Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiaannkanka

Sznaucer miniaturowy czy cocker spaniel angielski

Polecane posty

Gość psiaannkanka

Mam dwóch synów ( 11 i 8 lat) Mieszkam w bloku, mam duże mieszkanie. Pies będzie musiał przebywać w domu około 8h sam. Więc jak sądzicie który bd lepszy czy macie lepsze propozycje

Gość łykam każdą prowokacje
Żaden, pies to nie zabawka🖐️ Ogarnij się

a po co Wam pies? i dlaczego musi to byc pies rasowy, a nie moze byc jakas kluska ze schroniska lub fundacji? Wiecie jak odroznic naprawde dobra hodowle od pseudohodowli? I... po co przeznaczac na psa tysiac zlotych jesli mozna za o wiele mniejsza kwote przygarnac pieska w potrzebie i za reszte z sumy nakupowac mu smakolykow i roznych zabawek etc. ?

Gość postanowieniana2013rok
ja mam sznaucera miniature - PLUSY: - mam go od malenkiego,zostawal sam w domu od malenkiego i nigdy nic nie pogryzl - ( pewnie dlatego ze mial mase gumowych zabawek do gryzienia) - ma charakter dystyngowany i jest bardzo spokojny MINUSY: - ma humorki, sa to psy humorzaste, indywidualisci, czesto ludzie nie maja do nich cierpliwosci, - nie jest to typowa maskotka do przytulania jak np. yorki - jesli czegos nie chce to nie , bedzie warczal dla zasady i tyle - jesli szukasz psa - maskotki to nie jest to dobry wybor -potrafi ugryzc gdy sie wkurzy LEPIEJ PRZECZYTAJ O TEJ RASIE, SA TO BARDZO SPECYFICZNE PSY. malo kto o tym wie kobieta ktora nam sprzedawala naszego powiedziala "tylko go nie bijcie, sa to uparte psy" my wszyscy w domu jestesmy dorosli, nie sadze by ta rasa byla dobra tam gdzie sa male dzieci.

Gość psiaannkanka
Bo kocham psy, będzie to mój drugi, wcześniej mieliśmy kundelka niestety było z nim mnóstwo problemów (choroby)

Gość psiaannkanka
nie szukam psa maskotki!!

Gość pocokomu jakikolwiekpsiak
?!

gryzienie i warczenie u psa jest spowodowane przez wlasciciela a nie odgornie przez jego charakter. Jesli pozwolisz psu aby cie nie respektowal to on to wykorzysta, ulozony pies, ktory zna swoje miejsce nie stawia na swoim, a tym bardziej nie gryzie i nie warczy. v Autorko, choroby, rozumiem, ze szukasz psa z rodowodem? Zorientowalas sie, jakie choroby wystepuja u obu ras? Wiesz czym kierowac sie przy wyborze odpowiedniej hodowli? v Jesli juz mam doradzac, to sznaucer. Spaniel jest aktywnym psem, wymaga duzo ruchu, zabaw, czasu. Wiele spanieli ze wzgledu na mode i niewiedze ludzi trafialo do mieszkan, tam przez niezaspokojone potrzeby staly sie nadpobudliwe i nawet agresywne. W efekcie wiele z nich trafialo do schronisk. Kazdy pies wymaga poswiecenia mu czasu na zabawy, spacery, nauke. Samo wyjscie przed blok na siusiu i poglaskanie w ciagu dnia jak nam sie zachce nie wystarczy.