Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RP ;)

Nie chcę dziecka, a mój mąż tak

Polecane posty

Gość przegralam miłosc
Przeczytałam co napisałaś, ty przeczytaj moją spowiedź Przed ślubem planowaliśmy dwójkę dzieci, po ślubie unikałam tematu ,gdy naciskał przesuwałam w czasie za rok, dwa, nie teraz,nie jestem gotowa...on czekał, potem staraliśmy się o dziecko razem wyrzuciliśmy tabletki,zawsze po seksie mąż głaskał mój brzuch i pytał "jesteś tam już maluszku?" aż kiedyś złapał mnie na tym jak łykałam tabsy ,podszedł do mnie chwycił mnie za ręce i zapytał dlaczego? potem zaczął się pakowac, pakując się mówił, ty mnie nigdy nie kochałaś,jak mogłaś mnie tak oszukać, po co za mnie wychodziłaś, po co mówiłaś,że chcesz dzieci ?wyszedł. Te słowa słyszę do dziś ale jego już przy mnie nie ma, jest pustka,samotność są łzy. Mam 34 lata i jestem sama,nawet nie potrafię kogoś poznać,nie ma chętnych, zachorowałam na niedoczynność tarczycy, przytyłam, moje szanse na dziecko maleją. Teraz bym chciała je miec a nie mam z kim, nawet jak znajdę kogoś to ciężko będę miała z utrzymaniem ciąży. Mój były mąż ma dwójkę dzieci, widać,że jest szczęśliwy, szkoda ,że to nie ja jestem matką tych dzieci. Przemyśl swoją decyzję,przecież kochasz męża , to pokochasz też dziecko, nie spieprz sobie życia jak ja.

"kochasz męża , to pokochasz też dziecko, " xxx Hahaha :D Dawno nie czytałam większej bzdury :D Bijesz mnie na głowę, mała :D

Gość 1111111111112
Według lekarzy, z biologicznego punktu widzenia, idealnym momentem na ciążę i urodzenie dziecka powinien być wiek 20 - 25 lat. Wtedy płodność kobiety jest w szczytowej formie, a ryzyko poronień i przedwczesnego porodu znikoma . Tak wiec autorko do dzieła zanim cie choróbska dopadną. Chyba nie chcesz rodzic jako 40 letnia babcia?

Gość 1111111111112
Tak a co ? nie podoba się ?

Gość Aadamadamaaaa
udawaj ze tez chcesz dla dobra ,mzwiazku

ja też nie wiedziałam że ślub się bierze w celach rozpłodowych:) choć podejrzewałam;)

Gość 1111111111112
żrę gówno pije szczochy mam syf dziedzicznie zamiast mozg

Gość RP ;)
przegralam miłosc Jak przeczytałam twoją wypowiedz, aż się po płakałam. Współczuję Ci.

Gość 1111111111112
Damascenka tylko na podszyw cie stac? inteligentna to ty nie jesteś ?

"Damascenka tylko na podszyw cie stac? inteligentna to ty nie jesteś ?" xxx Stworku :) Nie potrzebuję podszywów - ZAWSZE piszę pod moim nickiem, osóbko yntylygyntna :D Poza tym... Ostatnie zdanie miało być stwierdzeniem czy pytaniem? Jeśli pytaniem, to z całym przekonaniem JESTEM :) Jeśli stwierdzeniem, to wróć do podstawówki, tam uczą, kiedy korzysta się mze znaku zapytania :) Ciao :)

przegralam miłosc - ja pierdolę, Ty chyba nie mówisz tego poważnie? to że on chciał mieć po prostu dziecko nie znaczy że miałaś się na to ślepo zgadzać, to on był jakiś nie za bardzo :O:O:O

przegralam miłosc Naprawdę żałujesz? Matko i córko... Na co niektóre kobiety się godzą, byleby tylko zatrzymać przy sobie parę portek :o

Gość 1111111111112
Miało byc stwierdzenie z rozpędu wyszło pytanie, no cóż zdarza się.

Gość 1111111111112
Już mam :D

Serio? Jakieś trefne chyba, za długą drogę hamowania mają :D Jeszcze krzywdę sobie zrobisz :classic_cool:

Gość a ja Cię rozumiem...
Autorko, nie słuchaj tych, którzy mówią Ci, że jesteś stara i masz się na wszystko godzić. 1,5 roku to nie aż tak dużo, Ty wcale stara nie jesteś. Ja jest 2 lata starsza i mam trochę podobny problem - mój chłopak ma 35 lat i już mu się spieszy, ale ja nie jestem gotowa, za krótko ze sobą jesteśmy no i finansowo też nie jest idealnie. Musicie dużo rozmawiać. Przedstaw swoje argumenty, to może zrozumie. W końcu to nie on będzie chodził z wielkim brzuchem, a potem rodził w bólach.

Gość RP ;)
Zrobię tak Jeszcze dzisiaj porozmawiamy, ale inaczej niż dotychczas. Powiem Mu jak jak zwykle, że nie jestem jeszcze gotowa i dlaczego i razem określimy czas starań (nie będzie to już teraz, ale może pół roku).

Gość RP ;)
Dobry krok ? Czy zrobiłybyście to inaczej?

myślę że naleganie na dziecko jak ten ktoś nie chce to też egoiztyczne w stosunku do tego dziecka. z tego się potem robią toksyczne relacje w rodzinie i syf ogólny :O

Moja ciotka urodziła w wieku 45 lat. Dziewczyna zdrowa, mądra, inteligentna. Żadnych powikłań, chorób. Na macierzyństwo przychodzi czas. Albo i nie przychodzi. Ale o twojej gotowości możesz mówić TYLKO TY. A nie twój facet/partner.

Gość RP ;)
Zrobię tak Jeszcze dzisiaj porozmawiamy, ale inaczej niż dotychczas. Powiem Mu jak jak zwykle, że nie jestem jeszcze gotowa i dlaczego i razem określimy czas starań (nie będzie to już teraz, ale może pół roku, rok). Dobry krok?

Gość RP ;)
W końcu dziecko to nie zabawka. Trzeba traktować je poważnie.

ani dziecko to nie zabawka, ani Ty jedynie jako matka jego młodych, ale ŻONA :)

Gość Co te babska w sobie mają
obiecują dziecko po ślubie a jak już są po ślubie to nie są gotowe! Co myślicie,ze jedyne jesteście? i NIE PISAC DO MNIE,BO IDE DO NORMALNYCH LUDZI nie spędzam czasu z egoistkami.

ja nie pojmuję jak można "obiecywać dziecko" albo "określić czas starań":D hehe co za mentalność

Gość RP ;)
Egistką bym siebie nie nazwała, a wiesz dlaczego? Bo Ja myślę o dziecku, które musi mieć szczęśliwą matkę. Myślę, żeby dziecko miało dobrze.

Gość RP ;)
Określić czas starań, czyli pdjąć decyzję kiedy rozpcząć starania.