Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

Gość Trampollina i Trampek z małymi
22:23 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 to zarodek człowieka - on jest zależny ode mnie i od mojego ciała i dopóki w nim jest bardzo nieroziwnięty do 10 czy 12 to mogę go usunać jesli zechcę - oczywiście nie w Polsce... No to widzę wiedza porażająca nt przepisów w RP...Może i lepiej. Jestem kobietą ale uważam jak Malkovicz że powinnaś dostać za czyn pozbawienia życia nieważne kogo czy to dziecko Twoje czy sasiadki czy obcy człowiek zabijasz człowieka , tu o to chodzi, powinnaś dostać dożywocie. Jak każdy zabójca.

Gość sekretarka-ppp
nie kazdy zabojca dostaje dozywocie ;)

Gość sekretarka-ppp
i nie kazdy powinien mialo byc...

Trampollina i Trampek z małymi uważaj sobie co chesz twoja sprawa. ja i setki jak nie tysiace kobiety przerwą ciąże jak będą uważały to za konieczne w miejscu gdzi jest to legalne i nie strasz nikogo tutaj przepisami bo się sama pytałam keidyś prawnika i jest to legalne

05.01.2013] 22:25 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 Kobiety jednak.... to nie jest jeszcze ktoś nie ma rozwiniętych organów żeby mieć ślad kogoś w sobie... za to ja mam i byś chciała kontrolowac moje poczynania... A co z tego że nie ma rozwiniętych jeszcze organów, ale je mieć będzie :D Owszem to jest ktoś, to jest ktoś komu właśnie rosną organy Twoje poczynania nikogo nie interesują dopóki nimi nie krzywdzisz innych ludz. Normalne. Poczynania gwłacicieli i pedofili,oraz morderców też nikogo nie interesują ani nikt nie ma ochoty ich kontrolować do momentu kiedy nie krzywdzą one innych ludzi To chyba zrozumiałe ?

Gość mus pomarańczowy
Jaka różnica zabić i wsadzić zwłoki do beczki po kapuście a zabić i wyrzucić zwłoki do foliowego worka To dzieciobójstwo i to.

Trampollina i Trampek z małymi co to za porównanie gwałciel i pedofil czynią lrzydy przynajmniej nardzoonemu dziecku - przecież sama napisałam że dla mnie 7 miesięczny płód to już roziwnięty organizm bo moze urodzic się wcześniak i żyć. a ten kilkutygodniowy płód to tylko bezmyślny bezczuciowy zarodek - glut... jak jusz napisałam glutek to glutek 7 miesięcy już jest rozwiety... pappapap

Gość sekretarka-ppp
jakie beczki? jakie worki foliowe?

mus pomarańczowy no i co z tego wynika co piszesz nic... takie porwónania to ja wymyslałam w przedszkolu....

Gość beznadzieja jakaś
skąd wiem że nie mają dzieci? Bo autorka tematu we wczorajszym topiku przyznała, że nie jest matką i dzieci nie ma i po prostu to jej teorie na temat tego, że każda kobieta powinna urodzić :) Bo ona tak uważa.

tylko że mus ma rację..nie ma większej różnicy między zabiciem dziecka po narodzeniu a przed, rożnica polega jedynie na tym że nardzone krzyczy a nienarodzone nie

Gość fikusikaniec
Czy embrion ludzki jest człowiekiem? Dziś bardzo ważna jest rzetelna wiedza na temat ludzkiego embrionu, a to przede wszystkim ze względu na różne eksperymenty i manipulacje dokonywane na nim.Co to jest embrion ludzki, jaki jest jego status i jaką zawiera treść z punktu widzenia genetyki, medycyny,filozofii .Grecki wyraz „embrion oznacza zarodek. Jest to nowe indywiduum (osobnik) powstające w wynika zapłodnienia, czyli połączenia się dwóch gamet: męskiej i żeńskiej. Embrion w trakcie swego rozwoju w łonie matki przechodzi różne fazy wzrostu i dojrzewania, takie jak: zygota, morula, blastula (lub blastocysta), płód, które stanowią ciągłość rozwoju i tożsamość osobnika. Można nawet powiedzieć, że embrion znajduje się w fazie zygoty, w fazie moruli, blastuli itd. Tematem najbardziej dziś dyskutowanym nie tylko na terenie biologii jest to, czym właściwie jest embrion ludzki. W związku z zapłodnieniem in vitro czy też z kwestią klonowania człowieka, powstaje pytanie o moralną dopuszczalność stosowanych tam metod oraz o etyczną ocenę ingerencji w proces powstawania i rozwoju embrionu ludzkiego. I tu właśnie kluczowym zagadnieniem dla tego rodzaju eksperymentów jest pytanie o status embrionu ludzkiego. O to, czym naprawdę jest embrion ludzki? Faza embrionalna jest pierwszą fazą rozwojową istoty ludzkiej. Embrion ludzki jest istotą ludzką, przynależną do gatunku Homo sapiens, choć jeszcze niedojrzały.Zgodnie z klasycznym powiedzeniem: co jest zrodzone z człowieka, jest człowiekiem, każda istota przynależna do gatunku ludzkiego jest osobą. I tak jak embrion psa jest psem, a embrion kota jest kotem, tak embrion ludzki jest człowiekiem. Żaden biolog z punku widzenia naukowego nie ma najmniejszej wątpliwości, że ten nowy organizm, embrion ludzki już w fazie zygoty, czyli zaraz po zlaniu się dwóch gamet (męskiej i żeńskiej) jest organizmem ludzkim; posiada tę samą ilość chromosomów (46), co każda inna ludzka komórka (z wyjątkiem wspomnianych dwóch gamet; one mają każda po 23 chromosomy).

Gość beznadzieja jakaś
sorry, autorka nie wypowiedziała się ani na temat swojego wieku, ani czy jest matką i ile dzieci urodziła. To jej druga nawiedzona koleżanka się przyznała, że dzieci jeszcze nie ma To odpowiedź dla Trampollina i Trampek z małymi

Beznadzieja nick adekwatny co? Jeśli jedna osoba w całej dyskusji napisała że nie ma dzieci to co to ma do reszty? Czyżby to była rozmowa 1 na 1? Ile było dziewczyn na topiku?

Ja pierdzielę ;) śmiać czy płakać? :D Siatkarka niemiecka

Gość sekretarka-ppp
embrion jest czlowiekiem, embrion jest czlowiekiem, embrion jest czlowiekiem!!!! tak wiemy o tym! ;) i mimo to uwazamy ze mozna go usmiercic! ile mozna powtarzac

i wógole nie wiem co to za propaganda, że wszystkie koebiety po aborcji dostają depresji i życie im się wali. miałam 2 kolezanki po aborcjach ( w normalnym terminie do 12 tyg a nie usunięcie wcześniaka) i jakoś żadna z nich w depresje nie popadła. jedna roziwja się zawodowo i pnie siępokszczeblach kariery, druga dokończyła wzorowo studia i ma dziecko ale juz chciane we właściwych okolicznosciach. oczyywiście nie mówie, że to przyjemność, radość, ale w ich wypadku była to ulga...zabiegi przeprowadziły legalnie za granicą....

Gość hipokryzja po raz enty
Bardzo umiejętnie pomijacie niektóre kwestie. Polecam artykuł "Zaprojektuj sobie dziecko" zamieszczony w aktualnym wydaniu Focusa. Opisywane tam praktyki są według mnie 1000 razy bardziej nieetyczne i niemoralne niż aborcja nawet gdybym przyjęła, że zarodek we wczesnym stadium rozwoju jest żywą istotą.

naprowadzająco> kabaret Neonówka 05.01.2013] 23:03 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 DLA CIEBIE to glutek A obiektywnie organizm ludzki Dla pedofila każde dziecko to glutek seksi glutek Nie łapiesz tego serio Bajju slodkich snów

Dlaczego nie mówi się o depresji i psychicznym zniszczeniu kobiet, które urodziły niechciane dziecko. O tym jak podupadły na zdrowiu podczas ciąży. Interesuje Was sumienie Breivika? Nie sądzę. To dlaczego interesuje Was sumienie tych Waszym zdaniem "morderczyń"?

Trampollina i Trampek z małymi rozbawiasz mnie swoimi prównaniami od razu pedefile, gwałciele, mordowanie, nieme krzyki (ciekawe czym)

Gość widocznie miałaś
bezduszne koleżanki z uśpionym sumieniem wiesz ilu zabójców ma tak samo że nie czuje żadnych wyrzutów i pną sie dalej w karierze?

Gość beznadzieja jakaś
nick był początkiem wypowiedzi, że beznadziejna jest dyskusja na temat, czy pozwalsz mi dokonać aborcji i co na ten temat myślisz. NIKT DO ABORCJI NIE ZMUSZA. To jest wyłacznie sprawa osoby, która nie chce mieć niechcianego dziecka. A tobie i tobie podobnym nic do tego. Bo to nie ty będziesz w tej niechcianej ciąży przez 9 miesięcy i nie ty będziesz potaem przez co najmniej 18 lat sprawiać opiekę nad narodzonym z tej ciąży dzieckiem. Bo jak już urodzę, to pies z kulawą nogą nie będzie się tym dzieckiem interesował. Wszyscy są zainyeresowani wyłacznie do momentu, dopóki jest w mojej macicy. A jak ja sobie poradzę to już nikogo nie obchodzi!!!

Gość hdtgabajjsn s
o właśnie! Breivik dobre porównanie on też nie ma żadnej skruchy

Gość hipokryzja aż do renty
Hipokryzją jest to że zabicie noworodka jest be, ale zabicie tego samego dziecka przed porodem to już nie jest be...

Hipokryzją jest to, że zabicie zarodka w macicy jest be, ale zamrożenie go na wieki lub zniszczenie już nie.

Gość realistkkaa
ciekawe czy równie mocno boli was śmierć świni czy krowy która zjadacie albo macie z niej buty, takie zwierze czuje zdecydowanie więcej niz kilkutygodniowy ludzki zarodek. a wy sobie nosicie z niego buty, paski, trebki czy rękawiczki, to dopiero morderstwo na ogromna skalę...

*zniszczenie go w probówce