Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

Gość realistkkaa
a czuje wiecej dla tego niż zarodek ma rozwiniete całkowicie organy nerwy oczy skóre mózg itp. i co obrończynie czemu nie bronicie tych ziwerząt do cholery!!!

Gość hipokryzja po raz enty
Bo według nich życie krowy czy swini jest mniej warte niż życie człowieka czy psa. To przeciez "gatunkowizm" i rasizm, ale obawiam się, że nie są w stanie tego pojąć. :)

juz dobranoc ostatni raz wiec tak usunę ciąże jesli uznam to za słuszne w miesjcu gdzie to legalne i bezpieczne, a te wszystkie wasze argumenty nie przemawiaja do mnie i sa na siłe, wysysane z palca, wyolbrzymiane mocne słowa, mord, niemy krzyk, embiorny i zarodki swiadome, pragnace życia,. tak samo nie przekoancie milionów innych kobiet w naszym kraju. każdy ma swoję opinie, życie i ciało, zajmijcie się swoim i swoimi embrionami i macicami.

Gość o ja jjebie
co z tego ze przezyla? tez jest teoretykiem, bo przecież nic kurwa z tego okresu nie pamieta 🖐️

Gość realistkkaa
nie rozumiem tego dorosła krowa czy śiwnia jest zabijana, wczesniej trzymana w okropnych warunkach, to dobrze rozwiniety ssak, nauka już udowodniła że mięsa wcale nie trzeba jesc żeby cieszyć się zdrowiem i szczęście na każdym etapie życia, a żadnej obrończyni zycia nie przyszło bronić życia zwierząt z w pełni rozwniętym ukałdem nerwowym, odczuwajacym strach, bół, stres, CO JEST Z WAMI?? macie w dupie cierpienie?? wzrusza was usuniecie zarodka bez uczuć i zmysłów??? a w pełni czujacego i świadomego organizmu już nie??? HIPOKRYZJAAAA!!!!

Gość realistkkaa
będe popierać przeciwniczki aborcji tylko wtedy, gdy śmierć każdego czującego bół i odczuwajacego emocje organizmu też bedzie chronione w państwie polskim tak jak życie zarodka który nie ma rozwniętych zmysłów, ani uczuć!!!

Gość Nothing understand,.,. :(
Ja tego nie rozumiem...Jak można w 21 wieku nie wiedzieć że zabicie czlowieka jest złem i przestępstwem? Jak to możliwe by nie mieć wyrzutów sumienia? To oznacza że nie ma się sumienia. To się zdarza. Przyklad Breivika doskonały.Nie żadnego znaczenia kogo zabijasz i czy nosiłaś tego człowieka w swojej macicy czy nie. Tu nie o to chodzi... Niedawno też wyszedł z mamra jakiś znany przestępca bez żadnych wyrzutów, blady starch. Jak możne nie rozumieć że pozbawienie życia jest tym samym czynem nieważne czy to zrobisz 3 miesiące po narodzeniu czy 3 miesiące przed ? Albo 7 miesięcy po lub przed? Powiedzcie mi jak tego można nie wiedzieć...Czy Wy same siebie oszukujecie czy kogo chcecie oszukać? Chyba tylko własne sumienia... http://www.youtube.com/watch?v=Co_kVuuG8kA

Gość zwolenniczkaaa
kilkutygodniowy czy kilkunastotygodniowy człowiek nie czuje bólu, emocji i niestety usunięcie go jest rónowazne z usunięciem migdałka...

Gość zwolenniczkaaa
jesli gdzies jest to legalne to zawsze przyjadą tam kobiety i to zrobią jesli bedą to uważąły za słuszne...

Gość zwolenniczkaaa
nie wiem po co te wszykie linki i inne pierdoł mój brzuch moje zycie moja borszka mój kilkutygodniowy zarodek. nie chesz usuwac nie usuwaj. wypierdalaj z cudzego zycia, prawo jest jakie jest za granica legal.

Gość Nothing understand,.,. :(
Ależ poziom...:O Nie zauważyłam by ktoś tu kogoś przekonywał do czegoś. Pisano tu czym jest aborcja, nic ponad to. Macie już jakieś zwidy ? Szkoda bylo tu wchodzić...

Gość hipokryzja po raz enty
"Jak można w 21 wieku nie wiedzieć że zabicie czlowieka jest złem i przestępstwem? " Wielka Brytania chyba nie wie, bo nawet za to płaci. :)

Gość dfsgv
nie znam tego filmu,obejrze

Gość fdsfdfgdfgsdgds
to jest film o późnej aborcji. można popierać aborcję, ale późnej, takiej jak do porodu jest bliżej niż dalej nie popierać.

Gość gdfgfdgfdgdf
Ja jestem za aborcją. Przez to, że jej nie ma w głowach dzieci tworzy się taki obraz, że może nie były chciane, a matka była przymuszona je urodzić. Nigdy nie będą wiedzieć jak było na pewno. Jak aborcja jest legalna to dzieci czują się bardziej kochane i bardziej są pewne swojej rodziny. Wiedzą, że jakby nie były chciane to by ich nie było. Samo to, że się urodziły znaczy, że ich matka chciała żeby znalazły się na tym świecie. Chciała, a nie została zmuszona.

Gość oglądałam na youtubie
chyba nie w całości, ale główną wypowiedź tej dziewczyny słyszałam. Cóż powiedzieć: żeby było bezstronnie należałoby pokazać jeszcze jakąś kobietę umierającą przy porodzie, a potem cudownie odratowaną. Życie jest brutalne i smutne i oczywiście należałoby zadać sobie pytania, czemu tę aborcję robiono tak późno? Wszystkie niezbędne organy, układ nerwowy dziecko już miało. Czy konował który to robił nie zastanowił się jak niebezpieczna dla matki może być tak późna aborcja?

Gość do wpisu z 1 str
"a gdyby matka hitlera i stalina i breivka popelnila aborcje?" To niewiele by się nie różniła od nich samych :O

Gość do wpisu z 1 str
a tak w ogóle to co do hitlera i stalina to w ludobójstwo była zaangażowana naprawdę ogromna liczba ludzi, którzy też byli wykonawcami-mordercami więc problem był znacznie szerszy niż sam tylko hitler

Gość miałki cukier
Ale oni to inicjowali wszystko :O Aborcja w przypadk Hitlera czy innego dykatora okazałaby się błogosławieństwem dla ludzkości - co nie znaczy, że jestem za całkowitą aborcją - bo nie jestem

Gość taka jedna onaaaaaaaa
Hipokryzją jest to, że zabicie zarodka w macicy jest be, ale zamrożenie go na wieki lub zniszczenie już nie. Zgadza się, skoro nie widzicie różnicy pomiędzy aborcją kilkutygodniowego zarodka a zabiciem dziecka już narodzonego, albo np. w 7-9 m-cu, to dlaczego zarodki się zamraża przy invitro, a nie np. już rozwinięte płody, albo dzieci po narodzeniu? Bo zarodki nie czują, nie są w pełni rozwinięte, to jedynie zalążek życia! Dla mnie i wielu innych kobiet to bezsensowne porównanie, tak jak wyciąganie Brevika, Hitlera itp. Poza tym wiecie jak się traktuje płody po poronieniach> Jak odpady biologiczne. Nawet księża nie urządzają wówczas pochówku. Więc jak kobieta będzie chciała dokonać aborcji, to zrobi to, czy zagranicą, czy farmakologicznie.

Gość granie na emocjach
równie dobrze można puścić film z porodu, pełno krwi, pęknięcie krocza, mocz, kał, czasem śmierć lub kalectwo i hasło: kobieto zastanów się nad aborcją. To gra na uczuciach, a przecież można rozmawiać używając po prostu argumentów. Po co nazywać zarodek czy płód dzieckiem lub zlepkiem komórek skoro to ma nazwę: właśnie zarodek i płód. Równie dobrze można go nazwać starcem (bo przecież w załóżeniu może kiedyś stać się starcem, ale zabijanie starców nie brzmi tak dramatycznie).

Gość luizaZach
ja jestem pro choice i uważam że tak do 12. tyg kobieta ma wybór. Widze ze tutaj sie dyskusja o aborcji nawineła. A co do zabijania dzieci w 7 miesiacu 8. czy 9 czy w czasie porodu (a sa kraje gdzie można i w ten sposób dokonać aborcji) to chore. Juz lepiej donosić i oddać.

Gość jeszcze trochę i zabronią
pozbycia się nowotworów. Bo to pewnie dar od Boga (bo od kogo by innego?), najpierw maleńkie dwie komórki we mnie się połączyły, potem się namnażają i rosną.. Żyją sobie we mnie, poza mną nie dadzą rady same. Więc powinnam poczekać, aż dokładnie się wykształcą, bo to przecież żywy organizm i skoro już go mam, to czekać aż mnie zeżre do końca..

Gość luizaZach
gdyby aborcja była morderstwem to by sie nazywała morderstwo a nie aborcja. Gdyby zarodek był płodem to by się nazywał płód a nie zarodek. Gdyby płód był dzieckiem to bo sie nazywał dziecko a nie płód. Nie bez powodu nadanie im zostały takie nazwy nie inne. W świecie teoretycznym aborcja jako morderstwo nie istnieje.

Gość luizaZach
no jasne. Przecież to wola boska ;) wedlug mnie to powinni w ogóle zakazać to leczyć :P skoro już takim katolickim krajem z tradycja jesteśmy i wszyscy są tacy dobrzy i niewinni to powinniśmy żyć jak asceci.

Gość luizaZach
a pro lajferom polecam zainteresowanie się już narodzonymi dziećmi, tymi które są bite, tymi co są głodne, tymi co nie mają nawet na buty z najgorszego lumpeksu, tymi co siedzą w domach dziecka, tymi którymi rodzice ani troche się nie interesują, tymi co musza patrzeć na rodziców alkoholików lub narkomanów. Przecież zgodnie z wolą bożą się narodziły. I co na tym się kończy rola ludzi pro life?

no właśnie jak się już wydobędzie z twojej macicy to nikogo to dziecko nie interesuje :) Ważne, żeby się urodziło. A potem chociażby potop czy inny koniec świata :) Co to kogo obchodzi. Urodziła, to niech ma za karę :)

Gość luizaZach
pro lajferzy czesto mowia ze jak seks uprawiala to niech sie teraz meczy. No cóż cudownie w ogóle z ich ust słyszeć że ma się 'męczyć' tym 'cudownym życiem'. Ale jak dla mnie porówno nie zawsze znaczy sprawiedliwie. Jak karać to sprawiedliwie, bo tego właśnie chcemy, sprawiedliwości. Więc laska która się naćpała na imprezie i brała udział w seksie grupowym dla zabawy niech za kare dostanie 100 batów, laska co poszła na numerek do kibla 80 batów, nastolatka co chciała wiedzieć jak smakuje seks 60 batów, para co cie nie zabezpieczyła - 40 batów, laska zapomniała wziąć 1 lub2 tabletki - 20 batów a za gwałt tak profilaktycznie 10 ;)

a jaka kara dla sprawcy? Bo przecież sama sobie tego nie zrobiła? Czy oni bezkarni, a winna jak zwykle kobieta?

Gość luizaZach
no zawsze kobietom każą rodzić, nikt nigdy nie pyta o faceta to nie wiem. Ja bym z checia ukarała faceta za zaplodnienie :P