Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochaj siebie

ile ważny kurs prawa jazdy! ważne pomocy

Polecane posty

Robiłam kurs 5 lat temu, podchodziłam do egazminów, jednak po 3 darowałam sobie. Jak teraz mogę to dokończyć? Od nowa chodzę na kurs? Biorę jakieś jazdy? Jak to wygląda w praktyce?

Gość dsddasqw
musisz zdać egzamin teoretyczny i dokupić 5 godzin jazd o ile nic się nie zmieniło, kurs jest cały czas ważny

czyli wystarczy: 1)zdać egzamin państwowy z teorii 2)wziąć gdziekolwiek 5 jazd doszkalających 3)zdać egzamin państwowy z praktyki nie muszę w żadnej szkole brać jakiś lekcji z teorii?

Gość dzieki za poprawe
nie wystarczy tylko to a teorię musisz sama opanować tylko teraz teoria ma być trudniejsza no ale zobaczymy jak to wyjdzie

Kurde. najpierw jedziesz do osk, pytasz czy mozesz sobie dokupic godziny, np 10 bo robiłaś kurs 5 lat temu. możliwe że osk będzie chciała żebyś poszła na godzinę, dwie teorii dla przypomnenia. Jedziesz sie zapisać na egzamin z papierami, potem zapisujesz sie na jazdę. zdawałam talk w maju to wiem

Gość dzieki za poprawe
te doszkalajace to można w każdym osk robić ważne, żeby papierek z poświadczeniem był

przed chwilą wyczytałam na stronie internetowej jednej ze szkół, że po niezdanych 3 egzaminach praktycznych jest wymóg wykupienia 10h teorii i 5 h jazdy- cena 500-600zł

Gość dzięki za poprawę
to głupota pewnie, żeby kasę wydoić ja tam sobie wykupię tylko z 10h jazdy po 40-50zł i tyle nie jestem jakiś ułomek, żeby płacić za teorię którą sam zrealizuję

sorry, niedoczytałam, więc musisz najpierw wyjeździć te godziny, nie słyszałam o aż 10 godzinach, tylko o 5 praktyki, teorii nie. dopiero jak wyjezdzisz to mozesz jechac zapisac sie na egzamin. chyba ze masz znajomego w osk to ci wypisze wczesniej papierek o wyjezdzonych godzinach, a wyjezdzisz je jak sie juz zapiszesz

Gość dzięki za poprawę
ja ja intersuje to zebranych: Legnica

zdawałam w Warszawie właśnie nic nie rozumiem, czy jest ten wymóg czy nie... niepotrzebna mi teoria, sama usiądę się nauczę, a nie będę komuś bulić 300zł za zanudzanie... wlaśnie stąd moje pytanie czy jest wymóg wykupienia tych godzin teorii i jazd czy nie...

Gość dzięki za poprawę
ja tam nie mam zamiaru płacić za teorię czysta głupota..

Gość dzięki za poprawę
ja masz wątpliwość ustawa bodajże o szkoleniu kandydatów na kierowców i egzaminatorów można sprawdzić

Gość jbkabhjsdb
Chętnie pomogę :) Ja też w Legnicy zdaję ;) 3 lata temu oblałam 4 raz praktykę i zrobiłam sobie wolne. Po 3 latach poszłam do Starostwa do LEgnicy i wypelniłam druk żeby przesłali dokumenty moje do WORDU.Po 3 dniach dostałam pismo pocztą że dokumenty moje już są w wordzie;) Pojechałam sie zapisać na testy (nie brałam żadnych lekcji;) ) Musiałam mieć ze sobą dowód osobisty,wypełniony druk (taki co go pobrać trzeba w WOrdzie : O ) ,aktualne zdjęcie. W kasie zapłaciłam 25,5o i z papierkami i potwierdzeniem wpłaty poszłam po numerek :) Odczekałam swoje i pani bez problemu mnie zapisała.Czekałam na termin tydzień ;) Testy mam już za soba a jazda 7 lutego ;) Po 3 niezdanych egzaminach należy dokupić u instruktora 5 godzin i on jak juz się doszkolisz to wystawia Ci zaświadczenie i zapisując się na jazdy musisz go okazac Pozdrawiam :)

Gość bluebella
Już nie trzeba wykupować 5 h praktyki po 3 niezdanych egzaminach.