Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Menelaos.

masz problem z alkoholem, lub czujesz ze z Twoim piciem cos jest nie tak?

Polecane posty

Gość lika.l
Kiedyś myślałam, że to być może problem z jakąś moją konkretną cechą, z dopasowaniem do grupy.. Alkohol może stać się elemetem koncepcji 'samorealizacji', niekiedy chodzi tutaj o priorytety, niektórzy potrafią sobie pod nie wiele podpasować .. niestety

ja znam alkoholikow którzy wygladaja wspaniale, nie spali pod stołem, nie urywal im sie film, nie byli karani..."normalni" ludzie, a jednak

Gość sharon3455
ajven , nie pije, nie pal i tak umrzesz Wole przezyc mniej ale w " szampanskim" nastroju niz zamulona, chorobliwie niesmiala do 80. Leczylam sie u psychiatry kilka lat bo mam nerwice depresje i natrectwa nic nie pomoglo. Tylko % mi sluza i choc na chwile czuje sie dobrze

no to zobaczysz jak bedziesz sie czula przy omamach wzrokowych i słuchowych. Widzialas kiedyś szczura wielkosci czlowieka?, albo pająka takiego?, a co zrobisz jak jakis glos kaze Ci obciac reke lub kogos zabic?...myslisz ze to żarty?...takie rzeczy ludzie robią, widzą i słyszą:o

dlatego ja wolę traktować alkohol z głową, jako środek do knkretnych celów. mogę wyjść sama do ludzi, ale będzie chujowo. a podrasowywanie się np. psychotropami do tego celu (nie wiem czy one tak działają) ale podrasowywanie się chemia od psychiatry uważam za większą głupotę, i ryzyko uzależnienia jest chyba większe.

jak każda osoba, która ma z tym ciężkie przeżycia - demonizujesz rozumiem to. współczuję.

Gość sharon3455
ajven jak tak sie stanie udam sie do zakladu zamknietego albo jak bedzie tragiczniej to skoncze ze swoim marnym zywotem

niestety ostatnio za duzo pije. I chyba nawala mi watroba bo nie budze sie na kacu a naje****ny

Gość sharon3455
janekrys mysle ze to nie kwestia watroby ale wiekszej ilosci, dlatego tez nie zdazysz wytrzezwiecz przed przebudzeniem. Ja nikogo nie namawiam do picia tylko przedstawilam swoj punkt widzenia powodzenia

a czy wiecie ze alkohol, konkretniej piwo i wino zmniejsza CRP w organizmie> zmniejsza stany zapalne obniza IL6 i TNFalfa, zwieksza wrazliwosc insulinowa czyli chroni przed cukrzyca i otyloscia.

Gość lika.l
skad mozna wiedziec ze ktos demonizuje deilirium, nie miewając w przeszłości delirium?

lika.l - stąd że na plusy normalnego picia alko osoba reaguje podając minusy skrajnego uzależnienia, skrajności.

Gość lika.l
wspomniane delirium faktycznie tak wygląda, jak ktoś opisał...Trudno mówić o demonizowaniu

ja mówię bardziej o reagowaniu na posty a nie czy ktoś demonizuje delirium

ja znam juz tylko minusy picia i widzialem skrajne przypadki. Ja nie mówie ze kazdy kto pije jest czy bedzie alkoholikiem. Ja opisuje swoj przypadek, ze tez bylem taki pewien...no i jestem teraz gdzie jestem

podaj mi proszę jakieś plusy wynikajace z picia alkoholu...

"no to zobaczysz jak bedziesz sie czula przy omamach wzrokowych i słuchowych. " "Ja nie mówie ze kazdy kto pije jest czy bedzie alkoholikiem. Ja opisuje swoj przypadek, ze tez bylem taki pewien...no i jestem teraz gdzie jestem" ja nie mówię, że nerwowo, ale tendencja jest jedna ja Cię nie krytykuje za to:)

Ajven, takie jak pisałam:D i jak pisała ta koleżanka z pomarańczy. poczytaj sobie.

a tendencja jest jedna - piszę oczywiscie o sobie. Ja nie byłem alkoholikiem i zacząłem pić alkohol w dosc poznym wieku. Dla relaksu, dla tego stanu...no i tak sie potoczyło. Dzis jestem trzeźwy od prawie 3 lat i wiesz co?....zebym wiedzial ze tak będzie...nie zaczynałbym nigdy

w towarzystwie jak jestes pod wpływem jestes innym czlowiekiem - no własnie, nie jesteś sobą, używasz srodka zmieniającego świadomość aby czuć się w towarzystwie dobrze, inaczej...to jest plus?...to ze jestes kimś innym?

na depresję jest psycholog, terapeuta, terapia...nie alkohol. Alkohol jeszcze nikomu nie pomógł...w niczym - no chyba ze w wybraniu sie na tamten świat....to owszem

trzustka, sorry. Wiesz ja jestem lekarzem na specjalizie i zcasem na dyzur ide po 5 piwach. Ale ostatnio wykrlem ze mam problemy z trzustka

tzn nie to ze pije tak malo zeby miec te problemy bo czasem z kumplem wypijemy 2 litry na jedna noc. Ale chodzi o to ze teraz ciagle pije

Niestety, dla mnie alkohol juz zasze bedzie sie kojarzył z przemocą, obłędem, kłamstwem, rozbitymi rodzinami, zabitymi na drogach, więzieniem, morderstwem i śmiercią

chodzisz na dyzur pod wpływem alkoholu?:o, mam nadzieję ze to prowokacja:o