Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczkobezpromienii

Od 2 miesiecy odmowa przyjecia przez lekarza rodzinnego

Polecane posty

Od jakiś 2 miesięcy próbuje bez skutecznie dostać się do lekarza rodzinnego po skierowanie do szpitala ( jestem w ciąży) i co przyjdę słyszę tylko za dużo pacjentow prosze przyjść kiedy indziej :/ szlag mnie już trafia.

zgłoś skargę do NFZ. Nie ma opcji,żebyś nie mogła się dostać do lekarza pierwszego kontaktu najdalej w następnym dniu kiedy się zgłaszasz Jak czytam o takich problemach to jestem w szoku. Dla mnie rola lekarza rodzinnego odkąd tą instytucję wprowadzono z 14 lat temu sprawdza się znakomicie. Nigdy nie usłyszałam,że nie będziemy przyjęci, najwyżej poproszono, żeby przyjść na późniejsza godzinę JEŚLI JESTEŚMY ZDROWI. Zawsze zaznaczają,że to dla naszego bezpieczeństwa i jest miło i przyjemnie ;)

Sorry, ale nie wierzę żebyś przez dwa miesiące nie mogła zarejestrować się do lekarza rodzinnego. Do specjalisty - owszem, jest to całkiem prawdopodobne.

Gość trzepnij się w łeb
Daj mi numer do tej przychodni.

Gość prowwokejszyn
nie łżyj autorko takie cos jest niemozliwe. albo wchodzisz miedzy pacjetkami albo przychodzisz jak otwieraja. i automatycznie zapisujesz sie w kolejke.

codziennie tam nie chodzilam ale raz w tygodniu przez jakieś 2 miesiace ze wzgledu na prace

w tej chwili poszedl moj partner i ma powiedziećl ze jak mnie nie zapisze na jutro to skladamy skarge do nfz

Gość wiem co i jak
po skierowanie do szpitala ciężarna raczej do gina idzie nie do rodzinnego.... u mniejest tak samo z rodzinnym trzeba wiedzieć tydzien wcześniej że sie zachoruje :) a jak już nieszczęście się wydarzy to dostaniesz się do najgorszego lekarza w całej przychodni :)

Gość trzepnij się w łeb
no podaj mi do nich numer-założymy się że cię zapiszę?

Gość prowwokejszyn
nie wiem u mnie w rodzinnym nie mozna zapisywac sie na nastepny dzien. chyba ze moa o szczepieniach dzieci ktore sa w czwartki, wtedy nie przyjmuje sie chorych, chyba ze chory przyjdzie w godzinach wieczorneych po zakonczeniu szczepien.

ginekolog poprosila bym poszla do rodzinnego najpierw jak nie da rady to mi wypisze to skierowanie ona ale niestety do innego miasta

Gość prowwokejszyn
jak to mozliwe ze nie ma mozliwosci zapisania sie , tylo np za 2 dni. a jak dziecko dostanie w nocy temp. 39 st. to co czekacie 3 dni w kolejce ?

prowwokejszyn Polska idziesz prywatnie

Gość prowwokejszyn
nie daje wiwary w to co piszecie w jakim to miescie jesli mozna wiedizec ?

miasto w wlkp 15 tys mieszkańców

Gość trzepnij się w łeb
No jakoś się nie kwapisz z podaniem tego numeru? bo bzdury piszesz. wszędzie są jasno określone zasady zapisu-albo stoisz od rana w kolejce i tego samego dnia się dostajesz albo dzwonisz i na kolejny dzień. zresztą strasznie ci zależy jak raz w tygodniu chodziłaś :O

Gość trzepnij się w łeb
Wychodzi na to że tobie najmniej na tej wizycie zależy a ludzi straszysz skargami... wariatka :O

trzepnij się w łeb chodze do pracy i nie kazdego dnia moge sobie pozwolic na wystawanie pod drzwiami lekarza. I nie podam Ci mojego imienia i nazwiska bo sama mam glos chcialam sie tylko pozalic ze na lekarzy na nfz w Polsce nie ma co liczyć i tyle

Totalna bzdura. Nawet jeśli numerków brak a powiesz przy rejestracji, że to pilne bo jesteś w ciąży to Cię przyjmą. Najwyraźniej to prowo albo autorka jest idiotką :o

Gość prowwokejszyn
jest jeden rodzinyn w poblizu. teraz nie ma problemu zp rzepisaniem sie . zachodzisz wypełniasz druk i wszystko. stary lekarz musi tylko wysłac karte szczepien czy czegos.

Jakoś ciężko mi uwierzyć w to, żeby przez 2 miesiące nie można było się dostać do lekarza pierwszego kontaktu. Byłam zapisana do kilku przychodni i max na następny dzień nieważne czy się coś działo czy nie działo.

Gość trzepnij się w łeb
A ja chcę tylko numer telefonu do przychodni a nie twoje dane. słyszałas kiedyś o takim cudownym wynalazku jakim jest telefon? wybierasz cyferki i słyszysz w słuchawce człowieka! eureka cud! tam w tym urządzeniu ktoś jest! i wyobraź sobie że każda przychodnia ma telefon! nie wiedziałaś? oj bidulko. i zadzwonić można z pracy-wiesz? daj numer to sprawdzę na kiedy są wolne miejsca to się zapiszesz.

Gość Evvvvvka
a kto ci kaze podawac swoje dane? Podaj nr tel przychodni. Takich sytuacji nie ma chyba ze jestes jakas uposledzona umyslowo i nie potrafisz zapisac sie na wizyte u lekarza.

mogę wtrącić słówko to fajnie wiedziec ze to brednia i ze mozna jechac do szpitala do ,,Koziej Wólki '' jak sie chce. Naszczescie postraszenie skarga zadzialalo i babsko z rejestracji zapisala mnie na jutro wiec temat juz nie aktualny

Gość prowwokejszyn
wiedizałem ze to jakas idiotka. ze tez tacy sie rozmnazaja

Bez komentarza. Jednak nie wszyscy muszą być rozgarnięci :D Jak Ty autorko zapiszesz dziecko do lekarza jak będzie miało 40 stopni gorączki a numerków zabraknie? :o

Gość trzepnij się w łeb
Ta straszenie pomogło :D temat nieaktualny bo tematu nie było,to był jedynie wymysł chorego umysłu.

adsadsa pojde prywatnie