Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie..rozumiem..dlaczego

Dlaczego ludzie rozkładają koce na sofy/wypoczynki?

Polecane posty

Czasem w mieszkaniach (raczej dalszych znajomych), obserwuję dziwny nawyk rozkładania koców na sofę - nie wygląda to raczej estetycznie, przecież tyle jest ładnych, fajnych i wygodnych wypoczynków ze zdejmowanymi pokryciami, które łatwo jest wyprać. Moim zdaniem taki koc nie wygląda elegancko ani zachęcająco, zwłaszcza w jakieś kwiaty czy inne pseudobarokowe wzory, a wy co sądzicie?

Gość Agnisia_83
Może niektórzy chcą coś ukryć pod tym kocem, jakąś plamę, albo uszkodzenie materiału...

Gość najbrzydsze sa golfy
nie chcą żeby sie zniszczyło:) moi teściowie tak robią, właśnie kupili komplet wypoczynkowy i już koce na nim..

Gość izabellllaa
żeby sie nie brudziło i nie niszczyło..Ja mam koty i kłade narzutę żeby nie drapały i nie brudziły drogich obic a jak ktoś przychodzi wtedy zdejmuje i mam meble zawsze jak nowe.

ja tez rozkladam koc na skorzane kanapy poniewaz sa bardzo zimne i ciezko dupskiem usiasc:D zwlaszcza zima:D poza tym moja corcia juz tyle razy je potraktowala dlugopisem lakierem do paznokci i kredkami do oczy ze po parugodzinnym czyszczeniu wole zapobiegac niz znowu czyscic z wywieszonym jezorem:D

Jeśli są dzieci, czy zwierzęta to jeszcze jestem w stanie zrozumieć :) Uszkodzenia materiału, niezmywalna plama też, jeśli aktualnie nie stać na zakup nowej sofy, ale zniszczenie od samego siedzenia? Upodobania i moda się zmieniają, co kilka(może nawet kilkanaście:p) lat zazwyczaj ten wypoczynek i tak się wymienia :) A do tej wulgarnej - żyjesz w społeczeństwie, to normalne, że jesteś obserwowana przez innych/oceniana (nawet nieświadomie) jeśli zapraszasz kogoś do siebie, więc nie dziw się, że niektórzy mogą się zastanawiać nad twoim barokowym kocykiem przy (zakładając) nowocześnie urządzonym wnętrzu :)

Gość mmmmmmaaaaaaaa
dobrze ze jeszcze w foli nie trzymia od nowosci:D

Gość dthbradthrt
nie..rozumiem..dlaczego ale ty jestes głupol :-)