Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_gratka_

Jaki polecacie gryzak dla 3 miesięczniaka, mamy? :)

Polecane posty

Gość Polecam zajrzeć w głąb siebie
upppssss.....pewnie nie będzie trzeba się bardzo wysilać ;)

Gość gratka, obecnie masz
tak wielki wybór że mogłabyś sama ruszyć dupsko bo chyba juz przyrosła ci posada do krzesła . Każde dziecko woli co innego a taki maluch najpewniej będzie wolał coś chwytnego . Rusz sama łbem babo.

Grzechotki mamy, wkłada do buzi, ale myślę nad jakimś miększym gryzakiem żeby dziąseł sobie nie uszkodził tymi grzechotkami.

Wiem, że jest wielki wybór dlatego wyobraź sobie nie wiem co wybrać? jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to zamknij japę.

Gość A to nie lepiej iść do sklepu
i samej popatrzeć? Według mnie najlepsze są całkiem gładkie typu "ramka" czyli gumowe gryzaki do chwytania (nie te pełne żelowe), a jak będzie starsze i będą się wyrzynać zęby to wtedy można kupić twardszy. Dziąsła nie są z waty i maluch może się twardszymi rzeczami przygryzać, o to się nie bój.

A Ciebie kultury nie nauczyli rodzice? byłam w sklepie, ale jest tego tyle, że trudno podjąć decyzję, po prostu i chciałam zasięgnąć opinii normalnych mam na forum, jakie gryzaki miały ich dzieci. nie chcesz odpowiadać to nie odpowiadaj po co się tutaj wściekasz? jeszcze ciśnienie Ci skoczy :P

Gość Wybór gryzaków jest duży
to fakt ale ja nie zastanawiałam się zbyt bardzo nad tym jaki wybrać, zwyczajnie ważne dla mnie było aby była to znana marka bo taka nie sprzeda jakiegoś syfu i gryzak będzie bez bisfenolu A a reszta czyli kształ i faktura i tak musi być przetestowana przez dziecko żeby się orientować bo jak niby inaczej to sprawdzić. Każde niemowle lubi co innego.

Gość Wybór gryzaków jest duży
Ja akurat kupowałam gryzaki Nuk , tak jak i wszystko tej firmy ;)

Z nuka mamy butelkę i smoczek. No jest to dobra firma, może rzeczywiście z tego coś. Musiałby być taki raczej płaski bo do jego małej buźki niewiele się mieści.

Zwróciłam na niego uwagę w sklepie, ale jakoś nie zarejestrowałam, że to z nuka jest, ooo na oko wydaje się, że byłby idealny :) dzięki!

Gość kmjknjijh
po mu gryzak przecież zęby to mu nie wychodza chyba:P albo z babyono albo canpol są takie małe niby grzechocze a z drugiej strony jest silikonowy gryzak

Gość azorkowa
nie uszkodzi sobie dziąsęł grzechotką! skąd taki pomysł? a gryzaków kup kilka,przeciez drogie nie są.samo dziecko wybierze który mu pasuje,moje nie chciało żadnego...

tak mądra a nie wie, że pierwsze objawy wychodzących zębów mogą pojawiać się już w 2 miesiącu życia dziecka a pierwszy ząb w 3. Więc owszem mogą mu iść zęby już :) nie bez powodu istnieją gryzaki dla 2-3 miesięcznych dzieci.

Gość drgtfdgfg
Rozumiem pytać o zdanie gdybyś kupowała wózek za tysiąc złotych. A Ty kobieto pytasz o gryzak???!!!!!!! Toż to kosztuje z 5 zeta! Kupisz, nie spodoba się to kupisz następny! Przecież tego jest od cholery.

Azorkowa no nie są drogie nie są, ale nie chciałam kupować gryzaka, który mi się może wydawać dobry a będzie daremny, dlatego też zadałam to pytanie na forum aby poznać opinie na temat gryzaków dla takich maluchów.

Gość nie daje juz rady z tym
jestem na kafe od 5lat ale takiego debila jak Ty jeszcze tu nie widzialam przykro mi to pisac,ale jeszcze nie spotkalam tak glupiej osoby...biedne to Twoje dziecko...

my mamy gryzaki z chicco - takie z woda w srodku. corka ma 3 miesiace i jej odpowiadaja. mamy tez takiego motylka z grzechotka - nie pamietam firmy - ale jest zbyt ciezki. a te chicco sa leciutkie.

Gość wlosy sie jeza..
jak czytam problemy gratki... nie dziwcie sie ze szkoda jej 5 zl na gryzaka... moze na allegro poszukaj używanych??? dziewczyno ty jestes normalna??????????

ja gratki nie lubie, ale po co ma kupowac cos, co sie nie przyda? ja tez pytam kolezanek, co sie u nich sprawdzilo a co nie, bo szkoda kase wywalac.

Gość szalona mamcia333
moja córcia tez ma 3 miesiące ale nie interesuja ja gryzaki ani grzechotki;( to zle? powinnam sie martwić? nie chwyta grzechotek

Gość i znów kolejny mega wielki
problem gratki