Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusialusia

Do Mam z UK skapy okres w ciazy!!! prosze o rade:

Polecane posty

Gość mamusialusia

Witam mam pytanie czy ktos mial tak jak ja jestem teraz w drugiej ciazy z pierwszym dzieckiem mialam skapy okres pierwszego miesiaca ciazy wtedy myslalam ze to okres bo trwal 5 dni ale byl skapy jak sie pozniej okazalo bylam juz dawno w ciazy;) teraz jestem w drugiej ciazy i tez ostatni okres mialam bardzo skapy ale 5 dni mysle ze juz wtedy tez bylam w ciazy tak jak z pierwszym dzieckiem ale lekarz policzyl mi od ostatniej miesiaczki a nie miesiac wczesniej:/ wiec i pierwsze usg bede miala pozniej a nie tak jak powinnam dodam ze mieszkam w Londynie i nie znam tego jezyka perfekt wiec dlatego nie moglam w pelni powiedziec lekarzowi ze przy pierwszym dziecku tez tak mialam :/ i co teraz mam zrobic z jego obliczen jestem w 9 tygodniu a z moich w 13 tygodniu i juz powinnam miec usg robione :/ czy ktos tez byl w takiej sytuacji lub wie co mam teraz zrobic? prosze was o odpowiedz dziekuje bardzo :* Marta.

Gość mamusialusia
nikt nic nie wie??:(

Gość /;oogyi
ja bym wiedziala, ale nie jestem z uk...... pewnie tam wszystko jest inaczej?

Gość mamusialusia
nom troche inaczej :/ bo pierwsze usg ma sie w 12 tygodniu ciazy no i polozna prowadzi cala ciaze a nie ginekolog czy lekarz. a co wiesz na ten temat ? bo nie wiem co mam teraz zrobic wydaje mi sie ze jestem w juz 12-13 tygoniu a lekarz mysli ze w okolo 9 :/ i nie wiem sama :/ slyszalam ze pierwsze usg musi byc robione do 3 miesiaca ?wtedy lepiej mozna dokladnie obliczyc wiek dziecka.

Gość HuHuHuHuHuuu
Rany Julek. Nie wiesz co to znaki interpunkcyjne? Nie wiem o co Ci chodzi w Twojej wypowiedzi kobieto. O ile jestem w stanie zrozumieć, że nie potrafisz po angielsku mieszkając w Anglii powiedzieć, że miałaś miesiączkę przy pierwszej ciąży, co jest proste jak budowa cepa, o tyle naprawdę nie wiem jak można pisać tak chaotycznie! Chodzi Ci o to że jesteś w ciąży i miałaś "okres"? Po pierwsze to nie okres tylko plamienia, skoro jest ciąża, a po następne, KAŻDE PLAMIENIE I KRWAWIENIE W CIĄŻY NALEŻY SKONSULTOWAĆ Z LEKARZEM! Nawet w Anglii, przecież taka ciąża może grozić poronieniem!

Gość mamusialusia
jak zawsze musi sie trafic jakas wredna su... tak mialam plamienie a nie okres i nie wiem jak to powiedziec bo jestem tu zaledwie 3 miesiace przy pierwszym dziecku tez mialam plamienie w pierwszym miesiacu!

Gość mamusialusia
hej mam kolezanke ale ona pracuje na nocki a w dzien spi wolne ma tylko sobota niedziela gdy przychodnia jest zamknieta:(

Gość mamusialusia
innych znajomych nie mam tylko moj chlopak ale on tez nie mowi po angielsku :/

Gość HuHuHuHuHuuu
Rozumiem że możesz nie umieć tego powiedzieć., ale istnieje coś takiego jak słowniczek języka angielskiego!!! Ja jak czegoś nie wiem, to sięgam po coś takiego wyobraź sobie. Wystarczy przetłumaczyć raptem kilka wyrazów i już masz gotowe zdanie. Ale rozumiem że to dla Ciebie wysiłek. Kobieto, przecież jak idziesz do lekarza bez pomocy koleżanki czy kolegi który Ci będzie tłumaczył, to chyba normalne że powinnaś w domu poświęcić trochę czasu i spisac sobie na kartce podstawowe informacje jakie przekażesz lekarzowi, zwłaszcza tak ważne jak plamienia. Bo inaczej to po co szłaś do lekarza?? Nic mu nie przekazałaś i nic co Ci powiedział nie zrozumiałaś. PARANOJA!

Rejestrujac sie do lekarza moglas poprosic o tlumacza. Poza tym teraz juz raczej nie wiele mozesz zrobic, no chyba, ze pojedziesz do szpitala i powiesz, ze krwawisz to zrobia ci usg. Chociaz skoro wedlug kelarza to 9 miesiac to moga to rownie dobrze olac, bo tutaj nie bardzo sie przejmuja ciaza do 12 tyg.

Gość mamusialusia
ogolnie chodzi mi o to czy jak usg bedzie zrobione 3 tygodnie pozniej to nic sie nie stanie??? tymi plamieniami sie nie przejmuje bo przy pierwszym dziecku tez tak bylo i wszystko bylo ok. plamienie bylo 3 dni przed spodziewanym okresem i trwalo 5 dni ale bylo bardzo bardzo skape do tego bol piersi i brak bolu brzucha tak jak zawsze wiec chyba juz bylam w ciazy

Jak zrobia USG pozniej nic sie nie stanie. Ja w pierwszej ciazy tez mialam pierwsze usg pozniej. Ale moze zorietuj sie jak wyglada sprawa tlumacza na czas wizyty, bo przeciez musisz rozumiec co do ciebie mowia. Wybralas juz szpital? Gdzie w Londynie mieszkasz?

Gość HuHuHuHuHuuu
A co ma sie niby stać jak USG będziesz miała robione w 12tc? Dalej nie kumam. Poza tym ciąża ciąży nierówna, żadna ciąża nawet u tej samej kobiety nie przebiega jednakowo, co chyba powinnaś wiedzieć. Tak więc te plamienia niekoniecznie muszą być czymś naturalnym, ale to nie moje dziecko i jeśli Ciebie to nie interesuje, to chodź sobie z tymi plamieniami i do końca ciąży.

Gość mamusialusia
nie moge isc do szpitala i naklamac ze mam plamienie bo juz nie mam !!! mialam je w listopadzie przez 5 dni i tyle no nic widze ze tu tylko bede wytykana palcem wiec dzieki za taka pomoc :( jeszcze raz zrobie sobie spotkanie z lekarzem i powiem o co chodzi o ile dostane tlumacza

mieszkasz w uk 3 miechy i juz w ciazy za duzo na temat benefitow sie naczytalas... ale nie wazne... istnieje takie cos ja walk in centre oni sa otwarci od [pon do niedzieli. zazwyczaj sa tlumacze a jak nie to slownik w lape i przygotuj sie co powiedziec zapisz na kartce co kolwiek

Gość mamusialusia
JUZ PISALAM ZE MIALAM TO PLAMIENIE W LISTOPADZIE PRZEZ 5 DNI I TYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHYBA NIE JESTEM GLUPIA ZEBY SIE NIE PRZEJMOWAC PLAMIENIEM PRZEZ CALY CZAS... CZYTAJ Z ZROZUMIENIEM KOBIETO!!!!!!!!!!!

Gość mamusialusia
WALCIE SIE NA RYJ WIECIE!!!!!!!!!!! NARAZIE

ja sie zapytalam gdzie mieszkasz a o plamieniach nic nie wspomnialam - spokojnie nie dawaj sie tak szybko wyprowadzac z rownowagi- jak mieszkasz londyn i okolice moge ci pomoc ale nie wiem czy bede chciala jeszcze za pomoc wpierdziel dostane :/

Gość HuHuHuHuHuuu
Fajnie że nie masz już plamień, ale jak je miałaś to jak widzę też olałaś. Pewnie jak nie ten dzieciak, to będzie kolejny :-O 3 miesiąc w Anglii, państwo X nie znają języka, a biorą się za robienie dziecka! Ciekawe cóż to za ambitną pracę wykonuje Twój mąż który ani Me ani Me bo angielsku, ale rodzinę to już można powiekszyć, przecież dostanę benefit! Tragedia!

heh wiesz co mialam zamiar zaproponowac ci pomoc, ale skoro nie potrafisz sie kulturalnie wypowiadac to coz...

Gość mamusialusia
CHCIALAM POMOCY A TU TYLKO NAJEZDZACIE NA MNIE !!!!!!!!!!!! CO WY ROBICIE W TAK TOLERANCYJNYM SWIECIE JAK ANGLIA TU NIE MA MIEJSCA NA TAKIE SUK.. JAK WY NARA

Gość HuHuHuHuHuuu
Zadziorna sucz pisze Ci gdzie możesz uzyskać pomoc, ale widzę że nie jarzysz nawet tego. Słowniki też Ci są obce. No comment :D Wracając jednak do tematu, którego przyznam się szczerze nie zrozumiałam, ale próbuję sama wydedukować o co mogło chodzić, to jeśli jesteś w 9tc, a w UK USG robi się w 12tc, to w czym masz problem? Doczekasz te 3tyg. i będziesz miała USG.