Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maggie Collins

Ja wybieram tylko takich mężczyzn którzy potrafią "zrobić w okół siebie"

Polecane posty

Gość Maggie Collins

Maminsynki i guły nie mają czego u mnie szukać. Ja lubię jak facet i posprząta i ugotuje i wypierze. Lubię podział obowiązków pół na pół, nie wyobrażam sobie żebym miała wszystko sama robić. A kobiety które dają z siebie robić służące nie mają w moich oczach za grosz szacunku.

Gość gchfhf
W końcu taka kobieta. Niektóre są w stanie robić za kute domowa byle by facet miał prawko.

Gość dsfsfsf
to sobie szukaj co nas to obchodzi?

Gość Maggie Collins
gchfhf ale to już nie te czasy, teraz kobieta się spełnia i robi to co chce, nie musi krzątać się w kuchni albo niańczyć bachory. Chociaż oczywiście i takie przypadki się zdarzają, jeśli im to odpowiada to ok, ale jeśli są sfrustrowane życiem kuchty, to jest tylko i wyłącznie ich wina i mogą mieć pretensje tylko do siebie.

Gość Maggie Collins
allium - o co ci chodzi?

ach , te dyrdymały w stylu - teraz kobiety sie spełniają ...:D

Oj zeby wiecej i jak najwiecej bylo tych spelniajacych sie zawodowo, bo z tym raczej slabo, a przecietna Polka zazwyczaj zarabia grosze i liczy jedynie, aby podczepic sie pod meza i jak najszybciej zajsc w ciaze;) Fajnie by bylo, zeby tak bylo jak piszesz, ale niestety tak nie jest;)

Gość Maggie Collins
allium - aha, więc od razu napisz, że jesteś kuchtą i nic nie osiągnęłaś, bo ja wręcz przeciwnie, SPEŁNIAM się i jest mi z tym dobrze, dlatego nie wyobrażam sobie siebie jako kury domowej.

Gość Maggie Collins
Maciek - nie moja wina, że znasz same kobiety, które chcą szybko faceta usidlić i najlepiej złapać na dziecko, no ale czego ja mogę oczekiwać od kogoś kto ma w stopce wpisane: "jestem łatwy" :D

głupiutka jesteś i tyle :) Oczywiście małym móżdżku o małej pojemności nie mieści sie pojęcie ,ze ktoś inny - czytaj inna kobieta może w ten sposób sie SPEŁNIA ?:)

a do tego wyobraźnię masz małą czyli kariery wielkiej nie zrobisz - no ,może awansujesz na kierowniczkę kasjerek w tesco - ale to najwyżej i to po kilku latach :D

@MC: masz racje, nie Twoja, ale moja tez nie;) Taki los;) I prosze nie czepiac sie mojej stopki, bo jest ona moja i nie bede o niej dyskutowal z obcymi ludzmi;)

Gość Maggie Collins
allium - to odwołuję cię tępoto do mojego postu z godziny 16:59 gdzie napisałam że nie mam nic do takich kobiet, którym odpowiada życie kurki domowej, ale widocznie wolałaś rodzić kolejne bachory niż zająć się choćby podstawową nauką ;)

wyrażałaś zrozumienie nazywając dzieci bachorami a życie żon - bycie kuchtą?:)

Gość Maggie Collins
allium - nie uogólniaj, bo nie każda żona jest kuchtą. i nie trzeba być żoną żeby się zdegradować do roli kuchty.

@MC: a jeszcze pytanie z ciekawosci. W ramach podzialu obowiazkow domowych wolalabys uklad na zasadzie: w jednym tygodniu wszystko robie ja, a w kolejnym ty. Czy lepiej podzial na poszczegolne obowiazki, np. ja sprzatam, piore, a ty gotujesz i prasujesz itp?

U mnie mój facet gotuje - ja nie umiem i nie chcę sie uczyć bo on to robi dobrze, sprzątamy razem, zakupy robi ten kto ma po drodze.

Gość Maggie Collins
Maciek - niech każdy robi to w czym czuje się lepiej, byle żeby odciążyć trochę partnera i żeby było w miarę po równo, moi faceci uwielbiali gotować, ja tego nienawidzę, więc oni się tym zajmowali, a nie ja. ja np. lubię prasować to zapieprzałam z żelazkiem, i wszystkim żyło się lepiej :) gorzej jakby facet niczego nie lubił, wtedy musiałby się ogarnąć i mi pomagać, albo byłby to koniec, bo nie będę nikomu usługiwać.

Gość Maggie Collins
MiĄGWA - I właśnie o to chodzi :)

to raczej takie komuny wolisz niż związki z miłości , no ale jakoś sobie kobiety muszą radzić skoro same niewiele potrafią ...

@MG: ok, dzieki za odpowiedz, o to wlasnie mi chodzilo. Ja lubie odkurzac odkurzaczem, gotowac (umiem) i zmywac naczynia (relaksuje mnie to). Nie lubie: odkurzac polek, prasowac;) Pierze pralka. Takze przy odrobinie dobrej woli kazdy moze sie z kazdym dogadac i zyc dlugo i szczesliwie i jednoczesnie piac sie po szczeblach zawodowej kariery;) Pozdrawiam.

i ta liczba mnoga - " moi faceci " -aż strach pomyśleć po jakich przejściach ty jesteś w pewnie dość młodym jeszcze wieku czego mozan sie domyślić po sposobie formułowania stwierdzeń .

Czyli allium - miłość ponad wszystko. Zakochujesz się w facecie, który lubi tylko walnąć sie na kanapie i wołać "podaj piwo" i wszystko jest ok w końcu się kochacie :D

@allium: dzis ludzie staraja sie przetestowac wieksza liczbe partnerow/partnerek, zeby znalezc milosc swojego zycia. Nie mozna brac pierwszej osoby z brzegu. Wdocznie Maggie Colllins szukala swojego szczescia.

chyba trzeba być idiotką , żeby wybierać sobie takiego faceta do zakochania , no, ale jak widać tego kwiatu tu nie brakuje :D

Moze to brutalne, ale tylko dobre przetestowanie, przemaglowanie potencjalnej partnerki/partnera zapewni udany zwiazek. Trzeba od poczatku umiec czytac miedzy wierszami i zwracac uwage na szczegoly.

ok - a jak ise okaże ,że kobieta , którą kochasz kiepsko gotuje albo nie sprawdza się jako sprzątaczka - to co ? over love ?

A jak okaże się leniem całkowitym, któremu nie chce się nic zrobić w domu i czeka na gotowe to co?