Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jeszcze mam sie meczyc?

bóle brzucha w ciąży, juz nie wyrabiam

Polecane posty

To 8 tc. Od 5 tygodnia biorę dupahaston 3 razy dziennie ze względu na bóle brzucha z tym, że wtedy nie były one takie mocne a teraz nie mogę funkcjonować. Nie boli podbrzusze, jedynie czasami, najbardziej boli żołądek i po bokach, rozpycha strasznie i ból promieniuje az do pleców. Leżę, biorę według zalecen duphaston, magnez i jak już nie mogę wytrzymać to nospę, która i tak niewiele pomaga. Byłam u lekarza i wszystko jest w porządku, mówi że muszę jakoś wytrzymać, raz byłam na izbie przyjec i tak samo mi powiedziano i dopóki nie ma plamień to mam sie nie martwić ale jak tu sie nie martwić jak mnie rozrywa w środku :( Miała któraś z Was też takie bóle?

tak ja mialam takie bóle w 10tc tyle że u mnie odklejala się kosmówka i leżałam w szpitalu 7 dni plamień nie miałam dobrze że trafiłam do szpitala skoro lekarz mówi że u ciebie wszystko ok to nie ma sie co martwić ale czemu nie pomaga nospa kiedy masz następną wizytę ????? ja biorę luteinę i magnez i nospę nadal cały czas ciąża zagrożona

U mnie nie było żadnych plamien, jedynie pobolewał brzuch ale od tygodnia boli mocno, w tym czasie wlasnie byłam u ginekologa dokładnie przedwczoraj i wcześniej na izbie przyjęć. Następna wizyta za 3 tygodnie. Nospa czasami pomaga a czasami nie, to drugie najczęściej. Staram się jeść nawet lżejsze potrawy, unikam smażonego, nie piję gazowanego żeby nie powodować większych rewolucji żołądkowych a i tak dupa :(

leż więc jak najwięcej jak do poniedziałku nie przejdzie dzwoniła bym do lekarza wiadomo wszystko się rozciaga ale bólu tez nie może być niepokojącego nie denerwuj się a spróbój jeszcze espumisam może cos z żoładka

biorę od 5 tygodnia bo tak zalecil lekarz,juz wtedy miewałam bóle ale nie takie mocne.

W dodatku mam takie uczucie ciągłego głodu, mimo że coś zjem to za 10 minut aż mnie ssie w żołądku a dużo jeść naraz też nie mogę bo boję się, że rozboli mnie jeszcze bardziej

Gość ghdghdd
ja miałam cały pierwszy trymestr bóle brzucha, ale takie okresowe. Jednak nic się nie działo, nie miałam żadnych leków, lekarze mówili, że wszystko ok. Przetrwałam, choć zwijałam się momentami z bólu. a tabletki wziąć nie mogłam. Ty widocznie też musisz przetrzymać, choć lokalizacja jest inna. a może to taka zgaga silna? spróbuj rennie.

Gość załamka;(
ja miałam takie bóle w pierwszym trymestrze, a że ciąża baaardzo długo wyczekiwana to nie dawały mi spokoju i okropnie się bałam. Wszystko zaczyna się powiększać i dlatego boli. Jeśli no-spa rzadko ci pomaga to lepiej jej nie bierz. W 2 trymestrze był spokój. Teraz zaczęłam 3 trymestr i znowu okropnie boli po bokach, ale tylko wieczorami, a w nocy już o tym nie myślę:) No ale brzuszek wreszcie zaczął rosnąć na potęgę i dumnie go noszę, bo do końca 6 miesiąca znajomi nie wierzyli, że w ciąży jestem. A jednak od pierwszego trymestru wszystko się rozciągało, bo bolało jak diabli.

nie, zgagi nie mam, może to wzdęcia? chociaż nie wywaliło mi brzucha ale jak mnie w nocy obudził ból brzucha to wypiłam herbatkę z kopru włoskiego i pomogło. Ogólnie póki nie chodzę nie jest tak źle, jak wstanę żeby zrobić cokolwiek to już się zaczyna a niestety nie mam nikogo do pomocy bo mieszkam z mężem sama a mąż pracuje do późna więc cokolwiek czy do jedzenia czy do picia muszę zrobić a na samych kanapkach też nie pociągnę

No to mnie troche pocieszyłyście, tym że nie jestem sama. Ja sie strasznie boję i ciągle sprawdzam czy nie mam plamień :(

nie denerwuj się nerwy tez szkodzą ja w 1 ciąży brałam duphaston bo miałam krwawienie od 6 tc a teraz luteina

Gość 30manna30
ja do 4 miesiąca miałam straszne bóle brzucha. brałam duphaston bo miałam słaby pęcherzyk płodowy, a bóle powodowały skurcze, które mogły doprowadzić do poronienia. Przeleżałam ten czas i musiałam na siebie uważać. Bóle były okropne, ale dzielna byłam i rozwijające się maleństwo też. To prawda, ze niektóre z nas te wew zmiany tak boleśnie odczuwają. Problemem też mogą być gazy, bo zaczyna się ucisk na jelita i wiem, że miałam takie czasem skurcze, że aż się padało, aż... do wielkiego bąka:) niby śmieszne ale wstydliwe i bolesne. Nie martw się. Jeśli lekarz mówi, ze jest ok to tak napewno jest. Słuchaj jego zaleceń i staraj się to wszystko przespać:) Powodzenia

Gość autorko a teraz jesteś w który
m tc? może Cie boli bo wszystko się rozrasta? jaką masz budowę ciała? szczupła jestes?

jestem w 8 tygodniu. Jestem szczupłą osobą.

Gość może być i gruba
tkanka tłuszczowa nie ma tu znaczenia. rośnie macica, rozciągają się więzadła a narządy wewnętrzne się przesuwają. to niestety normalne. żreć też się ciągle chce w ciąży. jesli kogoś omijają te objawy to ma farta.