio byliśmy na chrzcinach u dziecka męża brata i kupiliśmy dla małego zestaw kąpielowy tzn ręcznik, myjka i kocyk. plus kartka. kosztowalo to 100zł. nie widze potrzeby cudowania i dawania po 500zł w kopertę tym bardziej jesli jest się zwykłym gosciem a nie chrzestnym kiedy byłam chrzestną dałam 200zł i pamiątkę.

Gość takabudkazfiutka
Ja jako chrzestna dalam 450 zl dla dziecka siostry,a dla dziecka brata chrzestna nie bylam kupilam prezent za 120zl

Gość takabudkazfiutka
Ja jako chrzestna dalam 450 zl dla dziecka siostry,a dla dziecka brata chrzestna nie bylam kupilam prezent za 120zl

Gość Byłam jako gość
Dałam dziecku 200 zł. Ktoś tutaj przesada? 500 zł, czy 1000 zł. to już chwalenie się😠 Jeżeli ktoś ma kasy w nadmiarze i nie wie co z tym zrobić,to może dać nawet 5000 zł. Mnie na to nie stać!

Ale te pieniądze de facto dajecie rodzicom dzieci a nie dzieciom. Bo tym małym szkrabom zwisa i powiewa czy ciotunia da 10 zł, 1000 czy zabawkę z biedronki ( chociaż sporo ucieszyłoby się własnie z tego).