Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusialusia

Do Mam z UK skapy okres w ciazy!!! prosze o rade:

Polecane posty

to znaczy w Londynie masz rodzine? fajnie, nie jesteś sama :). Ja pojechałam 4 lata temu sama do UK nie miałam rodziny znajomi okazali się (sama wiesz jacy) i trzeba sobie było radzić :) A ty długo już jesteś

ja ogolnie w uk 8 lat 4 na polnocy angli Lincolnshire potem 3 lata w londynie i rok w kent. mam rodzicow i siostre w Lincolnshire. mojej mamy brata z rodzina w londynie i tyle. a ty calkiem sama jestes nie masz chlopaka ?

teraz to mam partnera, ale wcześniej byłam sama :) Zazdroszczę rodziny w Lincornshire- tam jest tak pięknie :) Lincoln jest przepięknym miasteczkiem , tam czuć angielski klimat. Ja najpierw mieszkałam w Staffordshire, potem West Midlands a teraz Hampshire :) Pozwiedzałyśmy sobie trochę hihi :)

chyba jak większość dziewczyn z PL sprzatałam najpierw na kontrakcie a ze z szefowa sie pokłóciłam (angielka)bo o benefity poszło to zwolniłam się i robiłam to na własną ręke a teraz odpoczywam w ciąży :) A ty ?

Gość buahahahahaha!!!!!!!
[zgłoś do usunięcia] zadziorna sucz :) "moi rodzice tez mieli proponowany dom - ja uwazam ze szkoda ze nie skorzystali - ale oni sa honorowi musza sie wszystkiego sami dorabiac" x Hahahahaha :D Laska nie osmieszaj sie. Albo rodzice cie oklamali albo pieprzysz farmazony nie znajac sprawy. Nikt w UK nikomu ot tak, domu nie proponuje. Najpierw ci mocno honorowi rodzice ;-) musieli zlozyc aplikacje o dom, przejsc cala procedure - wykazac miedzy innymi niskie dochody i zle warunki mieszkaniowe :D i dopiero ktos mogl im zaproponowac dom :D Hahahahaha :D:D:D:D

Gość do buhahahahahha
mylisz się ! z tego co wiem to jak zarejestrujesz sie na stronie councilu to pokazują ci propozycje domów -może o to chodziło. Dają Ci 3 propozycje, jak nie przyjmiesz żadnej to klamka zapada.Oprócz tego musisz zbierać specjalne punkty im więcej tym szybciej dostajesz

buhhaaaa- tak musisz sie zarejstrowac w cancilu - nie wdawalam sie w w szczegoly... ale moi rodzice sie nie rejstrowali- mojego taty szefowa to zrobila bo chciala nam pomoc :) - moi rodzice sprzedali dom w polsce dlatego mieli na pierwsza wplate na dom - i mogli wybrac sobie jaki chca dom i gdzie chca zaden cancil im nie nazucal. rowniez mozesz odrzucic tylko 3 razy potem po jakims dluzszym czasie znow mozesz sie starac. nie oklamali mnie - jezeli chcialas mnie skompromitowac to ci nie wyszlo XD siebie skompromitowalas - ciao

do dziewczyny ''do buhahahaha'' i tez tak bylo. a osoba ktora chciala mnie skompromitowac - skompromitowala sama siebie , bo nie zna histori a sie rzuca jak sledz :)

do buhahahahahha "mylisz się ! z tego co wiem to jak zarejestrujesz sie na stronie councilu to pokazują ci propozycje domów -może o to chodziło. Dają Ci 3 propozycje, jak nie przyjmiesz żadnej to klamka zapada.Oprócz tego musisz zbierać specjalne punkty im więcej tym szybciej dostajesz" x No wlasnie! :D musisz sie zarejestrowac :D wiec ci honorowi rodzice najpierw sie zarejestrowali, musieli byc na liscie oczekujacych! :D Musieli spelnic wszelkie wymagania danego councilu (a to nie sa domy dla bogaczy :P) I raczej te 3 propozycje to sa rozlozone w czasie :D Ja mysle, ze szanowny tatus z szanowna mamuska nie znali zasad i council ich wywalil :P Ot, co! xxx zadziorna sucz :) "buhhaaaa- tak musisz sie zarejstrowac w cancilu - nie wdawalam sie w w szczegoly... ale moi rodzice sie nie rejstrowali- mojego taty szefowa to zrobila bo chciala nam pomoc" x Hahahahaha, teraz to panna pojechalas bez mydla. Po pierwsze po 8 latach (sic!) ty piszesz "cancil"? :O Znajomosc jezyka angielskiego jak u szanownej mamusi i tatusia, co? Czyli zadna. Zadna szefowa nie moze zglosic obcych ludzi. Panna, tam nalezy dostarczyc kupe dokumentow, podpisac sie zanim w ogole trafisz na liste oczekujacych. Po prostu sie nie kompromituj wiecej :D

buhhahahaha - tak jak napisalam wyzej - ZAREJSTROWALA MOICH RODZICOW MOJEGO TATY SZEFOWA !!! czytaj ze zrozumieniem ! - tak pisze cansil i rowniez pisze w livingu nie pasuje ci to speprzaj ! i nie kozacz tak bardzo.... chcesz moge pisac poprawnie poprostu pisze szybko - nie wiem czegos zazdroscisz ze sie tak uwzielas --- > moi rodzice przyjechali do Angli i szefostwo jego taty Council'u zarejstrowali ich aby otzrymali dom - po roku czasu poniewaz moja mama nie pracowala - przyznali im dom w Gainsborough - odmowili- po 3 latach sprzedali dom w Pl i kupili wlasny w Angli mieli na pierwsza wplate na mortgage. poniewaz moj tata jest tank lorry driver i zarabia 3000 miesiecznie i moja mama jest teacher assistant w primary school i zarabia 1500 nie nalezy im sie zaden working tax credit, housing benefit, council tax credit i inne dopomagacze finansowe. JAK BYM TAK MIALA SIE TUTAJ O WSZYSTKIM ROZPISYWAC I PISAC POPRAWNIE STRONY BY NIE STARCZYLO !!!!!!! i wypraszam sobie abys tak gadala o moich rodzicach z pogarda! to ze tobie zycie w UK sie nie uklada nie moj interes ale odpierdol sie i sie juz tak nie rzucaj - delikatnie mowiac :)

a wlasnie ze moze jezeli poszla z moim tata - ktory juz pracowal ponad rok w UK i wyrazil zgode a ona byla osoba pomagajaca - wiesz wielkie gowno o tym i sie wymandrzasz - cos sie tam dowiedzialas i cwaniakujesz XD nie bede sie tutaj jakies obcej siksie wypisywac swojego zyciorysu

Aaaa....czyli szefowa poszla z szanownym, honorowym ;-) tatuskiem do owego "cansilu" i jako tlumacz zarejestrowala go na liste oczekujacych. I ten honorowy tatko, wiedzac, ze ma zbyt wysokie zarobki jednak sie nie wyrejestrowal tylko tak sobie czekal i czekal..... Mala, bajki sobie mozesz tworzyc dla kolezaneczek o poziomie "cansilu" :D Na pewno ci uwierza. I nie badz taka nerwowa......prawda w slepka uderzyla, co? :D

nie moja droga nie uderzyla - czepiasz sie bo nie masz nic innego do roboty - poprostu ci sie nudzi. nie mam zamiaru tlumaczyc sie takiej plytkiej damie jak ty - tak misze cancil pisze livingu i pisze jeszcze wiele innych angielskich slow ktore sa spolszczone :) ja Tobie nie musze nic udowadniac i nie mam zamiaru. ja strescilam historie. bedzie chcial ktos cos wiecej wiedz napewno napsze ze szczegolami - ale nie takiej beszczeslnej lasce jak tobie. jakis czas mieszkasz w UK i cwaniakujesz. ja wiem swoje nie chce mi sie tutaj wywodzic na ten temat - a ty draz jak ciebie az tak interesuje moja historia i chcesz mnie oczerniac. nie wiem mozliwe ze ksiazke o mnie piszesz wiec moge dodac ze na poczatku moj '' tatus honorowy'' nie zarabial tyle - zaczynal jak kazdy polak najnizszej krajowej - z czasem jak nauczyl sie angielskiego znalal lepsza prace :) chcesz cos jeszcze wiedziec a moze referat tobie napisze ?

a skad wiesz ze moi rodzice nie mowia po Angielsku to ze twoi nie mowia to nie moja wina ze sie nie przylozyli - nie jak chcesz moge z toba po angielsku pogadac nie ma z tym zadnego problemu - chyba ze sie chcesz popisac jaka to zajebista nie jestes:/ albo sie zblaznisz :D

I w dodatku honorowy tatko sklamal wypelniajac aplikacje bo jest pytanie o posiadanie nieruchomosci w UK lub innym kraju UE :O A szanowny tatus jak rozumiem, cos tam w Polsce posiadal. Smutne! Tacy wlasnie Polacy psuja opinie innym, tym uczciwym.

"beszczeslnej" :D Polskiego tez nie znasz. Nie panna, nie pogadamy bo zbyt niski poziom reprezentujesz. Ja tylko pisze, jakos w przeciwienstwie do ciebie bez wyzwisk i nerwow :D ze twoja historyjka kupy sie nie trzyma :P Bye panna 🖐️ :D

nie nie sklamal napisal ze ma dom w polsce to nie zawazylo na aplikacji poprostu musial czekac dluzej na przyznanie domu po roku dostali propozycje odmowili i sie odrazu wyrejstrowali- bo wynajmowali dom i mieli w planach kupno swojego w miejscowosci w ktorej mieszkaja. nie chcieli domu od cunsil'u bo dawali im w innym miescie. chcesz cos jeszcze wiedziec ?

ohh ideal prosze - w dupie mam co myslisz - tak cwaniakujesz angielskim tutaj a nawet pogadac nie chcesz. chodzilo mi o beszczelna! jedna literka mi sie wtracila - takich jak ciebie wyzywam bo to wlasnie twoj poziom inteligencji nie siega 3 latka- twoja sznowna mamuska chyba nie nauczyla ciebie czytac ze zrozumieniem wolala pewnie w Pub'ie angielskim spedzac czas niz Tobie poswiecic 5 min nauki i wytlumaczyc ci co znaczy streszczanie histori.

Gość do buhahahahahha!!!
a powiedz mi jak to jest- załóżmy że wynajmuje mieszkanie ale nie płacę councilu teraz nagle mi się zachciało miec chatę od państwa to mogę sie starać o nią czy będę musiała zaplacić ten council którego nie płaciłam np przez poł roku odkąd wynajmuje mieszkanie?

ale teraz bierzesz mnie pod chuj czy jak ? jezeli wynajmujesz mieszkanie i nie placisz za council to ci sie narasta i jak sie wyprowadzasz musisz splacic zalegly. nie ma ze nie. nie wiem czy bedziesz mogla bo ja sie nie staram i place wszystko na czas a moi rodzice zawsze splacaja na czas wiec raczej tez nie musza sie o to wypytywac ani mnie to nie interesowalo. wiem ze samotne matki maja pierwszenstwo. jezeli masz informacje na ten temat mozesz mi powiedziec moze kiedys sie przyda kto wie.

Gość do buhahahahahha!!!
nawet kosza na śmieci nie mam to za co mam płacić ?? Moje mieszkanie nie było i nie jest zgłoszone no councilu ani ja

sorki ze bylam wulgarna do ciebie - ale nie nawidze jak ktos mi wmawia ze klamie. bledy robie bo pisze szybko :/ ... nie lubie jak ktos szydzi z moich rodzicow nie znajac ich. moglas to wszystko zaczac inaczej napewno bym wszystko pokolei wytlumaczyla.

nie wiem na jakich ty warunkach zyjesz i dla mnie to dziwne- mieszkanie napewno jest zgloszone tylko nie jest zgloszone ze ty tam mieszkasz. jak moze byc mieszkanie ktore jest w bloku, nie wiem w domku moze byc nie zgloszone? powodem dla ktorego mozesz nie miec smietnikow czy nic nie placisz za council jest to ze nie jestes zgloszona ze tam mieszkasz. jezeli dowiedza sie ze mieszkasz to bedziesz miala przesrane :/