Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusialusia

Do Mam z UK skapy okres w ciazy!!! prosze o rade:

Polecane posty

Warszawa:) A Ty mamą jesteś,że tutaj przywitałaś? A druga sytuacja jakiej bym się obawiała,to inne dzieci,czy nie dokuczają dzieciom z Polski,tak na prawdę kiedyś może i chciałabym wyjechać,czy nawet jak koleżanka proponuje miałabym ochotę(zawsze mi się podobało UK),ale jednak chyba za bardzo się boję;)

nie nie mam dzieci- ale zainteresowal mnie ten topik i nawet dobrze ze tutaj weszlam. myslalam ze bede mogla jej pomoc - no coz nie wyszlo mi. mam troche pojecia o ciazy i dzieciach bo uczylam sie wiele na ten temat, pracowlam jako niania i opiekowalam sie mlodsza siostra bardzo czesto :)... z tym dokuczaniem to ci powiem jest jak wszedzie . nawet dzieci w pl dokuczaja innym dzieciom- ale jezeli chodzi o rasizm to raczej nie w tym wieku chociaz ja sie z rasizmem jeszcze nie styknelam co do nas Poilakow.

No zobaczymy,może z czasem rozważę tę opcję:) Szkoda,że na tym forum czasami tak prywatnie popisać nie można(nie ma takiej opcji),bo miło się z Tobą pisze, i dzięki za wszelkie inf:) Dziękuje i wzajemnie:)

o kurcze, przeczytałam ten topik i jestem w szoku ! wszyscy grzecznie do laski a ona z buziom i wyzwiskami .Biednej tak ciśnienie podskoczy ze jeszcze straci ciąże w końcu do 13tc w UK nie uznają i może nawet opływać krwią i tak jej nic nie zrobią :o Pisałyście o benefitach i wiecie co, żałosne to jest że wyjeżdżają tylko dla kasy ! W dodatku lenie patentowane bez ambicji - w Polsce z MOPSU sie nie wydarło to może z Revenue albo Councilu się uda żałosne matoły :( i jeszcze godziny nie przepracowali ! A ja pracuje i mi nie przysługuje bo albo za dużo zarabiam albo o jedną godzinę za dużo pracuje! ale się wkurzyłam !

Gość Do autorki...
Jesteś z centrum Londynu czy obrzeża, jakie miasto dokładnie jeśli mogę wiedzieć, również tutaj mieszkam i jestem teraz w ciąży więc z opieką nad ciężarną tutaj jestem na bieżąco :)

nawet mi nie mów... 2 lata temu miałam taką koleżankę w UK jak autorka i przerabiałam to na żywo co wy tutaj na kafe i powiem Wam nigdy nie wyskakujcie z tekstem o pomocy ! Byłam jej tłumaczem, łaziłam załatwiałam po lekarzach urzędach a ona... jeszcze obrażona była i mi dupę obrabiała bo mieście haha. Teraz wiem ze jest tłumacz w szpitalu, sa ogłoszenia ze za kase ktoś pomoże to niech walą jak w dym -ale nie do mnie-ja już nie pomogę !A jak się nie zna języka to sorry w Polsce się siedzi!

Wiesz ja tam nie patrzyłam na kase- koleżanka z Polski ani ona ani facet języka zero poprosiła pomogłam ale jak się rozbrykała to w życiu bym się nie wpakowała w coś takiego ! Potem kolejna sie przypałętała i to samo było... ludzie są straszni w UK ! Sama jestem teraz w ciąży i powiem tak -nawet jak znasz język tyle o ile to i tak się dogadasz w szpitalu czy w przychodni.

szpiego- ale wiem co mowisz tak samo milam - wsyztko kolezance pomoglam zaltwic a tez wiecznie zazdrosc zawisc i obgadywanie :/ juz jej nie pomagam powiedzoial zeby mnie w dupe pocalowala :D