Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

Kobiety są jednak... na tej samej zasadzie, że coś ma układ nerwowy to piwinnaś iść bronić kazdego kurczaka, swinki, żabki czy mrówki...

O :O Juz się zaczyna...Teksty typu: "idzcie się leczyć" Mam takie pytanie do zwolenniczek aborcji -czy Wy nie potraficie rozmawiać kulturalnie ? Z szacunkiem dla innych ludzkich istot jakimi jesteśmy my, ludzie ktorzy z Wami rozmawiamy? Ja rozumiem że nie macie szacunku do człowieka będącego w fazie prenatalnej(nie wiem dlaczego nie uważacie człowieka za człowieka ale ok.przyjmuje do wiadomości że tak jest i trudno) ale czy to oznacza że innych żyjących pozamacicznie także nie uważacie za ludzi? Za każdym razem gdy są takie dyskusje dziwnym trafem zwolennicy aborcji zaczynają wyzywać, ubliżac innym itd. Zastanówcie się dlaczego tak jest. Z czego to wynika... Dobranoc.

Gość Kobiety są jednak...
KURDUPELKA85 Widzisz, udowodniłaś, że masz niskie IQ, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Módl się aby nikt nie wpadł na pomysł eutanazji mniej inteligentnych bo byłabyś poważnie zagrożona.

Gość sekretarka-ppp
zdajemy sobie sprawe ze to male w brzuchu to tez czlowiek na wczeeeeesnym etapie zycia...to juz bylo... ile mozna powtarzac

Gość 57395698
A teraz wyobraźmy sobie taką sytuację. Masz dwójkę dzieci: 5-letnie i roczne. Okazuje się, że jesteś w ciąży z kolejnym. Nie ma takiej możliwości, żebyś poradziła sobie z wychowaniem całej trójki. Medycyna daje Ci taką możliwość - zamrażasz swoje roczne dziecko z możliwością rozmrożenia go za kilka, kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt lat. Po rozmrożeniu będzie się nadal dalej normalnie rozwijać. Decydujesz się na to, żeby teraz zająć się wychowaniem dziecka, które urodzisz za kilka miesięcy. Zdecydowałabyś się na to? Wątpię. A miliony par robią tak z zarodkami, których nie wykorzystali do in-vitro. Więc nie pierdolcie, że nie ma żadnej różnicy między zarodkiem a dzieckiem.

Kurdupelka... Moze i racja, ale czy wykonujac aborcje na dziecku dajesz mu jakakolwiek szanse chcenia? Nie! Ta kobieta moze i nie myslala jak byla tym "zlepkiem komorek"jak ktos to obrzydliwie nazwal, ale czy teraz chce zyc? Chce! I glosno o tym mowi, dziekujac Bogu za ZYCIE KTORE JEST WIELKIM DAREM.

jak już mówiłam kilkutygodniowy glutek śpiewa, tańczy pisze wiersze :) nie, to nie myśli, nie widzi, nie czuje... nie ma rozwniętych organów żeby to było możliwe, co innego 6 miesiac czy dalej to już zbadane i sprawdzone...

BAMBARYŁKA WASZA nie daje mu szansy chcenia, ale jezeli to jeszcze niczego nie chce to zadna krzywda mju sie dzieje...

Gość beznadzieja jakaś
pewnie ta kobieta musi z czegoś żyć, a taki film w stanach to spodziewam się niezła kaska dla niej :) Poza tym jesteście na 100% pewni, że to w ogóle prawda??? Czego ci amerykanie nie wymyślą, żeby kaskę tłuc :)

bambaryłka ja mówie o glutkach kilkutygodniowych, a nie 7 miesiecznych płodach jak ta dziewócha, jakbym sie dowiedziała o ciązy w 6 czy 7 miesiacu to bym go nie usówała, a urodziła i oddała,,, a jak w c czy 7 tygdoniu to usunęła...

KURDUPELKA85 Wiec zabijmy dziecko zanim jeszcze nie chodzi, nie pisze, nie spiewa, nie tanczy bo później będzie żal. Zabijmy je jak najszybciej zanim podrośnie i będzie trudniej fizycznie i psychicznie. Zabijmy je i nie myślmy....wmawiajmy sobie, to tylko zlepek komórek. Wmawiajmy sobie dalej, żydzi to nie ludzie, niewolnicy to nie ludzie, cofając się w historii człowieka, zawsze był ktoś kto był niewystarczająco człowieczym człowiekiem i którego można było przez to zabić... żydzi, słowianie, murzyni.... Teraz mamy okres dzieci poczętych, teraz je mordujemy i mówimy, to zlepek komórek! Ale jestem pewien i ten krwawy okres się skończy i za jakiś czas, współcześni będą o was od "zlepku komórek" mówili podobnie jak teraz mówimy o nazistach...po prostu zbrodniarze.

A ja nie mowie o jakis "glutkach" tylko o CZLOWIEKU POCZETYM W LONIE MATKI. dlaczego nazywasz go w taki sposob? Tak, nahpierew jest zygota ale to nie znaczy ze jest to najpierw jakis kosmita czy glutek. Czlowiek jest czlowiekem od poczecia i tego nikt nie zmieni.

Gość sekretarka-ppp
oczywiscie ze latwiej zabic zarodek we wczesnej ciazy, w poznych miesiacach juz bym nie zabila, bo szkoda, no i zmarnowane te miesiace ciazy, ktora potrafi byc meczaca.

Kobiety są jednak... to jest zupełnie co innego, płód 7 miesieczny moze samodzielnie żyć 10 tygodniowy nie , -po co mi piszesz przeciez i tak napisałam że jak uznam to za slusznę to usunę do 12 tygodnia...

Gość sekretarka-ppp
mysle ze z tym glutkiem to chodzi o wielkosc tego zarodka. oczwiscie mozna tez pisac "czlowiek w zarodkowym etapie rozwoju" ale glutek jest krocej

Gość 57395698
"Teraz mamy okres dzieci poczętych, teraz je mordujemy i mówimy, to zlepek komórek! Ale jestem pewien i ten krwawy okres się skończy i za jakiś czas, współcześni będą o was od "zlepku komórek" mówili podobnie jak teraz mówimy o nazistach...po prostu zbrodniarze." O stosujących antykoncepcję również. :) A może o masturbujacych się mężczyznach również. Wiecie jak wyglądają plemniki? Według mnie wyglądają jak żywe istoty. I zastanawiam się dlaczego zabijamy zwierzęta? Zabilabys psa? A karalucha? A komara?

KURDUPELKA85 a niemowlę może samodzielnie żyć? pójdzie do lasu i upoluje dzika, wypatroszy go i zje. Niesamodzielność jest dowodem braku człowieczeństwa? Nowość, może wprowadźmy prawo aborcji do 18 roku zycia...

BAMBARYŁKA WASZA kilka tygodni to jest człowiek który jest glutkiem... nie chce, nie wie, nie czuje, nie ma rozwniętych organów żeby to było możliwe...

Gość sekretarka-ppp
niemowle juz w brzuchu nie siedzi ;) po co je zabijac skoro juz sie urodzilo?

Kobiety są jednak... najchetniej oddam ci do adopcji moją neichcianego 10 tygodniowego zarodka jak bedziesz chiała... bedziesz się nim zajmowac OK??

Gość John Malkowich
Aborcja powinna być w prawie jasno określona jako morderstwo a morderstwo zagrożone karą główną. Prawo karne broni morderców przed karą główną a pozwala na zabijanie dzieci nienarodzonych, to paranoiczne prawo.

Kończę temat, złodziej zawsze będzie tłumaczył, że to co robi nie jest złe. Morderca zawsze znajdzie powód by winą obciążyć ofiarę. Aborcjoniści zawsze będą szukać winy w dziecku. Kto zabija jest zabójcą proste. Wasze sumienia są wasze, ale na pewno nie są czyste.

Gość sekretarka-ppp
milej nocki